Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere LDO - curent minim

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Într-un proiect cu SIM800L, care va rula de pe o baterie (automotive) ma gândeam să folosesc ca sursa de alimentare (4.2V 2A) un MIC29302 pentru SIM800L si un uC. 

Fiind un proiect automotive, atât uC cat si modemul GSM, le pun in sleep. Consumul lor însumat fiind de 1.2mA. Ceea ce înseamnă OK pentru adăugarea suplimentara de consum in așteptare. 

Problema este ca MIC29302, are un consum minimal de 7mA pentru a păstra tensiunea selectata. Ceea ce mi se pare aberant. Adică mă chinui să pun astea în sleep ca să arunc curentul in 2 rezistente..

Ce as putea folosi in schimbul LDO-ului acesta cu specificații relativ similare dar consum minim mai redus..? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

4

• merck

2

• BRANCA

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

capsula nu deranjează ca e in stadiu de proiect.. Nominal cam 200-400mA, cu vârfuri de peste 2A solicitate de transmisiile GSM. Daca nu le are, pierde reteaua..

Link spre comentariu

Dacă vrei să reduci tensiunea de la 12V la 4V nu ai nevoie de LDO, merge orice fel regulator. Eu aş pune un SMPS de la 12 la 5V pentru controller şi 2-3 diode înseriate cu alimentarea SIM800L.

Link spre comentariu

Cit de lungi sint virfurile alea de 2A?

2-3 µsec? - de pe net "0.125 Duty Cycle" - best case.

Dupa scomonit pe net (in locul lui @Gilbert Sparios care vrea ca altii sa-i faca treaba lui) am gasit cum arata aceste pulsuri:

xUc4Zee.png

Imagine scoasa de aici: https://file.elecfans.com/web1/M00/20/B7/ooYBAFmk0keAVFwPAAMU_IPAgzc871.pdf

Info de studiu:

https://www.analog.com/media/en/reference-design-documentation/design-notes/dn307f.pdf

https://www.tecategroup.com/white_papers/ppr_2003_GPRS-perf.pdf

https://www.cap-xx.com/wp-content/uploads/2015/04/pres_2002-04.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 21.05.2021 la 10:06, ratza a spus:

Eu aş pune un SMPS de la 12 la 5V pentru controller şi 2-3 diode înseriate cu alimentarea SIM800L.

Am încercat, si merge dar doar cu o dioda. Am încercat 1N4001. Sa incerc cu schottky, sau cum 2-3...

Cu doua diode intra in rețea dar cand primea un sms sau apel, isi dădea restart, crescând curentul scădea ptra mult tensiunea cred. 

Are un capacitor si după dioda.. 

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Depinde ce faci cu acel SIM800L in idea in care cat de des trebuie sa functioneze in modul "brust" cand urca consumul, in rest din cate vad pe net consuma sub 200mA. Eu am aplicatii posibil putin similare in idea in care in loc de SIM800L am ESP care transmite pe WIFI, brust ul la wifi urca cam la 400-500mA. Eu am rezolvat cu o combinatie de LDO low power gen MCP1700 cu iesire de 250mA, standby de 2uA si niste superCap-uri, regulatorul incarca incet limitat superCap-ul iar brust-urile de consum pe perioada de transmitere pe WIFI e suportat de superCap, LDO nefind capabil sa livreze curentul necesar. Daca poti asigura timp suficient intre doua sau mai multe actiuni cu SIM800 sa aiba superCapurile suficient timp sa se incarce poti rezolva similar. Similar am facut si telecomenzi radio cu brust-uri de 150-200mA alimentate de la o baterie CR2032 care incarca limitat un superCap ( CR2032 poate asigura cam 5mA fara a fi afectat durata de viata si capacitatea) iar parioadele de transmisie sunt suportate de superCap in limita a cam 25 de transmisii una dupa alta dupa care are nevoie de putin timp sa se incarce la loc.

Link spre comentariu

eu pun si sim800L si uC in sleep si folosesc ieșirea RING pentru trezire. e ok asa am consumuri infime dar problema e chiar de la conectare. prin doua diode 1N4001 am deja 3.7V. Cu una am 4.3V si in sleep 4.5V si merge bine dar totuși... 

nu stiu.. l-as lasa cu o dioda dar ma tem ca nu e fiabil..

am un montaj de 6 ani merge cu smsp si o dioda 

. vad ca merge si acum fara probleme dar.. am setat tensiunea de 4.95 din smsp. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări