bebytza4 Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 3 minute, sesebe a spus: Atunci poți sa atunci tot cuptorul pt ca acele trafuri nu se vind nicăieri., sau poți apela la cineva care chiar se pricepe și știe ca să măsoare. Scotind Integratul acel traf nu mai este conectat pe condesatorul de filtrare și deci nu ar mai da scurt. aici are traseu de la - la acel traf si de la+ la acel traf....tot de la traf are alti pin la acel lnk Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Nu are. Nu te-ai uitat tu bine. Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 cam asa ar fi si la mine.....scurt fiind pinul1 cu 3 de la traf print.xps Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 6 minute, bebytza4 a spus: cam asa ar fi si la mine.....scurt fiind pinul1 cu 3 de la traf print.xps 294 kB · 0 descărcări Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 1 oră în urmă, sesebe a spus: Nu are. Nu te-ai uitat tu bine. cam asa e si la mine....minusul merge la o bobina din traf prin acea bobina iar plusul la alta bobina Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Ai dat jos lnk-ul sau nu pana la urma ? Ca daca ai scurt intre pinii 1 si 3 la traful din schema aia obligatoriu ai si scurt la bornele lui Dar parca vad ca e inca unul din topicurile de 10 - 20 pagini care nu duc nicaieri Link spre comentariu
validae Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Schema din fişa integratului e doar un exemplu de aplicaţie, iar traful sursei din cuptor nu e obligatoriu identic ca şi configuraţie a înfăşurărilor.Cum am mai scris, e foarte improbabil să se străpungă izolaţia dintre două înfăşurări, acolo e folie ce rezistă la kiloVolţi.Dar ar trebui să vezi să nu fie chiar condensatorul în scurt.Se mai întâmplă...iar schema de service a cuptorului nu cred s-o găseşti, pentru că pe net nu prezintă interes depanarea acestor cuptoare.Ai putea însă să deduci tensiunea de alimentare din secundarul sursei (după datasheet-ul controlerului şi tensiunea de lucru a releelor) şi să substitui sursa lui cu una externă.Dacă ai pune o poză care să cuprindă toată placa ar fi mai uşor de văzut cum se face alimentarea, presupun că sursa scoate tensiunea de lucru a releelor (12-24V) şi cu un stabilizator liniar se face alimentarea microcontrollerului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 N-am văzut să spună dacă a măsurat sursa,dacă are tensiune!Mi-a scăpat mie sau aşa e?! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Cred ca este un topic de plictiseala, ca să zic asa. Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Am ajuns la concluzia ca.....acel traf este de vina....o sa incerc sa ajung la bobinele interioare.....apropo....ce tensiune sa masor????Dl Branca ....daca am scurt pe + si - dupa puntea redresoare ...?????am dat jos lnk-ul dar scurtul nu a disparut......am dat jos traful si a disparut scurtul...deci traful e pricina....va multumesc tuturor pentru implicare.Tensiunea de lucru a releelor este de 12v....asa scrie pe ele ( Dl Validae ) ...o sa incerc sa leg 12v in locul pinilor de iesire de la traful defect Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Bebytza.Era vorba de prezentarea problemei,la plecarea din topic.Trebuia să începi cu "sursa defectă"...Eu nu prea văd nicio siguranţă pe placa ta.Dacă este scurt zboară siguranţa şi,uneori,diodele redresoare. Prima testare se face,de regulă,alimentând 230V prin bec 25-40w. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Are PTC, nu zboara nimic, pica tensiunea pe ala Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 (editat) Acum 16 minute, modoran a spus: Are PTC, nu zboara nimic, pica tensiunea pe ala corect....am si scris ca se incalzeste....prin incalzirea lui creste rezistenta si scade tensiunea dupa el......pana la 0... Editat Iunie 6, 2021 de bebytza4 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Prin zona Timişoarei nu e niciun magazin de componente de unde să găseşti un LNK364PN ? Dacă erai din zona mea, îţi trimiteam eu unul... Îl schimbi şi primul test îl faci cu un bec de 230V/40W înseriat cu reţeaua, ca în caz de vreun scurtcircuit să nu arzi integratul, mai precis tranzistorul intern.Dacă e totul OK, becul va pâlpâi scurt şi apoi nu se aprinde vizibil.Dacă e ceva grav, se aprinde şi stă aprins puternic. Link spre comentariu
bebytza4 Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 1 minut, validae a spus: Prin zona Timişoarei nu e niciun magazin de componente de unde să găseşti un LNK364PN ? Dacă erai din zona mea, îţi trimiteam eu unul... sunt ceva magazine....vreo 3...dar problema este acest traf....cu siguranta o sa schim si lnk-ul....dar prima oara trebuie rezolvata problema cu acest traf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum