Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA SAMSUNG BN44-00438C

74dorian

Postări Recomandate

Salutare. Am acest tv la reparat si nu stiu ce valoare are CP815 din sursa.Problema este ca nu o gasesc pe NET, decat cu terminatia A care pare un pic diferita. Acest cond a intrat in scurt si a ars siguranta.Pe alte scheme asemanatoare am gasit valoarea 101/1kv, respectiv 102/1kv. Diferenta de un 0 este imensa in acest caz. Daca nu pun valoarea corecta face din nou BUM.Schema seamana cu B44-00468A.Acolo condul este notat CP809, din aceasta cauza nu pot sa bag mana in foc ca este valoarea corecta.Astept parerea dvs. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 74dorian

4

• Toni Marginean

2

• iuliantv

2

• ferentdaniel1

2

Top autori în acest subiect

Daca condul este montat intre drena si sursa atunci merge si o valoare mai mare, mai mica este problema ca arde mosfetul

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Florinel TV a spus:

Daca condul este montat intre drena si sursa atunci merge si o valoare mai mare, mai mica este problema ca arde mosfetul

sa vezi cum e si invers,de te miri,am avut un samsung,led 40d sau 40c,si tot asa aveam dus mosfetul si condesatorul,nu mai stiu ce valoare era condesatorul,dar nu aveam la indemana si era si 11-12 noaptea,mai degraba mergea rece mosfetul fara acel condesator decat cu o valoare mai mare,acolo poti pune la o tensiune mai mare dar valoarea e critica

Link spre comentariu
Acum 11 ore, 74dorian a spus:

Salutare. Am acest tv la reparat si nu stiu ce valoare are CP815 din sursa.Problema este ca nu o gasesc pe NET, decat cu terminatia A care pare un pic diferita. Acest cond a intrat in scurt si a ars siguranta.Pe alte scheme asemanatoare am gasit valoarea 101/1kv, respectiv 102/1kv. Diferenta de un 0 este imensa in acest caz. Daca nu pun valoarea corecta face din nou BUM.Schema seamana cu B44-00468A.Acolo condul este notat CP809, din aceasta cauza nu pot sa bag mana in foc ca este valoarea corecta.Astept parerea dvs. Va multumesc.

Acolo ai alte probleme,chiar si sub 100 cu ceva putin,si peste nu are voie sa plezneasca.Ai schimbat controlerul??

Metoda veche,bec de 60w pe siguranta fuzibila

Link spre comentariu

Rezolvat. Am pus 100 pico la 1KV. Televizorul functioneaza corect.Am gasit de-a lungul timpului destui condensatori de genul impuscati. Este bine cand intra in scurt si nu cand se devalorizeaza.Multumesc tuturor.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, 74dorian a spus:

Rezolvat. Am pus 100 pico la 1KV. Televizorul functioneaza corect.Am gasit de-a lungul timpului destui condensatori de genul impuscati. Este bine cand intra in scurt si nu cand se devalorizeaza.Multumesc tuturor.

Nu a-ti explicat ce inseamna pentru d-tra (bum)...cateva secunde,minute,sau ....:)

Link spre comentariu
Toni Marginean

Pentru cei care mai posteaza piese "impuscate": nu exista piese impuscate ci puscate/explodate, fenomenul este de la interior la exterior!

Link spre comentariu

De regula atunci cand exista probleme pe acest gen de surse, distrugerea este instantanee.Mare noroc ca a scapat asa ieftin.Condul a explodat tocmai pe partea cu valoarea inscriptionata si nu am putut citi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări