tepeleacatalin Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Buna seara stimati colegi Vina la dvs cu un subiect mai neconformist Am cateva receptoare radio care au pe partea de radiofrecventa in special FM acoperita cu un strat de ceva care pare a fi ceara...in unele cazuri piesele sunt efectiv ingropare in acest material.....incriminate sunt un philips d 2426 si un radiocasetofon sharp gf 9494...... la radiocasetofon banda FM este decalata si orice incercare de a o recentra a fost sortita esecului.....decalajul este de vreo 4 mhz la philips la fel apare un decalaj plus o sensibilitate scazuta...posturile slabe nu exista iar cele puternice sut receptionate corect....parca exista un prag sub care totul este taiat......la alte receptoare care nu sunt innecate in rasina toate posturile sunt receptionate la aceeasi intensitate intrebarea mea nu cumva aceea rasina dupa 35...40 de ani....devine conductoare?.....destabilizeaza sistemele....muta frecventele.......intreb? cele doua exemple sunt cazuri in care au turnat cu nemiluita...aparatele au pro9bleme pe FM si cum se poate inlatura rasina respectiva fara a distruge aparatul va multumesc cu respect PS.....philipsul are doar o lungime de unda adica FM sharpul are FM UL UM US....... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 E doar parafina, cu rol de rigidizare mecanica a componentelor. Intr-o etuva sau cuptor cu temperatura controlata, scapi usor de 99% din ce e depus acolo. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Iunie 1, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2021 parafina se topeste la 70...80 grade.....cel putin asa am citit Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 70 iti sunt suficienti. Am facut inglobari in parafina la 65 grade, deci la 70 sigur curge. Doar sa ai rabdare. Placa in pozitie verticala, ca sa te ajute si gravitatia, si scapi cu siguranta, doar ca nu stiu cat va ajuta aceasta operatiune in problemele enuntate. PS- si cu statie cu aer cald sau suflanta cu aer cald poti rezolva, dar trebuie atentie la fluxul de aer. Link spre comentariu
Den Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 -Eu dau jos cu feonu..si asta rapid.Cum zice doru,fluxul de aer bine dirijat altfel strici elementele de plastic,atentie la c. variabil.Problemele de genul descrise apar de la c-uri..cablaje contorsionate de timp.Sensibilitatea e trecuta pe undeva de fabricant,majoritatea nu exceleaza la acest capitol. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 (editat) mai bine pui in loc de toata placa vreo doua cip-uri de 5mm si-ai rezolvat problema.. Editat Iunie 1, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Mai bine laşi parafina la loc, fiindcă nu are cum să fie conductoare nici după 70 de ani şi mai bine te concentrezi doar pe componentele suspecte, respectiv condensatorii.Dacă supui la un şoc termic toată placa doar ca să dai jos parafina inutil, nu va fi mai bine decât acum... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum