Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft recovery bun.

vio2007

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

5

• validae

3

• vio2007

2

• Degetica

2

Top autori în acest subiect

Recover My Files sau GetDataBack.

Cu cat a trecut mai putin timp de la stergere ( hdd-ul a fost utilizat mai putin ), cu atat mai mari sansele de reusita.

Link spre comentariu

Stellar data recovery, R-Studio, EaseUS Data Recovery (folosite în ultima perioada). Nu mai știu ce ce dar de Recuva nu am fost mulțumit.

Link spre comentariu

Cel mai important pentru recuperare e să nu se mai suprascrie peste sectoarele şterse sau formatate.Informaţia fizică nu dispare prin ştergere şi nici prin formatare, ea este tot acolo dar se şterg tabelele de alocare şi harddiskul nu mai ştie unde încep şi unde se termină.

Link spre comentariu

Salut,

Partea tricky cu softurile de recuperare e ca daca vrei sa salvezi ce ai scanat trebuie sa cumperi softul...:)

Daca stie cineva un soft de recuperare complet gratuit sunt si eu interesat.

BR/Daniel

Link spre comentariu

Acum trebuie să înţelegem şi faptul că munca celui care a conceput softul nu e una uşoară şi trebuie plătită.Dacă te duci cu un HDD de pe care trebuie recuperate datele la o firmă, cred că te costă mult mai mult decât ai da pe un program de recuperare.

Pe de altă parte, am reuşit să recuperez destul de multe fişiere şterse de pe un card formatat cu un soft gratuit.Dar e clar că nu vei găsi ,,free,, cea mai bună soluţie soft..

Link spre comentariu

@Vali,

Nu ne spui si noua numele softului gratuit cu care ai recuperat date de pe cardul ala?

De ex Stellar recovery costa 99 euro, mie mi se pare mult...

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Vi l-aş spune cu plăcere, că n-am dat bani pe el, doar că din păcate acel program (printre multe altele) era pe un HDD mai vechi pe care l-am ars din prostie (nu din greşeală)anul trecut, încercând să transfer nişte date cu un dispozitiv adaptor de transfer USB.Când am introdus în HDD mufa de alimentare, am băgat-o invers...e greu de crezut dar mufa adaptorului chiar a intrat invers, deşi are o asimetrie destul de evidentă.A ,,ajutat,, destul de mult la eroare şi faptul că mufa adaptorului e dintr-un material mai moale, care s-a deformat la colţuri.Astfel că am făcut acel HDD inutilizabil, datele sunt tot acolo, dar placa lui a scos ceva fum.Evident, am inversat partea de 5V cu cea de 12V şi defectul e pe partea alimentată cu 5V.Nu am încercat repararea, e greu de spus ce a crăpat acolo...

Din amintiri aş zice că era ceva de genul ,,Advanced Recovery Disk,, sau oricum ceva cu nume asemănător..

Dar în cazuri de ştergere accidentală, puteţi încerca diverse programe ,,free,, fără grijă, folosirea lor nu afectează datele de pe HDD.Eu aşa am încercat cu acel card, am încercat pe rând toate programele ,,free,, până am dat de unul care a avut rezultatul cel mai bun.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Craciun a spus:

Partea tricky cu softurile de recuperare e ca daca vrei sa salvezi ce ai scanat trebuie sa cumperi softul...:)

Daca stie cineva un soft de recuperare complet gratuit sunt si eu interesat.

Pe Hiren BootCd sunt o gramada de programe functionale pentru recuperari de date.

https://www.hirensbootcd.org/download/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări