cirip Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Va salut, Am un televizor Samsung ue32j5200aw a carui imagine are o puternica tenta rosie. Are cineva vreo sugestie din ce zona ar putea fi defectul? Din pacate nu pot masura tensiunile de alimentare pentru ca nu sunt marcate pe placa si nici manual service nu am gasit. Va multumesc Poza cu imaginea: Si cateva detalii despre modelul de TV si codurile placilor: Placa de baza T-con Link spre comentariu
bobo Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Defect tipic la seria J , memoria 24c256 trebuie reprogramata si de preferat noua cu dump adecvat. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Astea au avut probleme cu memoria 24c256 Samsung_BN41-02360B_Seria J_Imagine roz.rar Incercati Link spre comentariu
cirip Postat Mai 19, 2021 Autor Partajează Postat Mai 19, 2021 Va multumesc pentru raspunsuri. Nu ma ocup in mod curent cu depanare TV. Pentru reprogramarea memoriei este necesar programator sau si-o poate reprograma TVul de pe stick USB? Stima! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Nu merge cu stickul USB dar aceea este o memorie relativ comuna si standard, cu bus serial I2C, se gasesc programatoare si exista si versiuni de programatoare simple ce pot fi facute acasa, inclusiv unele atat de "complicate" incat se construiau direct in carcasa conectorului DB25 ce se conecta direct in portul serial al calculatorului, la vremea aia l-am folosit si eu. http://www.lancos.com/prog.html http://www.lancos.com/e2p/easyI2Cbus.gif Eventual preventiv poti inlocui si acea memorie. . Link spre comentariu
cirip Postat Mai 19, 2021 Autor Partajează Postat Mai 19, 2021 Am inteles, multumesc. E destul de simplu. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 (editat) Acum 4 ore, cirip a spus: Am inteles, multumesc. E destul de simplu. cu 40-70 lei cumparati unul gata facut,nu se merita chinul la portul db25 ,am folosit si eu dar in vremea cand unul gata facut era o avere si greu de procurat,plus ca trebuia pc,cu port serial db9 sau port paralel db25 ce greu mai gasesti in pc-uri astazi,sa nu mai zic ca foarte rar pe leptopuri mai noi PROGRAMATOR DE MEMORIE CH341A 34 lei plus transport la cleste Editat Mai 19, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
Costica Tv Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 La mine programatorul PonyProg e piesa de muzeu, il tin atarnat intrun cui pe perete ca sa-mi aduc aminte ce bani frumosi am facut cu el cand reparam borcane..... Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 (editat) Va salut, Revin cu detalii. Schimbarea TConului, cum s-a sugerat mai sus, nu a rezolvat problema. Manifestarea persista. Pe de alta parte, am facut test pentru auto calibrare pentru HDMI. Cât durează testul, imaginea este normală. La sfârșit calibrarea da "failed" și imaginea revine la roșu. Toate setarile au valoarea 512 si se pot ajusta, cu exceptia valorii R5_Gain, care are valoarea 32512 si nu se poate ajusta. Cu aceasta noua informatie, mai aveti vreo sugestie de a investiga defectul ? Nu am incercat reprogramarea si interesul este scazut sa investesc in aparatura pe care se va pune praful, mai ales ca nu ma ocup in mod curent cu depanari. Multumesc Editat Iunie 4, 2021 de cirip Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Schimbat eeprom ul cu unul nou programat. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 1 hour ago, cirip said: Va salut, Revin cu detalii. Schimbarea TConului, cum s-a sugerat mai sus, nu a rezolvat problema. Manifestarea persista. Pe de alta parte, am facut test pentru auto calibrare pentru HDMI. Cât durează testul, imaginea este normală. La sfârșit calibrarea da "failed" și imaginea revine la roșu. Toate setarile au valoarea 512 si se pot ajusta, cu exceptia valorii R5_Gain, care are valoarea 32512 si nu se poate ajusta. Cu aceasta noua informatie, mai aveti vreo sugestie de a investiga defectul ? Nu am incercat reprogramarea si interesul este scazut sa investesc in aparatura pe care se va pune praful, mai ales ca nu ma ocup in mod curent cu depanari. Multumesc Domnu cirip ca sa nu mai lungim topicul degeaba, stii sa dezlipesti/lipesti o memorie smd pe placa ?, se poate dezlipi cu un letcon de 20 de lei, cu un pistol clasic de lipit sau cel mai ok si repede cu o suflanta (statie cu aer cald)...... Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 (editat) Pana sa bag letconul in priza, as vrea sa identific cipanul care trebuie dezlipit. Am gasit urmatoarele cipane, care suna a memorii: Pe T-con se afla o memorie 24C32. T-conul a fost inlocuit cu totul, fara a remedia situatia. Pe placa de baza se gasesc ATMLH612 si 25Q40CLSIP Pe care dintre ele le suspectati ca ar trebui inlocuite si probabil reprogramate ? Multumesc Editat Iunie 6, 2021 de cirip Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Se programeaza ic901 eeprom 24C256 Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 (editat) 7 hours ago, Florinel TV said: Se programeaza ic901 eeprom 24C256 Corect !, are mai sus si doua dumpuri pentru eepromul IC901 = 24C256, eu chiar ma mir de ce nu a rescris acest amarat de eeprom ca sa rezolve tv-ul, cand colegul bobo si sorinpavel au spus destul de clar remedierea defectului, dupa data de 19 Mai si pana acum era tv-ul rezolvat de 10 ori, avand in vedere ca a primit si dumpuri adecvate pentru a rescrie memoria 24C256....printre altele am vazut ca Dl ciripescu are postari in care da lectii de electronica avansata, oare chiar asa nu se pricepe la rescrierea unui eeprom ??? Editat Iunie 6, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum