Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulatori backup (24V)

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Salut,

Vreau sa confectionez un backup de 24V pentru a alimenta o imprimanta 3D pentru ca unele job-uri pot dura foarte mult timp ( 20-30 ore) si in ultima vreme am cam avut probleme cu intreruperea curentului, fie doar cateva minute fie 1-2 ore, e nasol sa fi mers 25 de ore mai avand 1-2 pana la finalizare si sa pice curent. Pentru asta m-am gandit sa pun doua baterii de backup (AGM, de 3-5Ah) in serie si iesirea o stabilizez la 24V cu un convertor buck de 3A, imprimanta consuma cam 2A. 

De cateva zile tot caut solutii pentru a le incarca, initial vroiam sa folosesc sursa imprimantei insa as avea nevoie de 28V care inseamna ca trebuie sa pun un circuit boost de la 24V insa nu prea am gasit foarte multe optiuni de circuite boost la tensiuni mai mari (accesibil ar fi UC34063 insa e cam rudimental), mai este varianta cu module chinezesti insa la alea nu prea merge ok limitarea de curent la valori mai mici gen 150-200mA pentru ca nu vreau sa stresez nici sursa imprimantei sa "imprumut" prea mult de la el (este de 2.7A). A doua varianta la care ma gandesc acum renuntand la sursa originala ma gandeam la un traf 0-12-24V si pe fiecare ramara sa pun cate un LM317T find flotant ma gandeam ca merge ca la primul LM pin-ul de adj sa fie fata de masa iar la al doiea sa fie fata de punctul de legatura ( borna + al primului acumulator) astfel as putea sa incarc fiecare acumulator in parte la o tensiune prestabilita astfel as scapa si de BMS pentru echilibrare find incarcati la 13.8V individual.

Daca a mai experimentat cineva ceva similar sunt deschis la sugestii sau idei implementate / testate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări