dan cod Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 6 ore, KISS a spus: Weller....aia e statie de lipit...restul sunt jucarii. Lipesti mai bine cu pistolul ala de lipit romanesc decat cu chinezariile alea, chiar si smd_uri, daca stii sa-ti faci ansa pentru ele. Am Weller, Metcal, Pace, Hakko,JBC originale toate, deci am testat cam tot ce se poate.(zic eu) După mine clasamentul este asa: 1.JBC 2.Metcal 3.Weller 4.Hakko 5.Pace Si nu am topit 4,5kg fludor ci mult mai mult dacă . Din asta trăiesc. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Dane.E o deosebire majoră între lucrul de service pe care îl practici zilnic şi lipitul hobistic din când în când...De asta şi apar diversele variante puse de useri aici. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 13 minute, dan cod a spus: După mine clasamentul este asa: Ok, in clasamentul asta, un Gordac 952 pe unde s-ar afla? Intreb ca sa stiu daca trebuie sa-mi fie jena ca doar atat am, sau se mai descurca si altii cu asa ceva. Am circumstante atenuante...nu am nevoie zilnic de asa ceva, dar cand am avut nevoie, m-am descurcat onorabil (zic eu). Mai ales daca nu am nevoie si de aer, merge bine si ZD929C, ca sa nu spun ca zeci de ani m-am descurcat cu un SELT 01 de la Tehnoton. Fara afisaj, 3 praguri presetate, prin decalarea offsetului la un 741. Am renuntat la ea, functionala fiind, din cauza rezistentelor. Nu se gasesc, si se intrerupe termocuplul prin ruginirea terminalului din fier. Am patit asta chiar la cele de rezerva, depozitate. Poate nici eu nu le-am conservat cum trebuie, dar nu mi-am inchipuit ca se poate intampla asa ceva. Altfel, destul de fiabile in rest. Varfurile mi le fac singur la strung, din cupru, daca nu le gasesc la raft, sau am o urgenta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) Doru.Păi eu ce ziceam de utilizarea ocazională?!Orice sculă,staţie cu un reglaj decent asigură necesităţile...Că nu le ţii în priză 8 ore zilnic! Se lipeau smd-uri cu pistol lipit cu ansă adaptată sau cu letconuri diy cu vârfuri din sârmă cupru de 3-4 mm... Editat Iulie 2, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 22 minute, BRANCA a spus: Normal că la smd-urile microscopice,sensibile,sunt necesare alte scule. Depinde cat de mult sau des esti nevoit sa lucrezi cu asa ceva. Ca performanta, se poate sa te chinui si cu diverse improvizatii, dar cand lucrezi zilnic cateva ore in depanare, iti cam piere pofta. Ca fapt divers, am lipit cu ansa de pistol preparata, lipituri fine, pe cablaje de ceas luate de la sarbi, in vremurile lor de glorie. Le lipeam capacitati de ajustare a frecventei, si nu mai trebuie sa precizez cat erau de ''mari'', mai ales cele de dama. Deci in principiu se poate si cu pistolul, dar o dam in extreme din nou. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Am lipit mult cu pistol Radio progres. Cu asta,, m-am născut,, și am făcut lipituri fine cu el dar stația este alta clasa. Legat de Gordak în clasamentul meu este pe locul 6, dar fiindcă am avut și asa ceva spun ca se poate lucra bine cu asa ceva dacă ai mână. Dacă nu ai mână poți avea stație fiindcă e degeaba. Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Personal imi place: 1 JBC ( gama HDU) 2 ERSA (ICON 1 si ICON 2, au letconul super fain scurt, usor, subtire se incalzeste super repede (mai repede decat JBC HDU), varfurile ieftine....) ....... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 17 ore, Costica Tv a spus: Daca vrei precizie la temperatura si incalzirea rapida de lucru, iti recomand ce are un coleg cumparat de o jumate de an, zice ca e foarte multumit de aparat, a cumparat varianta cu 5 varfuri, fiecare varf e un "intreg" compus din varf + rezistenta + senzor de temperatura toate incorporate, ceea ce face ca temperatura reglata sa ajunga la valoarea stabilita in cateva secunde...trebuie sa ai rabdare pana vine din china daca vrei ieftin si bun !! Ma bate gandul sa comand si eu chinezaria asta de la orezarii.... https://s9.ro/1g3b Asa ceva am și eu, de o săptămână, varianta cu trei vârfuri. A fost cam 300,a sosit într-o săptămână, din Cehia, via Banggood. Recunosc ca este prima stație termostat.. Deocamdata îmi place. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Depinde ce anume analizati. Eu zic ca sunt 3 laturi principale: lipitura comoditatea operatorului perceptia asupra statiei [solutia tehnica] Al patrulea punct are sens numai pentru cine chiar analizeaza deciziile luate in proiectarea ansamblului letcon-statie. Ma voi abtine sa fac consideratii despre Pace, Metcal, Ersa si Weller pe care le cunosc superficial, dar voi face asupra lui JBC / HakkoT12 / Gordak, fiind letcoane pentru care si construiesc statii. Va dau niste scoruri pentru J / H / G asa cum le vad eu (100 este maxim) 1. lipitura: - calitate: 90J / 100H / 100G - variatia dimensionala pad/drenaj termic: 100J / 60H / 10G 2. comoditatea operatorului - conductie termica: 100J / 40H / 1G - putere maxima: 100J / 50H / 30G - distanta varf-degete: 100J / 100H / 10G - cablu termorezistent: 100J / 100H / 1G - apucare sigura: 80J / 100H / 100G - inlocuire varf: 100J / 100H / 10G - fixare varf: 10J / 70H / 100G 3. perceptia asupra statiei - user: 100J / 80H / 30G - spectatori: 100J / 60H / 10G - cat de accesibila/ieftina este: 10J / 50H / 100G 4.[solutia tehnica] proiectare, global: 5J / 100H / 70G Daca va intereseaza numai unele aspecte legate de cat de rapid raspunde statia / ce putere maxima are / cum este perceputa este clar ca JBC bate concurentii pe care i-am analizat eu, dar si cam orice altceva. Insa tineti cont ca ascunde de asemenea decizii proaste de proiectare si alegere componente, unde un Hakko T12 depaseste lejer JBCul. Si mai fiti atenti la calitatea intrinseca a lipiturii unde si Gordak si Hakko depasesc JBCul, atat timp cat se fac lipituri la care letcoanele respective fac fata ca masa si drenaj termic. Daca doriti explicatii la tot ce am scris mai sus, cu placere, dar daca deschideti un topic special si imi atrageti atentia asupra lui. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 15 hours ago, validae said: Cine nu ştie să lipească cum trebuie nici cu pistolul, mă îndoiesc că va lipi corect cu o staţie deşteaptă.Dacă ţi-ai format mâna, lipeşti şi cu un cui încins... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum