Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Toaleta bio

gica70

Postări Recomandate

Poate nu este locul aici dar il rog, cine are experienta acestor constructii, sa-mi arate si mie. Am cautat pe internet dar sunt multe generalitati fara constructii practice. Apa curenta exista, nu este canalizare si nici acces pentru vidanja.

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

3

• validae

1

• Усилитель

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acolo ai nevoie de o fosă septică ,,bio,, cu decantor în trepte şi purificare cu bacterii.Se alege capacitatea ei în funcţie de numărul utilizatorilor, se îngroapă în pământ şi la suprafaţă rămân doar capacele de vizitare şi curăţare.Din ea iese doar apă puţin murdară şi relativ inodoră după acţiunea algelor.Reziduurile solide se depun în decantor şi se vidanjează doar foarte rar, probabil la câţiva ani odată.Asta fiindcă reziduurile solide se acumulează totuşi, bacteriile ajută mai mult la îndepărtarea mirosului şi purificarea apei rezultate, care se poate evacua pe un şanţ pluvial sau prin grădină.Avantajul ei e că nu stai s-o vidanjezi anual.E cea mai bună soluţie pentru locuinţe fără racord la canalizare publică.

Sunt însoţite la magazin de documentaţia aferentă, ce conţine tot ce trebuie să ştii, nu trebuie să vină vreun japonez s-o monteze.Bineînţeles, e de preferat s-o facă un instalator cu experienţă, dar dacă ai reuşit să bagi în pământ cum trebuie o canalizare obişnuită, te descurci şi cu aia...eu am avut mare noroc cu primăria că mi-a tras canalizarea la 120m de ultima locuinţă de pe stradă, casa mea fiind practic situată în extravilan .Dar înainte de tragerea canalizării aveam de gând practic să pun o fosă septică bio....care costă ceva bănuţi.Cred că ieşi mult mai ieftin s-o torni în regie proprie din beton, urmărind cotele şi principiul uneia de fibră de sticlă.

Link spre comentariu

Asa o fi dar am inteles ca normele actuale sunt mai drastice iar firma trebuie sa aiba autorizatie. Am citit mult dar nu vad oferte clare, preturi transparente. 

P.S. am gasit pana la urma, sunt cu drenaj cu vidanjare si fara vidanjare, greu dar m-am lamurit. Vad ca unele folosesc si energia electrica pentru ventilatoare dar in prospect nu este trecut consumul. Multumesc.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări