Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri statie de lipit

vio2007

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

12

• vio2007

7

• dan cod

7

• doru3160

5

Top autori în acest subiect

Ştiţi ce e interesant?S-au făcut şi încă se mai fac mii de montaje cu pistolul de lipit clasic...Ăla asigură "termoreglarea" vârfului?!

Link spre comentariu

Altfel te vede lumea daca folosesti o ''statie'' de minim 300 de coco! astea plus aparatele de masura cu 5 zecimale, sint absolut necesare pentru un amator de electronica!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Ăla asigură "termoreglarea" vârfului?!

Binenteles ca da. E tactila (reglarea), in varful degetului. :rade:

Link spre comentariu

Cred ca o luam pe aratura. Cum sa lucrezi cu pistolul de lipit pe placi cu smd și placi pretențioase?

Vad eu cum vin plăcile de la ,,amatori,, din ăștia. Vai de capul meu. 

Link spre comentariu
Acum 30 minute, dan cod a spus:

Cum sa lucrezi cu pistolul de lipit pe placi cu smd și placi pretențioase?

Da cine a zis ca lucreaza la smd cu ansa din cupru de 2mm diametru? Era vorba doar te termoreglare...:rade:

Link spre comentariu
On 6/3/2021 at 3:26 PM, vio2007 said:

Vreau sa cumpar o statie de lipit.Bugetul este de 200lei.Intreb cine stie si celelalte magazine de componente din

Alexandria,sa-mi spuna pe privat ca sa nu se considere reclama.

Am gasit pe Maica Domnului urmatoarea statie de lipit,va intreb daca se merita:

https://imgur.com/a/zVC8laH

Va multumesc!

Daca vrei precizie la temperatura si incalzirea rapida de lucru, iti recomand ce are un coleg cumparat de o jumate de an, zice ca e foarte multumit de aparat, a cumparat varianta cu 5 varfuri, fiecare varf e un "intreg" compus din varf + rezistenta + senzor de temperatura toate  incorporate, ceea ce face ca temperatura reglata sa ajunga la valoarea stabilita in cateva secunde...trebuie sa ai rabdare pana vine din china daca vrei ieftin si bun !!

Ma bate gandul sa comand si eu chinezaria asta de la orezarii....:rade:

https://s9.ro/1g3b

STM32-1.3-9501

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Weller....aia e statie de lipit...restul sunt jucarii. Lipesti mai bine cu pistolul ala de lipit romanesc decat cu chinezariile alea, chiar si smd_uri, daca stii sa-ti faci ansa pentru ele.

Link spre comentariu
2 hours ago, KISS said:

Weller....aia e statie de lipit...restul sunt jucarii. Lipesti mai bine cu pistolul ala de lipit romanesc decat cu chinezariile alea, chiar si smd_uri, daca stii sa-ti faci ansa pentru ele.

Scoala si te kiss..a...ca esti galben...dumneata crezi ca toti isi permit un Weller pe vremurile astea de rahat ?, initiatorul topicului a spus clar ca vrea sa cumpere o statie de lipit cu buget de 200 de lei ci nu cu 2000$.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

200 de lei sunt 40-50€ aruncati aiurea pe o jucarie. La 60-80€ gaseste un Weller, second hand, si stie o treaba. Chiar si un magnastat e mai bun decat orice Ersa sau chinezarie din aia. Dar, deh, unii cauta ieftin si prost.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, dan cod a spus:

Cred ca o luam pe aratura. Cum sa lucrezi cu pistolul de lipit pe placi cu smd și placi pretențioase?

Vad eu cum vin plăcile de la ,,amatori,, din ăștia. Vai de capul meu. 

Cine nu ştie să lipească cum trebuie nici cu pistolul, mă îndoiesc că va lipi corect cu o staţie deşteaptă.Dacă ţi-ai format mâna, lipeşti şi cu un cui încins...

Link spre comentariu

Lipești  cu cuiul sau cu ce apuci, dar nu e indicat sa încerci pe sculele altora. O lipitura pe an o faci, dar când lucrezi zilnic, cred ca toti înțeleg ce a vrut sa zică dan cod. 

Link spre comentariu

Doru.Am menţionat pistolul de lipit în varianta lipirii pieselor THT...Normal că la smd-urile microscopice,sensibile,sunt necesare alte scule.

Mai că aş băga mâna în foc că letconurile Antech de 12-18w ar lucra bine şi cu smd-uri.Am un amic care a luat varianta de 25w,acu vreo 15ani şi de atunci nu vrea să mai audă de altă sculă de lipit.

Dacă urmăriţi topicul de la început vedeţi că omul a avut buget max 200 lei şi a cumpărat de...440 lei,dacă am înţeles bine!O staţie SL30 de la Conex.Bună dar,cum am punctat,mai băga ceva şi făcea o staţie JBC elforum...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări