dorofteius Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Sunt in dubii daca sa iau Keysight EDU34450A sau Ssiglent SDM3055. M-am uitat si la keysight 34460 , dar 1000 si ceva marunt nu dau ... Astept pareri pro si contra . Multumesc si o duminica placuta va doresc. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Greu de spus deoarece la caracteristici sunt destul de apropiate. M-am uitat rapid pe foile tehnice și dacă zici că într-o parte unu are un minus și celalt un plus imediat dai peste următorul parametru care schimbă balanța. Ce mi-a rămas în minte la Siglent e numărul de citiri pe secundă, stabilitatea și precizia ușor mai bune pe anumite domenii însă nu e ceva semnificativ, probabil am fost influențat pentru că fix in perioada asta mă interesa un aparat cat mai "rapid" ce poate reține valorile minime și maxime pentru o perioadă mare de timp. La Siglent zice că are și 1Gb flash intern dar nu e clar dacă pe stick se pot pune înregistrările sau doar setările. La Keysight mi-a plăcut aspectul / formatul, displayul și câțiva parametrii ușor superiorul dar nu cat să justifice diferența de preț. Nu am înțeles dacă poate stoca și înregistrările pe stick lucru ce de altfel pe tine poate nici nu te interesează. Trebuie văzut dacă găsești ceva review-uri despre protecțiile pe intrari, chiar daca sunt specificate tensiunile maxim admisibilă și CATegoria de siguranță. Compara cu atenție tot ce te interesează și citește notele de subsol deoarece la Keysight, chiar daca uneori pare mai limitat, ți-au pus asterix-uri pentru a știi la ce sa te aștepți. Unii producătorii mai "uit neintenționat" anumite caracteristici. Tind sa zic Keysight deși nu îmi place denumirea aia EDU din model. Link spre comentariu
dorofteius Postat Mai 31, 2021 Autor Partajează Postat Mai 31, 2021 Multumesc @Stefan. Probabil keysight va fi. Link spre comentariu
djvas Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 SDM3065 nu ai luat in calcul ? e cam la acelasi pret cu EDU34450 DAR este 6.5 digiti adica o clasa peste... iar carcotasii pot cumpara exact acelasi multimetru ( SDM3065 ) sub numele de T3DMM6-5 TELEDYNE LECROY la pret aproape dublu. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Digiti în plus nu înseamna automat precizie mai buna. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Dorofteius.De curiozitate,ce trebuie să măsori cu atâta precizie?Dacă ai montaje cu consum variabil mulţi digiţi pot fi sâcâitori,ultimii pot "licări"... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Asta chiar voiam şi eu să-l întreb...dar mi-ai luat-o înainte.Asemenea precizie de obicei la un laborator de metrologie ar fi de folos. Link spre comentariu
dorofteius Postat Iunie 1, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2021 (editat) Chiar de 6 digiti nu am nevoie. Oricum este overkill un multimetru de banc si asa. Dar imi este mult mai comod fata de cele portabile. In prezent am un uni-t ut803 care este o mizerie fata de cele portabile pe care le detin. Repar electronica auto in general si plc-uri de multe ori. Editat Iunie 1, 2021 de dorofteius Link spre comentariu
djvas Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 (editat) Acum 2 ore, franzm a spus: Digiti în plus nu înseamna automat precizie mai buna. In majoritatea cazurilor cam inseamna. Puteti da exemplu de un multimetru 6.5 care sa stea mai prost la precizie decat un 5.5 ? Editat Iunie 1, 2021 de djvas Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum