Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC Denon cu probleme

Mircea R

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Are cineva vreo ideee daca se pot repara DAC-uri?  Am un DAC Denon DA 300USB care afiseaza comenzile de pe panoul frontal, afiseaza si rata de esntionare, nu sunt probleme de functionare din acest motiv dar nu se aude absolut nimic. Nici pe casti, nici pe iesirea de linie. Absolut niciun sunet, nici macar un mic zgomot de fond cu volumul la maxim.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea R

9

• sesebe

6

• sla

4

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu vad de ce nu s-ar putea repara. In cazul tau probabil procesorul functioneaza, dar DAC-ul in sine sau bufferul de iesire e defect.

Link spre comentariu

Sigur se repara daca nu-s probleme de SW dar trebuie sa stie si meserie depanatorul pt ca la astea nu gasesti update de SW pe stick si nici LED-uri back-light defecte.

Link spre comentariu

Nu folosesc alimentatorul original dar nu cred ca asta ar fi problema, nu-i asa? Alimentatorul are 12v si 2 amp (teoretic) dar nu am masurat.

Scuze, 15v

Link spre comentariu

A venit mesterul si a spus ca trebuie inceput de aici:

20210526_081426.thumb.jpg.8b0202bc31b143c8984d52ab55d480fe.jpg20210526_081520.thumb.jpg.fbbf250547aebfe39f36cef7da0c393b.jpg

Mi-a zis sa cumpar trei condensatori de la un mic magazin de la noi din orasel dar, ma gandesc eu, nu conteaza oare calitatea lor? E suficient sa fie aceleasi caracteristici?

Link spre comentariu

Comada-ti condesatori de la un magazin dedicat. TME, Digikey, Farnel etc.

Ai sanse mai mici sa cumperi chinezisme remarcate asa.

Ia ceva Nichicon, Panasonic, Samwha, Vishay. Ceilalti producatori ii poti ignora.

Link spre comentariu

NUmai "mester" nu-i ala ce trimite clientul sa cumpere piese de schimb de la magazin. Bine, poate fi si cazul cand nu ai de gand sa-l platesti si nu se omoara

Link spre comentariu

Doar coaxial am folosit. Pentru USB nu am reusit sa descarc drivere de pe situl Denon dar problema cred ca e dupa conversia D/A. Spunea mai sus Modoran ca probabil in bufer e ceva in neregula. Sa vedem daca inlocuim cei trei condensatori. Mesterul e un amic de-al meu si e chiar mester (inginer automatist pensionar) dar e mai comod din fire. Si, comod poate e chiar un eufemism dar e priceput, nici nu incape indoiala. Mediasul e un oras mic, nu gasesti magazine ca in Bucuresti.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Mircea R a spus:

Doar coaxial am folosit. Pentru USB nu am reusit sa descarc drivere de pe situl Denon dar problema cred ca e dupa conversia D/A. Spunea mai sus Modoran ca probabil in bufer e ceva in neregula. Sa vedem daca inlocuim cei trei condensatori. Mesterul e un amic de-al meu si e chiar mester (inginer automatist pensionar) dar e mai comod din fire. Si, comod poate e chiar un eufemism dar e priceput, nici nu incape indoiala. Mediasul e un oras mic, nu gasesti magazine ca in Bucuresti.

Exact la drivere m-am gandit, anume ca poate fi din cauza lor.

Link spre comentariu

Cum adica Sla, pe mute, se poate sa existe o setare de pe placa? DAC-ul nu are niciun buton ”Mute” in exterior, la vedere.

Aaa, stati ca nu v-am zis. Am inlocuit cei trei condensatori umflati dar nicio schimbare. Mut ca un peste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări