Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema - dezbatere functionare

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

27

• sesebe

18

• Mircea

14

• dumitrumy

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare! N-am urmarit cu atentie toate discutiile, dar am observat in ultima schema postata ceva de care ar trebui sa tineti cont, pentru acuratetea masuratorilor.  Intrarea in ADC are niste specificatii referitoare la impedanta sursei analogice. De exemplu, la PIC-uri este de maxim 10Kohm. Pentru un timp de achizitie cat mai mic si masuratori corecte, trebuie sa micsorati rezistenta de 10K. 

Spor!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, darius_bv a spus:

Intrarea in ADC are niste specificatii referitoare la impedanta sursei analogice. De exemplu, la PIC-uri este de maxim 10Kohm. Pentru un timp de achizitie cat mai mic si masuratori corecte, trebuie sa micsorati rezistenta de 10K. 

Dacă vorbim de ultima schemă postată,  impedanța văzută de intrarea ADC este mult mai mică de 10kΩ. 

În plus există un condensator în paralel, scrie și despre asta în datasheet ( Vreau să cred că e de 33n nu de 22p .... ) . Deci - din acest punct de vedere - nu e nicio problemă. În rest nici eu nu am urmărit cu multă atenție subiectul. 

Link spre comentariu

uC-ul folosit de mine , pe carte scrie de 100MOhm. 

am facut ceva teste si e destul de precis..

capacitorul ala era de 33nF, dar a ramas ceva in comentariile capacitorului. (greseala).

mai mult nu prea vreau sa scad rezistorii aia..ma tem de spike-uri si alte cele.

oricum, aplicatia o sa aiba si WD extern integrat in sursa de 5V. (TLE4263GM)

sursa.thumb.jpg.6559c2a8d9ed656e63af6dbf98700aca.jpg

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Gilbert Sparios a spus:

uC-ul folosit de mine , pe carte scrie de 100MOhm. 

am facut ceva teste si e destul de precis..

Daca vorbesti de un uC din seria Atmel (adica, de exemplu, ATMega328), da, asa ar trebui sa fie. Insa daca citesti ce scrie in foaia de catalog va trebui sa respecti ce scrie acolo> Vezi extrasul:

ADC_input.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări