Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce curatati telecomenzile ?

Marian C

Postări Recomandate

Buna,

Am cumparat din talcioc o telecomanda made for you 4:1 la care nu mergea nici un buton, am desfacut-o si curatat cu spirt dar numai unele butoane si-au revenit. Cu ce e indicat de curatat ? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

1

• validae

1

• iuliantv

1

• Cosmin Marian

1

Top autori în acest subiect

Dacă doar unele butoane funcţionează, nu mai e vorba de curăţare, ci de recondiţionare.Butoanele care nu funcţionează au fie stratul conductiv de carbon uzat, fie traseele de pe circuit întrerupte.Ca să vezi cauza exactă, măsoară rezistenţa pastilei unui buton bun cu ohmmetrul şi apoi pe cea a butoanelor ce nu merg.Dacă sunt diferenţe foarte mari (zeci de Ohmi versus kiloOhmi) acele butoane trebuie recondiţionate prin lipirea unor pastile de cauciuc conductiv (există kit de reparare telecomenzi) fie prin lipirea de hârtie metalizată de la ţigări sau chiar folie metalizată autoadezivă de tip ,,ecran termic,,.Se poate verifica de fapt mai simplu, prin acţionarea acelor butoane nu cu tastele de cauciuc, ci cu o pensetă direct pe traseele de cablaj.Dacă telecomanda emite când se scurtcircuitează traseul aferent butonului cu ceva metalic, traseul e bun iar cauciucul nu.Dacă traseul e întrerupt, asta se întâmplă des în zona ,,trecerilor,, peste alte cablaje, acele treceri sunt de obicei din carbon şi se întrerup uzual la capete.Alte cauze sunt oxidarea traseelor subţiri de la umezeală, se observă nişte mici ,,umflături,, verzi la locul faptei...

Link spre comentariu

eu le curat cu gaz dupa care sterg cu servetel uscat,bineånteles doar unde e vorba doar de curatat

dar inainte de toate verificati sa nu fie scrisa cu vre-un cod de vre-un device ce nu foloseste decat cateva functii,de exemplu,un aer conditionat,dvd,......ca atunci chiar daca lucreaza acele taste ele sant inactive,si puteti apasa sau repara pana.......si tot nu vor lucra

Link spre comentariu

Bună dimineața, eu folosesc alcool izopropilic dar cum sa specificat în postarea anterioară trebui văzut pt. ce a fost scrisă find o telecomandă universală, toate cele bune Cosmin 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări