Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce mi se conecteaza placa de retea cand pe 100 cand pe 1000 ?

Postări Recomandate

@BRANCA Pai si asta o rezista ? https://www.cel.ro/cabluri-retea/cablu-ecranat-ftp-lanberg-pcf5-10cc-5000-b-dc-cat-5e-mufat-2xrj45-lungime-50m-awg-26-100-mhz-de-legatura-retea-ethernet-albastru-pMyQwMzYsNw-l/

Cica e cablu de calitate, dar nu scrie nimic daca e de interior sau exterior. Nu are fir de otel, dar nici nu imi trebuie, ca gasesc eu cum sa-l prind. Dar ideea e sa reziste la intemperii...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

9

• merck

5

• Stefan

3

• validae

3

Top autori în acest subiect

61.jpg

The foil shield acts as a barrier preventing EMI/RFI from coupling onto the twisted pairs from adjacent cables. In effect, it reflects the noise or interference from lights, machinery and other sources of EMI, as well as RFI from cell phones and wireless access points, In addition, the foil shield prevents data signals from leaking out of the cable.

If you are using shielded F/UTP CAT6A cable in an installation, a compatible shielded connector should be used. Likewise, an unshielded cable should be used with unshielded connectors.

FTP (foil screened twisted pair) cable is a cable containing multiple pairs of copper wire enclosed in a sheath of aluminum foil.

FTP vandut afara:

F0411306-01

cat5ftp_wit_2_1_1_1_2_2_1_1_1_1_1.jpg_1.

Daca mufa este chioara (fara metal) nu este cablu FTP!

Daca duci pe afara cablu UTP (sau FTP sau STP, dar mufat cu mufe din plastic, deci ecranul nu este legat la nimic) poti sa ai surprize neplacute. 

P.S. Abia in a doua poza am vazut ca si cablul postat de tine are mufe cu shield (mufa are o camasa metalica), deci este ok!

Screenshot-2021-05-17-at-13-31-53.png

Editat de merck
Link spre comentariu
55 minutes ago, modoran said:

Tot ok era si fara mufe metalice.

Pai atunci de ce s-au mai obosit sa puna ecran format din tresa impletita si folie de aluminiu, daca acestea raman neconectate?

Link spre comentariu

Da mai, dar eu ma refer la izolatia exterioara a cablului... O fi rezistenta la inghet, soare puternic... ?

Acum 2 ore, merck a spus:

Abia in a doua poza am vazut ca si cablul postat de tine are mufe cu shield (mufa are o camasa metalica), deci este ok!

Si lipesc un fir de partea aia metalica a mufei pe care il leg la impamantare la priza ?

Link spre comentariu
1 minute ago, Dudikoff said:

Da mai, dar eu ma refer la izolatia exterioara a cablului... O fi rezistenta la inghet, soare puternic... ?

Si lipesc un fir de partea aia metalica a mufei pe care il leg la impamantare la priza ?

Oricum nu ai alta solutie (doar nu ai sa ingropi cablul ca iesi mult mai scump). Cat o tine, o tine, dupa ce se distruge, cumperi altul. 

Nu trebuie, daca din router ai macar un computer care este conectat la o priza cu impamantare (impamantarea este preluata de la carcasa computerului). 

Link spre comentariu

Hai că facem o adevărată poveste pentru 50m de cablu de retea.
Cumpară cel mai ieftin cablu pe care scrie cat.5 , sertizează mufele si testează.
Ai spus că ai cum să-l ancorezi chiar daca nu are sufă de sustinere.
Dacă stă in ploaie, soare +40, inghet -20, nu prea contează ce sustine producătorul in materie de rezistentă in timp.
Dacă ai nenorocul de descărcări electrice, chiar nu are importantă ce cablu utilizezi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
52 minutes ago, Dudikoff said:

Asta dacă chiar vrei să-l utilizezi pe post de para-trăznet si sa atragi descărcările electrice la tine :)

Link spre comentariu

Dacă te preocupă protecţia exterioară, iei tub PVC din cel mai subţire şi-l bagi prin el.Aşa nu-l mai bate soarele şi nici ploaia...

Link spre comentariu

Care este traseul cablului? Asta cu apa o pateam cand aveam cateva calculatoare legate in retea si cablul era pozat pe bloc / intre blocuri. Singura alternativa era sa schimbam cablul din cand in cand. Era un cablu UTP ...

Daca vrei protectie impotriva descarcarilor electrice trebuie sa treci pe FO. 

Link spre comentariu
1 hour ago, Liviu.Mihaiu said:

Asta dacă chiar vrei să-l utilizezi pe post de para-trăznet si sa atragi descărcările electrice la tine :)

Pai si stalpii de inalta tensiune de ce au ground-ul sus? 

61881895.jpg

Link spre comentariu
12 minutes ago, merck said:

Pai si stalpii de inalta tensiune de ce au ground-ul sus? 

Ar fi fost culmea să ridice cei trei conductori principali mai sus.
Sincer, habar n-am. Dar sigur avem pe aici persoane cunăscătoare in ale transportului de energie electrică la distante mari pe astfel de suport.
Nu cred că are legătură cu subiectul dar, dacă permite moderator, si eu sunt curios.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
14 minutes ago, merck said:

Dupa cum vezi asa arata un circuit de paratrasnet si nu cred ca atrage fulgerele.

Acum trage o sarmă de 50m la cativa metrii de sol si leagă-o de instalatia de mai sus si primul pom din cale.
Ce avem noi aici ?
Eventual intrebăm un radioamator vizitat de descărcări electrice. Chiar indirecte.
Dar cred că ne cam ducem mult pe lăngă subiect.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări