Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie cc si delay

florin01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roby_m

4

• florin01

4

• ratza

4

• Jimmy

2

Top autori în acest subiect

Dacă te referi la R7, o să ai ieşirile de la amplificatoare în scurt una cu cealaltă. Ca să meargă ce vrei tu, trebuie să faci de două ori partea din dreapta, adică R7, R14 si releul va trebui sa aibe 6 contacte in loc de trei. Presupun că nu vrei să faci toată schema de două ori, nu?

Link spre comentariu

Deci fiecare canal va avea releul lui doar detectorul de cc va fi unu singur in care semnalul din fiecare amplif va intrea printr-o R7 (cate una pentru fiecare canal)

Exact. Singura problemă va fi că ambele canale intră în protecţie în acelaşi timp, chiar dacă doar unul e defect.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am si eu o intrebare am 6 amplificatoare 5 a sa mearga pe 8 0hmi si 1 pe 40hmi ce tre sa fac ca sa nu mai fac 6 protectii de dc si 6 de delay. Explicatimi si mie va rog ceva cat mai simplu

Link spre comentariu
Vizitator releu

Problema e ca nu prea ia ce sa-i faci. Poti folosi spre exemplu: 3 buc microrelee fiecare cu o pereche de contacte normal deschise actionate toate cele trei relee de un singur circuit de temporizare. Blocarea tranzistorului de pe temporizare o pot face unul din cele sase circuite de protectie la DC cuplate pe fiecare amplificator. Deci, cam asta ar fi solutia. Momentan, o alta solutie nu cred ca exista, adica mai simpla si tot la fel de eficienta ca asta.P.S. Ai putea spre exemplu, daca toate cele sase amplificatoare se alimenteaza de la aceeasi tensiune sa comanzi un singur releu care sa decupleze alimentarea generala, dar asta are un dezavantaj, adica daca se strica un amplificator nu mai poti sa te folosesti de celelalte - dar si avantaje, nu mai dai bani pe trei relee, cumper unul mai serios care oricum va costa mai putin.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

un transformator de 12V si 500mA iti ajunge. dupa ce redresezi si filtrezi tensiunea, o bagi intr-un stabilizator de tip 7812, si gata :weedman:

Link spre comentariu

un transformator de 12V si 500mA iti ajunge. dupa ce redresezi si filtrezi tensiunea, o bagi intr-un stabilizator de tip 7812, si gata :weedman:

cred ca ai vrut sa scrii 2x12V, si 7812, respectiv 7912 :smt003merci
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări