gabriel nicolae Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Buna ziua, Rog ajutor. Am un Saba Hifi Studio 8050 care receptioneaza posturile FM cu un brum foarte puternic care acopera semnalul util in momentul in care este acordat pe post. Brumul este slab daca folosesc aparatul ca si amplificator. Am schimbat cei doi condensatori de filtraj de 4700 microfarazi si nu am obtinut niciun rezultat. Are idee cineva care este cauza brumului? Multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Pe AM e aceeaşi situaţie ? E posibil să fie bruiaj extern cauzate de surse în comutaţie locale (tv, ceasuri, modem, etc). Link spre comentariu
gabriel nicolae Postat Mai 17, 2021 Autor Partajează Postat Mai 17, 2021 Pe AM si folosit ca amplificator nu are decat un brum slab. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Ar fi bine să-l testezi într-un loc unde nu se folosesc deloc surse în comutaţie sau becuri economice sau led.Astea introduc în reţea zgomot foarte mare, eu nu pot folosi un radio de orice fel în apartament din cauza surselor de tot felul.Doar la serviciu am un radio... Dacă brumul e sigur cel de redresare (100 Hz) atunci poate fi vorba de o problemă internă a blocului UUS. Link spre comentariu
sla Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Acest aparat are aproape 50 de ani. Eu i-as verifica toate tensiunile de alimentare si i-as inlocui condensatorii de filtrare, apoi i-as curata comutatoarele si potentiometri. Aici ai schema: https://www.hifiengine.com/manual_library/saba/8050.shtml Link spre comentariu
sla Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Acum 6 ore, gabriel nicolae a spus: receptioneaza posturile FM cu un brum foarte puternic care acopera semnalul util in momentul in care este acordat pe post. Brumul este slab daca folosesc aparatul ca si amplificator. Poate ar fi util un film cu manifestarea defectului. Aparatul este sufucient de sensibil, receptioneaza posturile in modul stereo? Defectul a aparut pe parcurs sau asa l-ati primit? Link spre comentariu
gabriel nicolae Postat Mai 18, 2021 Autor Partajează Postat Mai 18, 2021 Buna dimineata, Aparatul este foarte sensibil, receptioneaza perfect stereo.Defectul a aparut pe parcurs. Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Luaţi un ESR-capacimetrumetru (se găsesc şi pe forum kituri) şi verificaţi toţi electroliticii începând cu cei din filtrajul alimentării.Vechimea aparatului îşi spune totuşi cuvântul.Ar fi bine de verificat şi lipiturile în cazul că aparatul a fost vreodată supus loviturilor de la transport sau depozitare.Schimbaţi doar electroliticii care au evidente probleme.În cazul suspiciunilor, puteţi compara ca valoare doi-trei condensatori de acelaşi tip şi valoare, chiar din acelaşi aparat. Link spre comentariu
sla Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Deoarece defectul se manifesta doar pe FM iar modulul de frecventa intermediara este comun pentru AM si FM, probabil ca defectul provine din modulul decodor stereo: Verificati condensatorul C929 ( 100micro). Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Mai 18, 2021 Partajează Postat Mai 18, 2021 Din experienta mea cu amplitunere SABA si altele germane ale erei, Probabil are si o punte mica redresoare cu seleniu, daca nu si doua... chiar daca nu arata a fi defecta, va recomand inlocuirea ei imediata (doar ce am inlocuit o punte cu seleniu, mult mai deteriorata ce-i drept dintr-un Telefunken opus 301 care receptiona la fel, oribil, dupa aceea si-a revenit), apoi toti condensatorii, chiar si cei cu tantal (e cam la plesneala acolo, am dat de condensatori cu tantal ok si altii care au luat-o pe campii). Nu uitati sa desfaceti si cutiutele cu demodulatoarele, se mai ascund si acolo cateva bucati de 2-10 uf... La 17.05.2021 la 14:05, gabriel nicolae a spus: Buna ziua, Rog ajutor. Am un Saba Hifi Studio 8050 care receptioneaza posturile FM cu un brum foarte puternic care acopera semnalul util in momentul in care este acordat pe post. Brumul este slab daca folosesc aparatul ca si amplificator. Am schimbat cei doi condensatori de filtraj de 4700 microfarazi si nu am obtinut niciun rezultat. Are idee cineva care este cauza brumului? Multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
sla Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Verificarea daca brumul este cauzat de modulul decodor stereo se poate face destul de simplu: se intrerupe alimentarea modulului ( se dezlipeste firul care vine la "pinul +" sau se dezlipeste un terminal al rezistentei R542), apoi se leaga intrarea in modul ("E") la iesirea unui canal ( ex. "L") printr-un condensator de 100nF. Astfel se sare peste decodor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum