Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tefifon T573

dutu590

Postări Recomandate

salut, am intrat in posesia unui astfel de aparat impreuna cu 7 "benzi" ....este functional, volumul la functionarea pe "banda" este destul de scazut, dar se pare ca sunt ceva probleme la partea mecanica de afisare a pozitiei pe banda !

are cineva unul ?....eventual sa pot cere ceva lamuriri !

nu este al meu in link-uri !!!

https://www.radiomuseum.org/r/tefi_tefifon_t_573_t573_cht571.html

https://www.youtube.com/watch?v=uE3uKTglFKo

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dutu590

3

• fcon

2

• KISS

2

Top autori în acest subiect

1 hour ago, fcon said:

Mutati topicul la Radio Antic...

Faptul ca acest aparat are si radio nu inseamna ca locul lui este la Radio antic, este totusi un pick_up. Cunosc destule modele de Tefifon deoarece am restaurat peste 20 de modele si sunt convins ca avem colegi de forum care au intalnit aparatele astea. Intamplator, originea Tefifonului, este la cca 30Km de atelierul meu, in Köln-Porz si chiar am cunoscut un tip care a lucrat la fabrica. 

Link spre comentariu

Am impresia ca unora li s-a parut ca invitatia mea prompta de a muta topicul la sectiunea Radio Antic a fost un refuz al subiectului pt. sectiunea Audio pe tuburi...

Nu este/a fost asa, iar dovada este ca aici, in cele 3 zile trecute (duminica-miercuri), initiatorul topicului a primit fix "0" opinii/sfaturi, chiar daca userul KISS a afirmat ca acest aparat nu ii este strain, restaurand zeci de modele.

Cunosc destui impatimiti ai radiourilor pe lampi, prin mainile carora au trecut o multime de aparate si sunt si membrii ai radiomuseum.org (asta apropo de primul link din topic).

In aceasta idee, as corecta putin o afirmatie a colegului KISS: acest aparat de radio are si pick-up!

Il sfatuiesc pe intiatorul topicului sa se adreseze cu incredere colegilor de la sectiunea Radio Antic...

Editat de fcon
Link spre comentariu

@fcon, Tefifon_ul, in principiu, este interesant pentru iubitorii lampilor, tocmai pentru partea de ''pick_up'', impropriu spus deaoarece foloseste ca suport o banda de vinil si nu o placa. Partea de Radio nu prea intereseaza in mod expres pe nimeni, si nu spun asta din auzite. Poti citi pe RM.org opiniile colegilor care au restaurat genul asta de aparate, pe multi ii cunosc personal si mai facem schimb de experienta si in privat.

@dutu590, daca, totusi, mai citesti pe aici, partea mecanica a aparatului nu e greu de inteles cum functioneaza. Trebuie doar rabdare si vei sti exact ce face fiecare rola sau levier. Eu la toate aparatele desfac mecanica, curat vaselina veche cu WD40, apoi alcool izopropilic (WL) si in final vaselina noua pentru mecanisme fine. In general sunt defecte dozele ceramice (piezo) cand se aude slab. 

Link spre comentariu

multumesc @KISSnu mutarea intr-o sectiune sau alta a forumului este problema....ci ceea ce ramane aici, poate mai are nevoie si altcineva !

te voi contacta pe PM ....deocamdata sunt prins cu altceva, cand ma ocup de partea mecanica vreau sa am timp....si spatiu !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări