poplex22 Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 - va salut, la ap. de sudura din titlu am pe iesire 2 diode carbonizate si nu mai se vede tipul lor. Cred ca sunt diode duble de 2x30A !, va rog daca ma puteti ajuta cu tipul lor exact sa le pot comanda, eventual o schema in care sa se vada tipul lor. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Dacă sunt duble de 2x30A poţi lua SSTH6003CW sau similar.Eventual unele 2x40A. Da' eu te întreb nu ai posibilitatea dublării diodelor,adică 2+2?Unele invertoare au locuri libere lăsate pentru diode...economie... Link spre comentariu
poplex22 Postat Mai 20, 2021 Autor Partajează Postat Mai 20, 2021 - nu este loc pentru mai multe diode, radiatorul are doar 4cm. pe latime - ce tensiune v-v este in secundar pe iesire ?, am citeva bucati de RURG3020C, sunt 2x15A sau 2x30A ?, ar merge inlocuiti in secundar ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Poplex.Acolo sigur ai pe secundar sub 100V,deci merg diode de la 200V în sus.Da' nu merg diode 2x15A dacă nu pui decât două bucăţi!!De la 2x30A în sus! RURG3020C văd că e 2x30A,deci merge. Link spre comentariu
poplex22 Postat Mai 20, 2021 Autor Partajează Postat Mai 20, 2021 mersi de raspuns, deci RURG3020C sunt 2x30A si merg pusi in locul celor originali care nu stiu ce sunt !, cu toata stima Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Poplex.Aşa ar fi,2x30A.Fişa tehnică are o exprimare de te doare mintea!Zice If 30A,adică curent forward 30A,"per leg",adică "pe picior"!!Ar rezulta că pe fiecare diodă...De ce naiba n-au trecut ca alţii 2x amperajul?! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Polpex.....nu pune diode la 200v. Nu vor avea viață lungă. Acolo nu ai o tensiune continuă că la acumulatorul mașinii,acolo ai impulsuri care pot sari de 200v. Mai ales daca pui un osciloscop pe ieșire în timpul sudurii.... Cred că e mai bine sa pui Stth6003cw,sunt printre cele mai folosite in invertoare serioase( gen Lincoln,nu petarde de care se discuta din ce in ce mai des pe forum). Link spre comentariu
poplex22 Postat Mai 20, 2021 Autor Partajează Postat Mai 20, 2021 aveti dreptate, pe moment nu am altceva si pana comand altele raman pe ele, am facut niste poze la aparat fara carcasa si v-as intreba cele 2 potentiometre de pe panou frontal ce sunt, unul este de reglaj al curentului (A) iar celalalt nu stiu,sub el scrie FORCE reglaj in gama 1 - 10 ?? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 (editat) From the manual: "Controls the arc response when an arc is held short and voltage begins to drop. Arc force automatically compensates by modifying the volt/amp curve to maintain the energy needed to weld. Represented as a percent of available amperage." I don't fully understand how the percentage effects how the arc functions, does anyone understand that who could explain it? Raspuns: As you shorten your arc length, the voltage drops. Since the amps stays the same on a constant current machine, the overall power drops. (Power = Volts * Amps) Then the puddle cools a little and before you know it you have stuck the rod and the arc goes out. By having the arc force turned up, as the voltage drops the amperage goes up so you keep the same power and the rod doesn't stick. Most of the time this is a good thing. However, for thin materials like sheet metal, it can also cause you to blow holes in your work, so for that you turn it down. Different rods and applications require different settings. It is a neat feature that lets you keep a really tight arc without sticking the rod. It's one of those features that makes you look better than you are, as it will compensate for slight variations in arc length. It does require a slight change in technique, since with it on, you close the arc length to get more power instead of opening it up. That mainly applies to 6010/6011 where the old technique was to whip and pause. Inverters don't like a long arc, and will shut down if the voltage goes too high, so you have to keep a short arc and use the arc force to get the dig you want. That's why on some machines the arc force control is labeled "Dig". Traducere: Pe măsură ce vă scurtați lungimea arcului, tensiunea scade. Deoarece amplificatorii rămân la fel pe o mașină cu curent constant, puterea totală scade. (Putere = Volți * Amperi) Apoi băltoaca se răcește puțin și înainte să o știi, ai lipit tija și arcul se stinge. Având forța arcului ridicată, pe măsură ce tensiunea scade, amperajul crește, astfel încât să păstrați aceeași putere și tija să nu se lipească. De cele mai multe ori acest lucru este un lucru bun. Cu toate acestea, pentru materialele subțiri, cum ar fi tabla, vă poate provoca, de asemenea, să suflați găuri în munca dvs., astfel încât să o refuzați. Diferite tije și aplicații necesită setări diferite. Este o caracteristică îngrijită care vă permite să păstrați un arc foarte strâns fără să lipiți tija. Este una dintre acele caracteristici care te face să arăți mai bine decât ești, deoarece va compensa ușoarele variații ale lungimii arcului. Este nevoie de o ușoară schimbare a tehnicii, deoarece cu aceasta activată, închideți lungimea arcului pentru a obține mai multă putere în loc să o deschideți. Acest lucru se aplică în principal la 6010/6011, unde vechea tehnică era să biciuiască și să facă pauză. Invertorilor nu le place un arc lung și se vor opri dacă tensiunea crește prea mult, deci trebuie să păstrați un arc scurt și să utilizați forța arcului pentru a obține săpătura dorită. De aceea, pe unele mașini, controlul forței arcului este etichetat „Dig”. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>. SAU: Arc force, as implemented in inverters, is a function that automatically increases amperage when the voltage drops below a set threshold (often around 18 V). In situations where the operator holds a tight arc to force metal to the backside of a joint when using an E6010, the additional amperage help prevents the arc from extinguishing. Forța arcului, așa cum este implementată în invertoare, este o funcție care crește automat amperajul atunci când tensiunea scade sub un prag stabilit (adesea în jur de 18 V). În situațiile în care operatorul deține un arc strâns pentru a forța metalul în partea din spate a unei îmbinări atunci când folosește un E6010, ajutorul suplimentar pentru amperaj împiedică stingerea arcului. Editat Mai 20, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
poplex22 Postat Mai 20, 2021 Autor Partajează Postat Mai 20, 2021 decit toata descriere fata de care traducerea lasa mult de dorit, mai bine citeva cuvinte pe inteles de la un meserias !?, mersi de intentie dar nu trebuia sa va deranjati intr-atit !, stima Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Domnule @dumitrumy vă mulțumesc foarte mult pentru postarea descrierii rolului și funcționării Funcției Arc Force la un invertor de sudură MMA. Este cea mai clară și concisă descriere pe care am avut ocazia să o citesc până acum, iar mie personal traducerea mi se pare suficient de clară. Chiar dacă nu am cerut eu informații despre funcția Arc Force, pentru mine postarea d-voastră este foarte utilă și m-aș bucura să mai aflu și alte lucruri utile și practice de felul ăsta. Numai bine! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Poplex.Vezi că userul Hachia are diode RURG8060 ieftine.Sunt de 80A şi 600V.Poate aduni ceva că vinde de minim 35 lei. Link spre comentariu
c_anicai Postat Mai 23, 2021 Partajează Postat Mai 23, 2021 (editat) m-am uitat si eu in lista aia pt RURG8060 dar nu-s duble, am luat pana la urma 3 buc RURG3060CC dar nu stiu nimic depre, oi vedea cat de bune sunt Editat Mai 23, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum