eduard07 Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 Pt monent soudbarul functioneaza perfect,absolut impecabil.Si are ceva timp, am testat sursa pe alt consumator cateva ore de teama sa nu cedeze ceva.Nimic nu se incalzea asa ca am decis sa o pun la loc.Alti parametri nu prea ma mai intereseaza daca nu sa prajit inca nimic.Am la atelier o sursa variabila 109 -270V.I.am dat chiar si 250 v .pt o ora,,,:) Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 (editat) Marian n-are rost sa-ti bati capul. Daca lumea nu vrea sa inteleaga situatia nu vei schimba tu nimic. Daca traful nu-i bobinat sa poata functiona si la 230V atunci la un moment dat va crapa sursa cu siguranta pt ca tensiunea maxima pe tranzistor va depasi limitele lui si nu se poate rezolva simplu schimbind numai tranzistorul cu unul de tensiune mai mare, trebuie muuult mai mare. Sint si multe alte probleme ce apar, stii si singur, dar lumea nu vrea sa inteleaga asta si ce ma deranjeaza cel mai mult sint colegii de forum care fac postari gresite sa sa nu spun aiurea. In situatia aceasta ii va crapa cind ii va fi lumea mai draga. Daca traful este conceput pe alimentare de 230V atunci are sanse sa-i mearga mult timp fara probleme. Nu inteleg care-i avantajul sursei originale cirpite cu risc de defectare daca se poate pune usor o sursa corect dimensionata. Editat Iunie 4, 2021 de sesebe Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Primul post ar fi trebuit sa contina si tipul integratului de comanda daca tot dorea ajutor. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 43 minutes ago, sesebe said: Marian n-are rost sa-ti bati capul Am incercat dar nu pare sa ma fi facut inteles... Nici nu-i de mirare tinand cont ca sursele flyback sunt destul de complexe la capitolul calcule. Nu-i bai, sa speram ca are norocul si traful este bobinat pentru alimentare universala, altfel nu vreau sa ma gandesc la ce regim este supus mosfetul. Dar nu-i problema mea Link spre comentariu
eduard07 Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 (editat) Revin cu detalii.Pt ca sursa din partea de comada a soudbarului inca functioneaza,am decis sa fac modificarea si la sursa din subwoofer,acesta avand si el sursa separata.Am schimbat si aici condesatorul .Ca sa punem capat discutiilor (calcule,formule ,etc.) pe aceasta placa producatorul a trecut si plaja de tensiune Ac 110V -240V,deci acum a disparut confuzia ca.mi va sari in cap sursa :).Am tinut sursa la 230v pe bancu de lucru cu un consumator cateva ore.,totul ok. Editat Iunie 4, 2021 de eduard07 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Da integratul, cat.../ce este? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Eduard, ce ai facut tu cu prima sursa se numeste nimereala si noroc, pentru ca nu ai oferit nici un indiciu concret ca sursa ar putea fi proiectata pentru alimentare universala, ai postat doar un cod despre care nu se gaseste nici o informatie, si ceva poze din care nu putea deduce mare lucru. Noi astia care mai stim si ceva electronica suntem mai precauti in a da sugestii neinformate, incercam sa anticipam si sa calculam cat mai multe, ca la fel de bine putea sa nu mearga si sa iasa cu fum. Nu te lasa incurajat de ce zice Modoran, nu exista electronica fara teorie! PS: Topic mutat la incepatori. Link spre comentariu
eduard07 Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 (editat) Nu inteleg de ce atata contrazicere,daca as fi deschis prima data subwooferul as fi vazut ce scrie.Am decis atunci sa desfac unitatea centrala de la soundbar pt ca era mai simplu de desfacut,subwooferul fiind etansat si lipit am zis sa nu stric degeaba .Eu va multumesc pt toate raspunsurile.Nu am contrazis pe nimeni,dar am decis sa incerc ,neavand nimic de pierdut.Ma durea sufletul sa arunc la gunoi doua surse fara sa incerc,mai bine le aruncam prajite.Am zis de la inceput ca am cautat in catalog valorile la punte si la tranzistor ambele suportand peste 500V,Nu e noroc nici nimereala,ci doar a fost facut un test.In electronica nu e loc de nimereala.Cel mai simplu ar fi fost daca producatorul ar fi trecut si pe aceasta placa detalii.Lucrand in America zilnic desfac electronice pe carcasa carora scrie( ATENTIE 110V),dar cand citeste pe placa de sursa, undeva mereu este scris 110-240v.Daca nu ar fi mers ,as fi inlocuit sursele fiind doar 24v.O zi buna la toata lumea ,subiect inchis. Editat Iunie 5, 2021 de eduard07 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum