Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde samsung mg23f301tas

bebytza4

Postări Recomandate

Acum 3 minute, sesebe a spus:

Atunci poți sa atunci tot cuptorul pt ca acele trafuri nu se vind nicăieri., sau poți apela la cineva care chiar se pricepe și știe ca să măsoare. 

Scotind Integratul acel traf nu mai este conectat pe condesatorul de filtrare și deci nu ar mai da scurt. 

aici are traseu de la - la acel traf si de la+ la acel traf....tot de la traf are alti  pin la acel lnk

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bebytza4

20

• validae

8

• sesebe

6

• modoran

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Nu are. Nu te-ai uitat tu bine.

cam asa e si la mine....minusul merge la o bobina din traf prin acea bobina iar plusul la alta bobina

Untitled.png

Link spre comentariu

Ai dat jos lnk-ul sau nu pana la urma ? Ca daca ai scurt intre pinii 1 si 3 la traful din schema aia obligatoriu ai si scurt la bornele lui

Dar parca vad ca e inca unul din topicurile de 10 - 20 pagini care nu duc nicaieri

Link spre comentariu

Schema din fişa integratului e doar un exemplu de aplicaţie, iar traful sursei din cuptor nu e obligatoriu identic ca şi configuraţie a înfăşurărilor.Cum am mai scris, e foarte improbabil să se străpungă izolaţia dintre două înfăşurări, acolo e folie ce rezistă la kiloVolţi.Dar ar trebui să vezi să nu fie chiar condensatorul în scurt.Se mai întâmplă...iar schema de service a cuptorului nu cred s-o găseşti, pentru că pe net nu prezintă interes depanarea acestor cuptoare.Ai putea însă să deduci tensiunea de alimentare din secundarul sursei (după datasheet-ul controlerului şi tensiunea de lucru a releelor) şi să substitui sursa lui cu una externă.Dacă ai pune o poză care să cuprindă toată placa ar fi mai uşor de văzut cum se face alimentarea, presupun că sursa scoate tensiunea de lucru a releelor (12-24V) şi cu un stabilizator liniar se face alimentarea microcontrollerului.

Link spre comentariu

Am ajuns la concluzia ca.....acel traf este de vina....o sa incerc sa ajung la bobinele interioare.....apropo....ce tensiune sa masor????Dl Branca ....daca am scurt pe + si - dupa puntea redresoare ...?????am dat jos lnk-ul dar scurtul nu a disparut......am dat jos traful si a disparut scurtul...deci traful e pricina....va multumesc tuturor pentru implicare.Tensiunea de lucru a releelor este de 12v....asa scrie pe ele ( Dl Validae ) ...o sa incerc sa leg 12v in locul pinilor de iesire de la traful defect

196131439_315215716883793_6212005987993517555_n.jpg

198768610_466618241068864_7569949253930792126_n.jpg

197254465_495193251812152_2410547645785408268_n.jpg

Link spre comentariu

Bebytza.Era vorba de prezentarea problemei,la plecarea din topic.Trebuia să începi cu "sursa defectă"...Eu nu prea văd nicio siguranţă pe placa ta.Dacă este scurt zboară siguranţa şi,uneori,diodele redresoare.

Prima testare se face,de regulă,alimentând 230V prin bec 25-40w.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, modoran a spus:

Are PTC, nu zboara nimic, pica tensiunea pe ala

corect....am si scris ca se incalzeste....prin incalzirea lui creste rezistenta si scade tensiunea dupa el......pana la 0...

Editat de bebytza4
Link spre comentariu

Prin zona Timişoarei nu e niciun magazin de componente de unde să găseşti un LNK364PN ?  Dacă erai din zona mea, îţi trimiteam eu unul...

Îl schimbi şi primul test îl faci cu un bec de 230V/40W înseriat cu reţeaua, ca în caz de vreun scurtcircuit să nu arzi integratul, mai precis tranzistorul intern.Dacă e totul OK, becul va pâlpâi scurt şi apoi nu se aprinde vizibil.Dacă e ceva grav, se aprinde şi stă aprins puternic.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, validae a spus:

Prin zona Timişoarei nu e niciun magazin de componente de unde să găseşti un LNK364PN ?  Dacă erai din zona mea, îţi trimiteam eu unul...

sunt ceva magazine....vreo 3...dar problema este acest traf....cu siguranta o sa schim si lnk-ul....dar prima oara trebuie rezolvata problema cu acest traf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări