Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung ue32j5200aw - Imagine Rosie

Postări Recomandate

Va salut,

Am un televizor Samsung ue32j5200aw a carui imagine are o puternica tenta rosie.

Are cineva vreo sugestie din ce zona ar putea fi defectul?

Din pacate nu pot masura tensiunile de alimentare pentru ca nu sunt marcate pe placa si nici manual service nu am gasit.

Va multumesc

Poza cu imaginea:

tenta_rosie.thumb.JPG.358ebd9b22011d63551f4e5a5236f1b1.JPG

Si cateva detalii despre modelul de TV si codurile placilor:

eticheta.thumb.JPG.2b19a9340e36fe4631ab58ac67d550d9.JPG

Placa de baza

placa1.thumb.JPG.0b33e28e30d3ef8d7cb4fbc76b9a6403.JPG

placa2.thumb.JPG.bb1f13632afefb00e08eb1136157cd8d.JPG

T-con

T_CON.thumb.JPG.439084a5ce5e5facea918245b093b08d.JPG

T_CON_eticheta.thumb.JPG.34dc67114dd30e0c513bb1360bd9c14f.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

7

• iuliantv

5

• Costica Tv

5

• smd-man

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc pentru raspunsuri.

Nu ma ocup in mod curent cu depanare TV. Pentru reprogramarea memoriei este necesar programator sau si-o poate reprograma TVul de pe stick USB?

Stima!

Link spre comentariu

Nu merge cu stickul USB dar aceea este o memorie relativ comuna si standard, cu bus serial I2C, se gasesc programatoare si exista si versiuni de programatoare simple ce pot fi facute acasa, inclusiv unele atat de "complicate" incat se construiau direct in carcasa conectorului DB25 ce se conecta direct in portul serial al calculatorului, la vremea aia l-am folosit si eu. 

http://www.lancos.com/prog.html

http://www.lancos.com/e2p/easyI2Cbus.gif

Eventual preventiv poti inlocui si acea memorie.

.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, cirip a spus:

Am inteles, multumesc. E destul de simplu.

cu 40-70 lei cumparati unul gata facut,nu se merita chinul la portul db25 ,am folosit si eu dar in vremea cand unul gata facut era o avere si greu de procurat,plus ca trebuia pc,cu port serial db9 sau port paralel db25 ce greu mai gasesti in pc-uri astazi,sa nu mai zic ca foarte rar pe leptopuri mai noi

PROGRAMATOR DE MEMORIE CH341A

34 lei plus transport la cleste

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

La mine programatorul PonyProg e piesa de muzeu, il tin atarnat intrun cui pe perete ca sa-mi aduc aminte ce bani frumosi am facut cu el cand reparam borcane.....:rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut,

Revin cu detalii. Schimbarea TConului, cum s-a sugerat mai sus, nu a rezolvat problema. Manifestarea persista.

Pe de alta parte, am facut test pentru auto calibrare pentru HDMI. Cât durează testul, imaginea este normală. La sfârșit calibrarea da "failed" și imaginea revine la roșu. Toate setarile au valoarea 512 si se pot ajusta, cu exceptia valorii R5_Gain, care are valoarea 32512 si nu se poate ajusta. Cu aceasta noua informatie, mai aveti vreo sugestie de a investiga defectul ?

Nu am incercat reprogramarea si interesul este scazut sa investesc in aparatura pe care se va pune praful, mai ales ca nu ma ocup in mod curent cu depanari.

Multumesc

TV_rosu.thumb.JPG.9e3fea4d88bac8288a02d2c5cd1dd1be.JPG

Editat de cirip
Link spre comentariu
1 hour ago, cirip said:

Va salut,

Revin cu detalii. Schimbarea TConului, cum s-a sugerat mai sus, nu a rezolvat problema. Manifestarea persista.

Pe de alta parte, am facut test pentru auto calibrare pentru HDMI. Cât durează testul, imaginea este normală. La sfârșit calibrarea da "failed" și imaginea revine la roșu. Toate setarile au valoarea 512 si se pot ajusta, cu exceptia valorii R5_Gain, care are valoarea 32512 si nu se poate ajusta. Cu aceasta noua informatie, mai aveti vreo sugestie de a investiga defectul ?

Nu am incercat reprogramarea si interesul este scazut sa investesc in aparatura pe care se va pune praful, mai ales ca nu ma ocup in mod curent cu depanari.

Multumesc

TV_rosu.thumb.JPG.9e3fea4d88bac8288a02d2c5cd1dd1be.JPG

Domnu cirip ca sa nu mai lungim topicul degeaba, stii sa dezlipesti/lipesti o memorie smd pe placa ?, se poate dezlipi cu un letcon de 20 de lei, cu un pistol clasic de lipit sau cel mai ok si repede cu o suflanta (statie cu aer cald)......

Link spre comentariu

Pana sa bag letconul in priza, as vrea sa identific cipanul care trebuie dezlipit.

Am gasit urmatoarele cipane, care suna a memorii:

• Pe T-con se afla o memorie 24C32. T-conul a fost inlocuit cu totul, fara a remedia situatia.
  • Pe placa de baza se gasesc ATMLH612 si 25Q40CLSIP

Pe care dintre ele le suspectati ca ar trebui inlocuite si probabil reprogramate ?

Multumesc

Editat de cirip
Link spre comentariu
7 hours ago, Florinel TV said:

Se programeaza ic901 eeprom 24C256

Corect !, are mai sus si doua dumpuri pentru eepromul IC901 = 24C256, eu chiar ma mir de ce nu a rescris acest amarat de eeprom ca sa rezolve tv-ul, cand colegul bobo si sorinpavel au spus destul de clar remedierea defectului, dupa data de 19 Mai si pana acum era tv-ul rezolvat de 10 ori, avand in vedere ca a primit si dumpuri adecvate pentru a rescrie memoria 24C256....printre altele am vazut ca Dl ciripescu are postari in care da lectii de electronica avansata, oare chiar asa nu se pricepe la rescrierea unui eeprom ???

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări