Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecran, senzor si acumulator

Costandache Eduard

Postări Recomandate

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o informatie? As dori sa stiu cum pot conecta un senzor de miscare la un display/ ecran si o sursa de curent (acumulator extern telefon) pentru o sculptura realizata de mine (goala in interior).

Ideea ar fi urmatoarea: este vorba despre un obiect, gol in interior, caruia ii inserez intr-un decupaj un ecran/display, un acumulator extern pentru telefon de 10.000 - 30.000 mah si un senzor de miscare. Intentia mea este ca atunci cand privitorul se apropie sa vada obiectul respectiv, sa se aprinda/ deschida displayul si pe el sa ruleze un filmulet, rolul displayului fiind acela al unui ecran video, iar in momentul in care acesta se indeparteaza el sa se stinga, procesul fiind reluat cu fiecare ocazie cand se apropie cineva de acel obiect. 

Din pacate nu am cunostinte tehnice si nu stiu mai departe cum pot materializa aceasta idee, de aceeea apelez la dumeavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu solutia, urmand apoi sa achizitionez materialele necesare.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costandache Eduard

3

• validae

2

• franzm

1

• Bandi Szasz

1

Top autori în acest subiect

O posibilitate ar fi folosirea unui senzor de proximitate cu microunde tip auto, setat pe o sensibilitate de 1-2 metri.Ca dispozitiv de redare probabil o tabletă modificată.

Dar proiectul nu e deloc unul simplu şi nu ştiu dacă vei găsi pe cineva care să-ţi facă asta gratis.Asta fiindcă nu e o chestie de câteva ore ci probabil nişte zile de lucru şi experimentări.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspuns! Oare pot fi folosite urmatoarele componente?

- MODUL LCD TFT 3.5” UNO

- ARDUINO NANO V3

- Senzor miscare AM312 mini, Arduino

alaturi de un acumulator extern ca sursa de energie pentru ideea mea?

Link spre comentariu

Cu arduino si un LCD TFT in cel mai fericit caz apuci sa afisez cateva poze de pe un card SD nici pe departe filmulete, ambele sunt componente prea lente pentru a procesa un filmulet.

Link spre comentariu

Eu am propus o tabletă, dar se poate şi cu un smartphone ceva mai vechi....totul e să-l poţi comanda să facă ce vrei.

Link spre comentariu

Pt. detectarea persoanei e mai potrivit un senzor LIDAR sau cu ultrasunete, iar ca afişare un ATSAM51 sau ESP32 pt. afişajul ăla, Arduino Nano e prea pricăjit.

Editat de mihaicozac
Link spre comentariu
Acum 13 ore, mihaicozac a spus:

Pt. detectarea persoanei e mai potrivit un senzor LIDAR sau cu ultrasunete, iar ca afişare un ATSAM51 sau ESP32 pt. afişajul ăla, Arduino Nano e prea pricăjit.

Multumesc pentru sugestii! ATSAM51 nu stiu unde pot gasi exact, dar se pare ca  ESP32 ar putea fi o solutie buna la problema mea. Insa pentru a rula un film un pic mai sofisticat decat GIF sau MJPEG ar putea fi optiunea cu un smartphone sh, asa cum sugera si dl Validae. Se gasesc de achizitionat de pe internet la preturi decente intre 100 -130 lei cum ar fi Samsung Galaxy S3 Mini I8190,  Nokia 5800 Express si alte asemenea vechituri. Problema care ramane va fi, cred, "programelul"... Iar aici in cel mai fericit caz, cred ca trebuie sa gasesc un informatician, altfel nu stiu cum sa le fac sa stea impreuna.

Link spre comentariu

Am realizat ceva asemanator doar ca era afisata o poza si nu un filmulet. Ai nevoie de un mini computer care sa ruleze filmul ( eu am folosit mini PC cu Android ) , un monitor de preferat cu alimentator extern si care sa se potriveasca la conexiunea video cu computerul. Si ar mai fi nevoie de un microcontroller care sa interpreteze senzorul si in acelasi timp sa comunice USB cu computerul ( in calsa HID pentru a simula o tastatura ). Cel putin asha vad eu problema.

Daca ai buget pentru acest proiect si un termen rezonabil de executie putem discuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări