Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe JAMO POWER 160R pareri

aurel70

Postări Recomandate

Salutare!

Nu am mai intrat cam de mult pe forum... As ruga pe cei mai experimentati si care eventual au si ascultat boxele Jamo Power 160 R sa-mi spuna parerile lor despre aceste incinte, si ce impedanta ar vedea amplificatorul la care sunt legate...pe eticheta scrie 4-8 ohmi...Multumesc pentru orice opinie/raspuns.

Capture.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aurel70

17

• Shambala

6

• Усилитель

6

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Au suspensia wooferului din spuma, si dupa atatia ani nu cred sa mai fie vreunul cu ea buna.

Partea buna este ca  suspensii se gasesc, dar cine stie cat de asemanatoare sunt cu cele originale...

Pe de alta parte boxele sunt din gama mediocra asa ca prea mult nu conteaza.

Impedanta minima vazuta de amplificator va fi de 4 ohmi.

Link spre comentariu

Salutare!

Pe mine sincer m-ar fi incantat banda de frecvente reprodusa si sensibilitatea, avand nadejde la diametrul cat de cat mare al dif. de bas si faptul ca sunt de tipul bass-reflex. Eu speram ca impedanta 4-8 ohmi ar spune ca se pot folosi fara riscuri si pe amplifuri de 8 ohmi (Asta e de pus la "intrebarile incepatorilor") Mutumesc mult, stima!

Link spre comentariu
2 hours ago, Shambala said:

Au suspensia wooferului din spuma, si dupa atatia ani nu cred sa mai fie vreunul cu ea buna.

Da, si eu la cate am citit pe net majoritatea scriu ca au probleme cu suspensia, sau a fost schimbata. Am vazut ca se gasesc. 

Link spre comentariu

Deși este foarte blamata suspensia aia, este suspensia care are pierderile energetice cele mai mici și de asta este asa de folosita. 

Link spre comentariu

Cel care are boxele la vanzare a spus ca sunt fara interventii si ca sunt in stare buna. La mine nu ar avea cine sa rupa suspensia (inafara de copii) dar problema ar fi ca vreau sa le folosesc pentru amplif. de 8 ohmi Sau poate ca ar fi mai indicat alt model de boxe ....

boxa jamo.JPG

Link spre comentariu

Suspensia nu se rupe, de la copii etc, se "mananca" singura, la Unitra de ex a disparut complect la bas si medii. 

Link spre comentariu

Tocmai din motivul mentionat de Sesebe, boxele cu difuzoare cu suspensie din spuma au randament mai ridicat decat cele cu difuzoare cu suspensie din cauciuc.

Exista plusuri si minusuri la orice, nimic nu e perfect.

Link spre comentariu

Inseamna ca de fapt acest material se descompunne de la sine in timp. Polimerii...bata-i vina! La mine voiam sa spun ca ascultand la volum moderat spre mic, nu ar obosi spuma prea repede...@Shambala , eu credeam ca boxele jamo sunt bune....dar nu am ascultat niciodata. Stima!

Link spre comentariu

Salutare!

Da....dar ati sugerat ceva prea SF pentru mine....Eu as vrea boxe de 8 ohmi pentru un Telefunken HA 870 si am mai pus ochii pe niste ITT IF 1-130 (bas de 25cm, 8 ohmi, bas reflex, banda reprodusa destul de buna, dar ma intereseaza si SPL, care nu am aflat ce valoare are.Multumesc inca o data. Stima!

Link spre comentariu
6 minutes ago, aurel70 said:

TT IF 1-130

Boxele astea par mai bune decat Jamo Power 160 R ,la ampliful acela Telefunken HA870  cu 2x70W  ,nu e asa relevant cat au boxele SPL ul ,oricum nu asculti la nivel mare ,ai rezerva de putere..De obicei difuzoarele mai vechi de marca au SPL destul de bun,poate de aceea se si cauta , ,nu gasesti date despre ele pe net , eu chiar am scris la cei de la Heco sa-mi trimita date despre un dif facut de ei si mi-au raspuns ca nu au .......????

Daca pretul este bun ,si boxele se prezinta fizic calitativ ,se pot  lua ,ideal ar fi o ascultare ,sa nu cumva sa "zornaie "etc...

Am o pereche de boxe ITT , vintage , suna placut ,putin mai "cald "decat cele actuale, mai ales pt instrumental ,jazz ,simfonic, relax.

Link spre comentariu

Este vorba despre acestea.Asta pentru a va forma o idee de aspect si pret, de ascultare nu se pune problema ele sunt departe de Focsani (Oradea) Am mai avut o tentativa la niste boxe ITT si nu m-am decis atunci.

Link spre comentariu

Mi se par in ordine ,vad ca vanzatorul cu asta se ocupa,pare serios ,altfel nu ar mai face vanzare.... ,are o oferta variata ,le aduce din Germania......

Daca ai banii , eventual incearca sa dai jos 50 lei sau sa-i bagi in transport.Noroc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări