Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 110V Ac -24vDc

eduard07

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• eduard07

7

• BRANCA

2

• dumitrumy

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 ore, eduard07 a spus:

As vrea sa stiu daca se poate modifica o sursa care merge pe 110v,pentru a fi  alimentata  la 220v

Raspuns simplu NU.
Sunt prea multe de facut sa merite sa o adaptezi pentru 230Vca, mai ales ca e flyback, la cat e de mica nu merita.

Link spre comentariu

Scuze pentru răspunsul meu iniţial eronat, am editat şi postările voastre, ca să nu rămână o informaţie care ar induce pe alţii în eroare.Nu am studiat amănunţit schemele ATX de care vorbisem şi aveam impresia greşită că se comută doar bornele unui divizor capacitiv.

Link spre comentariu

Iesirea este de 24V,as putea utiliza alta sursa de 24v,dar vroiam sa fie cea originala.Este de la un soudbar.Nu am modificat niciodata asa ceva si ma gandeam ca sunt colegi care au facut asta.

Link spre comentariu

Eduard.Ţi s-a explicat că modificarea e laborioasă şi nu merită.

Alta e situaţia cu unele surse universale la 230V.Pot lucra de la 95V la 275V,de exemplu.

Curios soundbarul tău la 110V.Dacă nu e american de regulă se fac universale sursele..Pentru utilizare în diferite ţări...

Link spre comentariu

Condul din primar e de 200V deci sursa nu-i facuta sa lucreze pe alimentare universala.

Apoi pare flyback ( n-ar avea sens alta arhitectura la puterea asta ), si sa te apuci sa modifici o sursa flyback sa lucreze la alimentare dubla...n-are nici un sens.

Ce poti face ca sa pastrezi sursa e sa cumperi din comert un adaptor 110-230V ( sunt destul de ieftine ), il alimentezi cu 230V de la retea si iti da pe iesire 110-115Vca cat are nevoie sursa aia.

Daca nu vrei asa atunci singura solutie e o alta sursa.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri,ma gandeam ca e mai simplu.O sa folosesc alta sursa de 24 v si rezolv fara alte transformatoare.E un soudbar luat din america.Am avut si alte electronice luate din SUA la care pe carcasa scria doar 110v,dar cand am desfacaut aparatul respectiv pe placa era trecut si 220v,dar pe asta nu e trecut,cu siguranta e doar 110v pt ca si capacitorul e doar 200V.

Link spre comentariu

Deci am decis sa nu arunc sursa ,am schimbat condesatorul am pus 400v,am verificat mosfetu merge pana in 600v,puntea 500 v si am bagat 220v.Am lasat o zi intreaga ,nu se incalzeste absolut nimic.Tensiune iesire 24v

20210603_163056.jpg

20210603_163116.jpg

20210603_163137.jpg

Link spre comentariu

Eduard.Înseamnă că ai o sursă proiectată să fie universală!Deci ai avut noroc...Ce-ţi spuneam că fabricanţii fac multe surse din start universale,pentru export sau pentru utilizare în alte ţări.

Link spre comentariu

Eu nu m-as baza pe asta fara o confirmare din fisa tehnica a sursei, ar trebui cautat aparatul pe care il alimenteaza dupa marca si model, manualul de service daca exista e cea mai sigura sursa de informare referitor la tensiunea de alimentare a sursei. Daca sursa era universala ar fi trebuit sa aiba cond de 400, nu de 200V.

Link spre comentariu

Felicitari pentru reusita si inca un motiv sa nu te bazezi pe forumuri unde ti se spune ca nu va merge, ca-i greu de modificat, ca asa si pe dincolo ...

Teoria lunga, saracia omului, practica e tot ce conteaza

Link spre comentariu

Esti sigur care este regimul de functionare acum? ( ccm, dcm...)

Esti sigur ca intensitatea curentului de varf acum este inca ok?

Esti sigur ca snuberizarea face fata noii alimentari?

Esti sigur ca inversa pe mosfet este si acum ok?

Daca macar una din astea listate sunt incerte atunci tot teoria te scapa, pentru ca momentan doar s-a facut un experiment in orb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări