eugen ciobanu Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 Salutare Am un proiect in constructie in care o punga transparenta din folie trebuie sa se opreasca intr-o anumita pozitie. As vrea un sfat. Ce tip de senzor pot folosi, suficient de sensibil (dist o pot modifica de la 2 la 10mm) pt a da cda stop? Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2021 Partajează Postat Mai 22, 2021 Punga e lipită de altele şi trebuie tăiată/separată, sau e singură pe un lanţ de alimentare ? Nu se poate da o soluţie practică fără nişte amănunte... Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 Senzor optic, in principiu. Daca pui o poza/schita a ceea ce doresti sa faci, poti primi sfaturi mai exacte... Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 Senzorul optic "clasic "merge la pungi special comandate care au o mica dunga .La total transparent trebuie 2 role "presoare "cauciucate ,una cu un disc optic, traductor de pozitie ,etc .Rolele se pot recupera din imprimante . Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 Daca pungile sunt individualizate (separate) nu este necesar markerul. Trebuie doar sa existe diferenta intre punga si suport(background). De exemplu, e greu de diferentiat o punga din plastic pe o suprafata din acelasi material. Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 De aceea l-am şi întrebat dacă pungile sunt separate sau sunt într-un şir neântrerupt şi maşina trebuie să le separe.Dacă e aşa, o metodă ar fi antrenarea unei role cauciucate chiar de către pungile în mişcare, iar acea rolă comandă un encoder optic (de mouse) ce dă un număr dat de impulsuri la o tură completă.Astfel se poate regla o secvenţiere exactă, mai ales dacă rola nu patinează pe suprafaţa urmărită. Pur optic e greu de diferenţiat spaţiul dintre pungi dacă ele sunt ca un ,,maţ,, continuu....ar trebui eventual marcate cu vopsea închisă spaţiile de tăiat/oprire. Link spre comentariu
eugen ciobanu Postat Mai 23, 2021 Autor Partajează Postat Mai 23, 2021 Salut Pungile sunt separate, trase dintr.un "sertar" cu o rola de silicon sau cauciuc nu stiu ce este. Recuperata, adevarat din imprimanta. Din cauza costurilor, pungile nu pot fi cu insertie sau marcaje. Sunt din folie ( 0.05mm) lipite la unul din capete. Acum lucrez la mecanism, nu am ce poza sa pun. La final, da, o sa postez. Am vazut o masinarie asemanatoare la sarbi, avea un senzor la capatul cursei. Din acest motiv am intrebat ce senzor pot folosi, care sa "simta folia". Pt ca.i transparenta nu fct cu unul potcoava sau de proximitate... am incercat. Nu stiu cu unul IR, daca ar merge, a incercat cineva? Varianta cu encoderul... pt mine e complicata. Trebuie sa asigur o anumita viteza de scoatere a pungii (pe care o rulez dintr.o laterala cu cilindrul 1). Aproape de finalul latimei pungii, cilindrul 2 o preia si o duce la cap de cursa. Primul cilindru continua sa scoata din sertar punga nr 2. Iar.... cireasa de pe tort, sa fie totusi... pungile comandate in loturi nu prea respecta dimensiunile. Am avut diferente de mm.... ori in cazuri d.astea ce face encoderul? Clientul nu accepta variata unei setari fct de dimensiunile pungilor. Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 Măcar o schiţă de principiu de mână ai putea face ? Că nu mă prind cum merge chestia aia.Sau dă un link video cu ceva foarte asemănător.Sunt prea puţine date din care să poţi elabora ceva... Link spre comentariu
eugen ciobanu Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 Nu prea vad rostul schitei .... Intrebarea a fost ce senzor simte folia.... nicidecum cum fct masinaria sau altceva. Dar, iti fac pe plac. Doar ca nu reusesc sa o incarc. E mai mare de 1000kb Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Pune pe un sait de hosting şi dă link.Nu-mi dau seama cum ai pungile,pe sul sau vrac,adică una lângă alta?Că mă întreb cum le apucă şi cum le separă. Link spre comentariu
eugen ciobanu Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 Nu stiu cum. Link spre comentariu
validae Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 Pe noi chiar nu ne interesează să-ţi ,,furăm,, ideea, dar câtă vreme nu ştim exact despre cum funcţionează chestia, nu putem da soluţii.Deci dacă vrei ajutor competent, dai detalii, că nu ţi-a cerut nimeni altceva.. Pentru a posta link spre o filmare YouTube, e suficient să copiezi adresa filmării, din bara de căutare a canalului YT.Apoi dai ,,copy,, pe forum. Ca să pui adresa unei poze de pe internet, dai click dreapta direct pe acea imagine şi selectezi de acolo ,,Copy image,, apoi dai ,,Paste,, pe forum. Metodă de postare a fotografiilor personale pe site-ul de găzduire Imgur.Metoda descrisă se poate folosi pentru PC/laptop, dar pentru telefonul mobil, procedura diferă în funcţie de telefonul folosit... Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei. După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Link spre comentariu
bentanioan Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 (editat) Merge cu senzor de proximitate (reflexiv) in infrarosu. Acum am incercat doua modele. Trebuie incercat la fata locului in conditiile reale. Posibil sa mearga si cu senzor reflexiv cu ulrasunete (se gasesc cu posibilitatea programarii distantei de lucru). Trebuie specificat ca punga nu trebuie sa fie pe ceva suport in zona citirii , pentru ca senzorul nu face diferenta . Se poate fixa in dreptul unei fante. Editat Mai 24, 2021 de bentanioan Link spre comentariu
eugen ciobanu Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 Am sa comand un senzor IR. Ms pt amabilitate <bentanioan> Legat de schita: Cam asa ar trebui sa fct sistemul de scoatere a pungilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum