Gilbert Sparios Postat Iunie 3, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2021 5.00 Vcc. Link spre comentariu
darius_bv Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Salutare! N-am urmarit cu atentie toate discutiile, dar am observat in ultima schema postata ceva de care ar trebui sa tineti cont, pentru acuratetea masuratorilor. Intrarea in ADC are niste specificatii referitoare la impedanta sursei analogice. De exemplu, la PIC-uri este de maxim 10Kohm. Pentru un timp de achizitie cat mai mic si masuratori corecte, trebuie sa micsorati rezistenta de 10K. Spor! Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Acum 10 minute, darius_bv a spus: Intrarea in ADC are niste specificatii referitoare la impedanta sursei analogice. De exemplu, la PIC-uri este de maxim 10Kohm. Pentru un timp de achizitie cat mai mic si masuratori corecte, trebuie sa micsorati rezistenta de 10K. Dacă vorbim de ultima schemă postată, impedanța văzută de intrarea ADC este mult mai mică de 10kΩ. În plus există un condensator în paralel, scrie și despre asta în datasheet ( Vreau să cred că e de 33n nu de 22p .... ) . Deci - din acest punct de vedere - nu e nicio problemă. În rest nici eu nu am urmărit cu multă atenție subiectul. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 (editat) uC-ul folosit de mine , pe carte scrie de 100MOhm. am facut ceva teste si e destul de precis.. capacitorul ala era de 33nF, dar a ramas ceva in comentariile capacitorului. (greseala). mai mult nu prea vreau sa scad rezistorii aia..ma tem de spike-uri si alte cele. oricum, aplicatia o sa aiba si WD extern integrat in sursa de 5V. (TLE4263GM) Editat Iunie 4, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Acum 5 ore, Gilbert Sparios a spus: uC-ul folosit de mine , pe carte scrie de 100MOhm. am facut ceva teste si e destul de precis.. Daca vorbesti de un uC din seria Atmel (adica, de exemplu, ATMega328), da, asa ar trebui sa fie. Insa daca citesti ce scrie in foaia de catalog va trebui sa respecti ce scrie acolo> Vezi extrasul: Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 este vorba de AT90CAN128-16AU, dar cel mai probabil ADC-ul e la fel. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Cu certitudine. Citeste ce este scris la pag.281. "21.6.1 Analog Input Circuitry". Este exact ce am postat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum