Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre frecventa de lucru a unei semipunti auto oscilante

Postări Recomandate

Modificat din nou torul de excitatie, am gasit altul care a iesit cu inductanta primar ceva mai mica adica 2,1mH pentru primar 120 spire

Dupa modificari nu s-au mai supraincalzit rezistentele din grile, cu condensatorul de 1,5 nf inseriat pe tor da frecventa de 135 Khz iar cu cel de 4,7 nF 110 Khz

Dar dupa nici un sfert de ora moment in  care verificam amperajul de iesire a cedat, nici n-am chef sa mai vad ce a picat din nou.

Si ieri a cedat dioda rgp15j, am pus in loc byw96e.

semipunte modificat tor.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este inlocuitorul diacului pt a simplifica munca simulatorului. Cu albastru sunt punctele unde se pun sondele osciloscopului virtual ca sa vedem oscilogramele. Cu negru se noteaza componentele. Avem deci componenta V1 care este un generator descris pe linia lunga de sub el. Adica este de tip pulsuri cu amplitudinea de 35V, fronturi de 50nS, durata de 2uS cu perioada de repetitie de 2mS. Simularile nu sunt neaparat pt. dumneata ci mai mult pt mine ca doar nu stiu orice circuit autooscilant la prima vedere. Si ca sa dam impresia ca muncim, vorba lui Caramitru catre Dinescu.  Urmeaza sa pun traf in locul rezistentei de 150R dar asta dureaza, este vorba de 2-4 ore zilnic ca nu mai am 30 ani.

EDIT: pentru inceput o bobina in loc de 150R

15.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Bobina de sarcina pune intre 0,7 si 1,2mH sa vezi ce arata, cam atat ar trebui sa aibe primarul transformatorului pentru puteri mai maricele de cca 500-1000w.

Fac o pauza deoarece astazi foarte entuziasmat am iesit afara cu toate maruntaiele montajului intr-o cutie si m-am apucat de facut probe de sudat. Ma minunam tare zicandu-mi, am cu ce ma lauda pe forum doar e primul invertor de sudat autooscilant cu doar doi tranzistori dar bucuria a fost de scurta durata, la jumatate de electrod a pocnit si curios ca totul era rece, radiatoarele suflate de 2 ventilatoare alimentate de pe o spira jumatate  din transformatorul de iesire. N-am apucat sa fac nici o poza, aveam de gand sa chem sotia sa filmeze actiunea dar n-a mai fost sa fie.

Link spre comentariu

Mersi pentru schema, varianta asta de 1200w nu o vazusem.

Cred ca nu am fost prea inspirat camd am pus cei 2 condensatori de 1,5 micro, inainte aveam capacitate mai mica si nu s-a dus nici un mosfet pana ieri sau alaltaieri cand a pocnit un condensator si am schimbat cu 2 de 1,5micro, astazi m-am enervat si nici n-am mai masurat sa vad ce a picat dar sigur e un mosfet,

Era interesant daca mentiona si ce tip de ferita ee a pus la transformatorul de excitatie, pe iesire vad un etd49. Si in legatura cu etd49, cam greu de bobinat pt 1200w, nu stiu cat de realista e alegerea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări