val Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Am un spot RGB cu telecomanda pe frecvența 433,92 MHz care nu răspunde la comenzi. Încerc sa aflu unde este problema, din emițător sau din receptor; se poate testa telecomanda printr-o metoda simplă? Mulțumesc anticipat. Link spre comentariu
core Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Probabil emitatorul din telecomanda ar putea fi verificat usor daca ai un stick SDR. Daca il desfaci si ai osciloscop, banui ca poti verifica emitatorul, cu un osciloscop, direct pe intrarea modulului RF, sau poate pe antena. Daca ai osciloscop cu banda de 1GHz, poti vedea emisia direct pe el, cu un fir, pe post de antena. La receptor, cred ca doar cu osciloscop, pe iesirea moduluiuli RF, daca nu are deja alta indicatie luminoasa de receptie, gen led care clipeste. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Prezenta emisiei poate fi pusa in evidenta cu o sonda detectoare si un multimetru dar setupul de masura/testare trebui verificat cu un emitator care functioneaza pt a vedea cit este indicatia in cazul unui emitator care functioneaza - in aceeasi zona de frecventa. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Se poate face un mic tester de emisie în jurul unui instrument analogic recuperat sau chiar un multimetru analogic setat pe domeniul cel mai sensibil de curent (microAmperi).Diodele detectoare se pot înlocui cu diode cu Germaniu din partea de detecţie a radiourilor vechi.Când există emisie, acul va devia puţin, indicând un semnal recepţionat de antena de circa 10 cm.Antena trebuie să fie poziţionată la câţiva centimetri de emiţător, montajul fiind cu simplă detecţie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Poate merge asa: Un TV care permite setarea manulă a frecventei, incearcă să receptionezi cu el. 433,92 MHz sau 433,92 MHz x 2 ( stanga/dreapta fata de aceste frecvente). Trebuie sa devină mai agitati puricii pe ecran la emisie :) (pui o sarmă pe post de antenă) Link spre comentariu
val Postat Iunie 8, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2021 Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri, am sa incerc varianta cu televizorul pentru inceput. Link spre comentariu
Den Postat Iunie 8, 2021 Partajează Postat Iunie 8, 2021 Prezenta simpla emisie se poate face cu un banal aparat radio ..se apropie de antena ferita. Link spre comentariu
val Postat Iunie 8, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2021 Mersi, am sa incerc și această variantă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum