daniel.t Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Salutare, TV-ul este un Schaub-Lorenz de 19" cu electronica Beko. Functioneaza normal dar sursa nu vrea sa aprinda lampile (panou cu 4 CCFL-uri). Lampi testate cu alta sursa, sunt OK. Ca prim pas am schimbat toti condensatorii electrolitici (unii erau uscati), fara rezultat. De asemenea sursa a mai fost lucrata, cel putin un MOSFET schimbat. Cel original ramas e 8958A, cel schimbat e SP8M3. Sunt compatibili? Schema aici: https://easyupload.io/2kkyf1 N-am prea mai lucrat pe invertoare, o idee de unde s-o apuc? Multumesc! Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Poze cu invertorul.... Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Bună dimineața, eu aș verifica tensiunea de alimentare +12v, comanda de la digitală Bl On /Off, integratele IC2011, IC2007, transformatoare Tr 2002, Tr2003 dacă este unul întrerupt invertorul intra în protecție dacă aceasta corespund, piesele din jurul itegratului invertor FAN 7314 cu speranța că postarea este utilă vă doresc o zi frumoasă și o săptămână foarte plăcută cu respect Cosmin Link spre comentariu
daniel.t Postat Mai 17, 2021 Autor Partajează Postat Mai 17, 2021 Tensiunile par in regula: - 13.8 pe VDD12V - 3.3 pe BL - nimic pe DIM - restul aproximativ la valori TR2002 si TR2003 au fiecare impedanta f. mica in primar si aprox. 1.1K in secundar (in circuit). Mai pe seara le scot sa le verific. Placa e cam coapta in zona lor dar e de asteptat. IC2011 si IC2007 par OK (cat stiu eu sa le verific). IC2011 e cel schimbat. Poze cu pacostea in link-uri. Ignorati firele din jurul IC2011; cine l-a schimbat a exfoliat urat traseele si am preferat sa le re-rutez. De asemenea a schimbat C2013 de la 470uF (in schema) la 1000uF; nu stiu daca a vrut sa compenseze pentru ceva sau asta a avut, asta a pus. Multumesc pt. raspunsuri, toate bune! https://ibb.co/jWKjMdp https://ibb.co/WHFrn1z Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Dacă aveți comanda bl-on, puteți adapta un invertor pentru 4 lampi separat. Link spre comentariu
lucadorin Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Anulează protectia pe FAN 7314 ( pin 1 la masă printr-o rezistență de 560 ohmi) și vezi ce se întâmplă ! Posibil să ai o lampă defectă... Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Acum 4 minute, cornel1962 a spus: Dacă aveți comanda bl-on, puteți adapta un invertor pentru 4 lampi separat. Link spre comentariu
daniel.t Postat Mai 17, 2021 Autor Partajează Postat Mai 17, 2021 In ultima instanta asa m-am gandit si eu, invertor separat si pace buna. Pana atunci mai sap... Piesele din jurul FAN 7314 par in regula la prima masurare (nimic ars, nimic in scurt). 7 hours ago, lucadorin said: Anulează protectia pe FAN 7314 ( pin 1 la masă printr-o rezistență de 560 ohmi) și vezi ce se întâmplă ! Posibil să ai o lampă defectă... Facut, tot nu vrea sa le aprinda. Lampile sunt sigur bune. L-am aprins cu sursa (pretentioasa tare) dintr-un monitor de 20" Samsung. Am zis ca 5 secunde cat sa le vad, n-or pati nimic. Se aprinde tot panoul uniform. Faza dubioasa si cu Samsung-ul asta: firele care duc la lampi fac arc electric, fie intre ele la iesirea din mufa sursei, fie la sasiu, cu tot cu izolatii, ecranari puse la loc etc. Se intampla aleatoriu, sursa incepe sa tiuie, lumina oscileaza si pana la urma intra protectia daca nu dispare arcul (o ceata albastra de altfel interesanta :). Chiar asa prost sunt legate lampile sau cum se explica? Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Ar fi bine să izolezi suplimentar toate traseele spre lămpi, cu timpul izolaţia cedează, am avut cazuri cu lampă bună dar străpungea prin izolaţia de capete la masă. Link spre comentariu
daniel.t Postat Mai 17, 2021 Autor Partajează Postat Mai 17, 2021 Mersi de pont! Revin cu info noi dupa holbat la schema: n-am tensiune din pinul 19 al FAN 7314 (OUTB) in IC2007 / IC2011. Celelalte doua tensiuni catre IC2007 / IC2011 (pin 18 OUTA) respectiv +12V INV sunt prezente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum