Mircea R Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Salutare tuturor, Are cineva vreo ideee daca se pot repara DAC-uri? Am un DAC Denon DA 300USB care afiseaza comenzile de pe panoul frontal, afiseaza si rata de esntionare, nu sunt probleme de functionare din acest motiv dar nu se aude absolut nimic. Nici pe casti, nici pe iesirea de linie. Absolut niciun sunet, nici macar un mic zgomot de fond cu volumul la maxim. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Nu vad de ce nu s-ar putea repara. In cazul tau probabil procesorul functioneaza, dar DAC-ul in sine sau bufferul de iesire e defect. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Sigur se repara daca nu-s probleme de SW dar trebuie sa stie si meserie depanatorul pt ca la astea nu gasesti update de SW pe stick si nici LED-uri back-light defecte. Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 Nu folosesc alimentatorul original dar nu cred ca asta ar fi problema, nu-i asa? Alimentatorul are 12v si 2 amp (teoretic) dar nu am masurat. Scuze, 15v Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 26, 2021 Autor Partajează Postat Mai 26, 2021 A venit mesterul si a spus ca trebuie inceput de aici: Mi-a zis sa cumpar trei condensatori de la un mic magazin de la noi din orasel dar, ma gandesc eu, nu conteaza oare calitatea lor? E suficient sa fie aceleasi caracteristici? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Comada-ti condesatori de la un magazin dedicat. TME, Digikey, Farnel etc. Ai sanse mai mici sa cumperi chinezisme remarcate asa. Ia ceva Nichicon, Panasonic, Samwha, Vishay. Ceilalti producatori ii poti ignora. Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 26, 2021 Autor Partajează Postat Mai 26, 2021 Dar calitatea lor influenteaza si sunetul sau e vorba doar de fiabilitate, de rezistenta? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Influienteaza si sunetul, mai mult sau mai putin iar influienta este cel putin discutabila daca in bine sau in rau. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 NUmai "mester" nu-i ala ce trimite clientul sa cumpere piese de schimb de la magazin. Bine, poate fi si cazul cand nu ai de gand sa-l platesti si nu se omoara Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Nici daca folositi intrarea COAX nu functioneaza? Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 26, 2021 Autor Partajează Postat Mai 26, 2021 Doar coaxial am folosit. Pentru USB nu am reusit sa descarc drivere de pe situl Denon dar problema cred ca e dupa conversia D/A. Spunea mai sus Modoran ca probabil in bufer e ceva in neregula. Sa vedem daca inlocuim cei trei condensatori. Mesterul e un amic de-al meu si e chiar mester (inginer automatist pensionar) dar e mai comod din fire. Si, comod poate e chiar un eufemism dar e priceput, nici nu incape indoiala. Mediasul e un oras mic, nu gasesti magazine ca in Bucuresti. Link spre comentariu
sla Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Aici se gaseste manualul de service, poate fi de ajutor celui care se va apuca sa repare aparatul: https://remont-aud.net/load/audio/denon/denon_da_300usb/279-1-0-51460?l0E2CL Asa arata partea de iesire audio analogic: S-ar putea sa fie pe Mute iesirea, un meserias ar putea sa verifice asta usor cu ajutorul unui osciloscop / instrument de masura. Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Acum 2 ore, Mircea R a spus: Doar coaxial am folosit. Pentru USB nu am reusit sa descarc drivere de pe situl Denon dar problema cred ca e dupa conversia D/A. Spunea mai sus Modoran ca probabil in bufer e ceva in neregula. Sa vedem daca inlocuim cei trei condensatori. Mesterul e un amic de-al meu si e chiar mester (inginer automatist pensionar) dar e mai comod din fire. Si, comod poate e chiar un eufemism dar e priceput, nici nu incape indoiala. Mediasul e un oras mic, nu gasesti magazine ca in Bucuresti. Exact la drivere m-am gandit, anume ca poate fi din cauza lor. Link spre comentariu
Mircea R Postat Mai 27, 2021 Autor Partajează Postat Mai 27, 2021 Cum adica Sla, pe mute, se poate sa existe o setare de pe placa? DAC-ul nu are niciun buton ”Mute” in exterior, la vedere. Aaa, stati ca nu v-am zis. Am inlocuit cei trei condensatori umflati dar nicio schimbare. Mut ca un peste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum