TibiBzg Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Buna dimineata domnilor! Astazi vin cu o problema legata de un player auto (cel din titlu). Problema lui este ca nu mai reda nci un fel de sunet cand este pe radio sau CD, singurul sunet pe care il scoate este atunci cand invart de potentiometrul de volum (bipaie la fiecare treapta de volum). L-am desfacut, am incercat sa identific defecte fizice pe PCB, dar nimica, in afara de o rezistenta putin incinsa, dar care este inca in parametrii. Este rezistenta de langa un BD (cred eu prefinal), vazand asta, am scos bd-ul l-am masurat este ok. Am inlocuit finalul care este un TDA, nicio schimbare. In timpul functionarii nu se incinge nimica, in majoritatea componentelor pare sa ajunga tensiunea necesara (spun "pare" pentru ca nu am avut schema electrica a playerului ca sa stiu exact). Am incercat sa resetez microcontrolerul prin butonul de reset, dar si dand pinul de reset la masa, se reseteaza, dar nu se schimba nimica. Care credeti ca ar fi boala lui? Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Trebuie luat metodic 1.Ce tensiune este pe pinii de difuzor fata de minus 2. Dacă acolo este jumătate din alimentare înseamnă că finalul este bun și în on și trebuie căutat defectul înainte de final(deși dacă bipul se aude în difuri fibalul e ok. Trebuie sa aibă un procesor de sunet. Văzut dacă este alimentat, dacă are semna la întrare și la ieșire. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Mai 16, 2021 Autor Partajează Postat Mai 16, 2021 Acum 21 ore, dan cod a spus: Trebuie luat metodic 1.Ce tensiune este pe pinii de difuzor fata de minus 2. Dacă acolo este jumătate din alimentare înseamnă că finalul este bun și în on și trebuie căutat defectul înainte de final(deși dacă bipul se aude în difuri fibalul e ok. Trebuie sa aibă un procesor de sunet. Văzut dacă este alimentat, dacă are semna la întrare și la ieșire. Da! Ieri am identificat procesorul de sunet este un pt2313l. Daca aplic senmal audio pe terminalele corespunzatoare difuzoarelor se aude muzica. Inseamna ca acel procesor este defect, corect? Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Vezi dacă la întrarea lui are semnal. Alimentat este? Link spre comentariu
TibiBzg Postat Mai 18, 2021 Autor Partajează Postat Mai 18, 2021 La 16.05.2021 la 19:20, dan cod a spus: Vezi dacă la întrarea lui are semnal. Alimentat este? Momentan nu am osciloscop sa vad semnalul. Am comandat ic ul, a fost doar 20 de lei. Vineri il pun si revin cu feedback. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum