Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC Denon cu probleme

Mircea R

Postări Recomandate

Acum 38 minute, Mircea R a spus:

Cum adica Sla, pe mute, se poate sa existe o setare de pe placa? DAC-ul nu are niciun buton ”Mute” in exterior, la vedere.

Aaa, stati ca nu v-am zis. Am inlocuit cei trei condensatori umflati dar nicio schimbare. Mut ca un peste.

Nu am acest aparat si nici nu l-am vazut fizic vreodata, in manualul de utilizare vad si eu ca nu are buton de MUTE, are doar buton de selectare intari si potentiometru de volum. Dar functia MUTE exista ( asa cum se vede in schema de mai sus), probabil ca actioneaza cand nu exista semnal la intrare.

Dar cred ca ar fi util sa aflam urmatoarele informatii:

1) aparatul a functionat bine ( la tine ) si s-a defectat pe parcurs?

2) ce semnal digital ai bagat la intrarea coaxiala ( din ce sursa)?

Cred ca ar fi bine sa incerci si intrarile oprice, dar atentie ce semnal da sursa, acest aparat stie doar Linear PCM, nu incerca Dolby Digital, DTS sau alt format audio digital! Pe net gasesti manualul de utilizare.

Uite ce spune manualul:

image.thumb.png.0a3e62b52920f98efa590175c7ac8a8d.png

Editat de sla
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea R

9

• sesebe

6

• sla

4

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnule, auta un meserias adevarat si iti va repara DAC-ul mai ales ca se pare ca exista si schema. Totul este sa nu fie o problema de SW sau sa fie defecta vreo componenta ce are SW si deci trebuie "flash-uita" cu ceva SW.

Pe bucatica de schema pusa de @sla se vede foarte clar circuitul de muting. Nu trebuie sa existe neaparat buton de "mute" dedicat. Orice scula desteapta are multe facilitati/functionalitati transparente pt utilizatorul final.

PS:

poate cineva sa descarce schema si sa o puna la download?

Nu am nici un chef sa-mi mai fac si acolo cont.

Multumesc.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 36 minute, sesebe a spus:

poate cineva sa descarce schema si sa o puna la download?

Nu am nici un chef sa-mi mai fac si acolo cont.

Multumesc.

Am eu manualul de la rusi, e prea mare pentru a-l atasa aici (5.56M), o adresa de E-Mail pe PM si-l trimit cu placere

Link spre comentariu

Cu schema si cartea service de la Sla cred ca si eu pot sa-l ”execut”. Ma tot gandesc ca acolo la ”AMUTE” e hiba, altfel s-ar fi auzit ceva zgomot cu ampliful la maxim. Ce Dumnezeu poate face acel MUTE din moment ce nu are buton in exterior. Multumesc Sla.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Mircea R a spus:

Cu schema si cartea service de la Sla cred ca si eu pot sa-l ”execut”. Ma tot gandesc ca acolo la ”AMUTE” e hiba, altfel s-ar fi auzit ceva zgomot cu ampliful la maxim. Ce Dumnezeu poate face acel MUTE din moment ce nu are buton in exterior. Multumesc Sla.

Nu cred ca-i chiar atat de simplu de raparat daca nu ai experienta si instrumente. Poate ar fi bine sa-l asculti pe sesebe, daca nu-i problema de soft sigur il va repara.

Ar trebui verificate doua lucruri:

1) daca exista comanda pe A_MUTE ( in baza Q406), adica daca iesirea este pe MUTE

2) daca exista semnal audio la intrarea si iesirea IC414 (cu osciloscopul) cand ii bagi semnal corespunzator pe intare (coaxial sau optic)

Editat de sla
Link spre comentariu

In situația actuala circuitul de "MUTE" se comporta exact ca și ecranul negru de la TV-uri ce apare atunci cind schimbi canalul. Nici la TV-uri nu ai buton ca să se facă ecranul negru. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări