Voltus Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 (editat) Pentru eloxare puteti consulta si pagina urmatoare : Editat Iunie 5, 2021 de Voltus Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Udar.N-o bagi la rubrica documentaţie?Era bună conversia în format djvu,că ocupa mai puţin spaţiu.La mărimea specificată înseamnă că e din imagini. Am scris mai sus că l-am făcut din imagini. Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 1 oră în urmă, Voltus a spus: Pentru eloxare puteti consulta si pagina urmatoare : Până în prezent este cel mai complet videoclip vizionat de mine, unde este descrisă mai în detaliu procedura de anodizare. Am urmărit mai multe videoclipuri și în toate am observat că piesa prelucrată, în timpul degresării și corodării cu soluție de Na OH se albește, ia culoarea sidefului, pe când în acest videoclip am observat că se înnegrește . Nu știu care ar fi cauza. Mulțumesc pentru link! Acum 56 minute, UDAR a spus: Am scris mai sus că l-am făcut din imagini. Puteți să-mi trimiteți și mie imaginile, nu pe email că din câte știu suportă numai 25Mb, pe alt site de transfer. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 https://postimg.cc/gallery/sf2Zqjz Sper că e OK. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Cum se descarcă "bulk" imaginile de pe postimage?Că bucată cu bucată e jale... Eu făceam de regulă un folder,îl arhivam,după care îl puneam pe mediafire sau alt hosting. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Poftim : https://www.mediafire.com/file/zhd2rkz3rw6beoy/Galvanotehnica+in+gospodarie.zip/file sau dacă preferi PDF : https://www.mediafire.com/file/vlmddl26dwj5p7o/Galvanotehnica+in+gospodarie.pdf/file Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Mulțumesc mult pentru carte! Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Cu plăcere, și eu de pe net am scanările respective deci cineva a muncit mai mult ca mine ! Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Foarte interesantă cartea. Am citit un pic despre eloxarea și aludarea aluminiului unde e descris pas cu pas cum se face, substanțele, cantitățile și concentrațiile substanțelor folosite. Foarte mișto, la sfârșitul capitolului este dat și de unde se pot procura substanțele. Repet, foarte foarte interesantă cartea, păcat că de când am terminat școala, spre rușinea mea, am uitat o mare parte al formulelor chimice și denumirile la substanțelor și ce e mai important denumirile în termeni populari ex. (sarea de bucătărie - clorura de sodiu - NaCl, bicarbonatul de sodiu - Na₂CO₃, soda caustică -hidroxidul de sodiu - NaOH)etc. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 21, 2021 Partajează Postat Iunie 21, 2021 Am colorat multe piese (carcase, panouri, radiatoare, traductoare) din aluminiu. Literatura nu spune chiar totul. Sunt trei etape principale: eloxarea, colorarea si inchiderea porilor. In rest sunt operatiuni banale, degresari, spalarin neutralizari, etc. Pentru culoare neagra eloxarea trebuie sa fie adanca. Solutia de acid sulfuric trebuie mentinuta sub 15oC pe tot timpul necesar obtinerii adancimii. Deoarece in baie se disipa multa putere, solutia se va mentine rece prin adaugarea de gheata. Acidul sulfuric si gheata produc racirea puternica a solutiei. O folie subtire de aluminiu (staniol) poate fi eloxata complet, devine transparenta. Asa se verifica cel mai simplu procedeul. Colorarea in negru se poate face simplu cu un colorant acid pentru lana, la rece. Dupa un timp necesar difuzarii colorantului in pori solutia se incalzeste la fierbere, iar porii se inchid. Link spre comentariu
vali82ct Postat Noiembrie 29, 2021 Partajează Postat Noiembrie 29, 2021 Buna seara. Am doua radiatoare negre (anodizate, eloxate) destul de mari cu care vreau sa construiesc un amplificator. Radiatoarele nu prea sunt asa aratoase in sensul ca acea culoare neagra a lor s-a cum in multe locuri (zgarieturi etc). Eu, spre deosebire de subiectul topicului, as vrea sa le aduc la culoarea naturala argintie a aluminiului. Cum ar trebui sa procedez pentru a indeparta culoarea neagra de pe ele? Exista metode pentru asa ceva? Dar, va rog, fara raspunsuri de genul smirgheluire etc. Va multumesc. Link spre comentariu
AndreiIr Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Te duci la magazin de chimicale , sau kaufland , etc , si cumperi solutie pentru curatat aragaz , le pui in solutia aia , si le lasi acolo vro 10 min , le scoti ,si le cureti , asta in cazul in care sunt anodizate , daca sunt vopsit e, ori le incalzesti si razuiesti mecanic vopseaua de pe ele , ori este o solutie de care face vopseaua moale , si le dai cu solutia respectiva , atat , ca o sa dureze mai mult pana le cureti calumea , probabil cam 1 saptamana . Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) Nu pune solutie de curatat aragazul. Contine soda si distruge aluminiul...il pateaza, corodeaza, macina in el. Fa o proba pe un radiator neanodizat si ai sa te convingi ce face soda in contact cu aluminiu. Editat Noiembrie 30, 2021 de mac01 Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Acum 21 ore, vali82ct a spus: Buna seara. Am doua radiatoare negre (anodizate, eloxate) destul de mari cu care vreau sa construiesc un amplificator. Radiatoarele nu prea sunt asa aratoase in sensul ca acea culoare neagra a lor s-a cum in multe locuri (zgarieturi etc). Eu, spre deosebire de subiectul topicului, as vrea sa le aduc la culoarea naturala argintie a aluminiului. Cum ar trebui sa procedez pentru a indeparta culoarea neagra de pe ele? Exista metode pentru asa ceva? Dar, va rog, fara raspunsuri de genul smirgheluire etc. Va multumesc. In video de sus spune ca trebuie sa il lasi in apa + hidroxid de sodiu: minutul 6:50 Link spre comentariu
Taraxacus Postat Martie 20, 2022 Partajează Postat Martie 20, 2022 On 6/5/2021 at 1:38 PM, UDAR said: Am această carte în format electronic - fie scanările paginilor în format .jpg fie un .pdf făcut după aceste scanări . Mărime cca 48MB. Dacă dorește cineva pot trimite pe email sau urca undeva . Mă interesează cartea, în format pdf e ok. Dacă mai este valabilă oferta . mulțumiri anticipate ! triteți-mi un link in mesaj privat de unde sa o pot descărca Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum