BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Doru.Experimentarea o face producătorul dacă admite utilizarea de antigel!El poate prevedea şi ce tip de antigel e admis. Mai apoi şi transferul termic e mai prost cu antigel,decât cu apă. Personal,dacă mi-ar da mâna,aş merge pe apă demineralizată!! Link spre comentariu
manolo Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 La treaba cu infundarea s-a ajuns fiindca instalatia nu a fost spalata corespunzator ,mai ales la caloriferele de otel ,se poate folosi si un antigel special cu ar fi cel de aici :https://www.romstal.ro/antigel-concentrat-instalatii-incalzire-racire-vision-50-grd-c-bidon-10-kg-p48124.html?gclid=Cj0KCQjwkZiFBhD9ARIsAGxFX8ALUOeDoRfAe7AnHxPrrqENbpAPSgUtmUXjz_AMwFw3BAngBNqnFQIaAjNjEALw_wcB nu trebuie pompa pentru umplerea instalatiei ,recomand umplerea instalatiei cu apa tratata cu polifosfat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Manolo.Instalaţia la origine a fost nouă.Ce mizerie să aibă în calorifere? E clar că acolo au avut loc procese de coroziune/electrocoroziune,dacă s-a înfundat!Mai apoi nu ştiu ce apă are.Să nu fie din aia calcaroasă rău... Link spre comentariu
manolo Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Ai spalat vreodata un calorifer de otel nou sa vezi ce iese din el? nu cred .De acea se monteaza un robinet de golirea la caloriferul cel mai de jos si se face spalarea instalatiei ,fara a baga apa si in centrala . Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Manolo.Iei caloriferul de la fier vechi?!Eu am pus calorifere nemţeşti,nu aveau nici urmă de rugină!!Lucrul nou e "nou"! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 (editat) Acum 31 minute, BRANCA a spus: Manolo.Iei caloriferul de la fier vechi?!Eu am pus calorifere nemţeşti,nu aveau nici urmă de rugină!!Lucrul nou e "nou"! Asta s-o crezi tu! Editat Mai 20, 2021 de sesebe Link spre comentariu
manolo Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Se vede ca nu l-ai spalat ,nu este ruginit ,dar are tot felul de "gorgoaze" ramase de la sudura ,si nu uita spalarea instalatiei si proba de presiune e prevazuta si in normative . Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Manolo.Cu tot respectul,da eu am spălat kilometrii de conducte în instalaţii.Nu un kakamitz de câţiva litri! Producătorii de marcă fac toate operaţiile înainte de asamblare şi după.Exclus să rămãnă resturi înăuntru sau suprafaţă neprotejată fin! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Acum 5 minute, BRANCA a spus: Manolo.Cu tot respectul,da eu am spălat kilometrii de conducte în instalaţii.Nu un kakamitz de câţiva litri! Producătorii de marcă fac toate operaţiile înainte de asamblare şi după.Exclus să rămãnă resturi înăuntru sau suprafaţă neprotejată fin! Acum 16 minute, sesebe a spus: Asta s-o crezi tu! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 (editat) Sesebe,sesebe...Suntem în sec 21 şi tehnica a evoluat "rău" de tot!...Nu mai stă ghiolbanu pe margini să zică:"o spăl sau nu o spăl"!...Sunt linii atât de automatizate,robotizate,de zici că eşti în filme SF... Editat Mai 20, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 (editat) N-ai inteles ce vreau sa spun dar fie cum zic altii (nu eu adica)....... Editat Mai 20, 2021 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Încărcăm topicu aiurea.Dacă mi-a scăpat ceva puteai spune direct.Am mai zis că de când cu handik m-a muşcat bine de memorie şi atenţie... Nu mă supăr la nicio observaţie,da să nu fie suburbană...că de alea e plin forumul şi-s greu de "digerat"!... Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 Draga coleg Branca, fiind din Iasi, ca si colegul sesebe, imi permit sa-ti "traduc" ce a vrut el sa zica: E posibil ca produsul sa fie bec, asa cum speri tu, dar si sa fie altfel, din varii motive (nu toate chestiile se produc cu roboti cum vedem pe Discovery, a zacut prin depozite mizerabile, a trecut prin situatii de acelasi gen - mizerabile, adica - etc.) Asa ca e mai bine sa fie curatat/spalat/tratat, fie si ca masura de siguranta. Fara suparare, singura chestie e ca daca e fonta probabil e greu de manuit... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 Reziduurile procesului de fabricatie nu se pot elimina, mai ales la instalatii cu tot felul de colturi si cai intortocheate. Chiar daca pe dinafara arata frumos sudura, ce este in interior, e imprevizibil. In plus, anumite bucati de metal raman atasate in urma procesului de fabricatie, insa dupa o vreme reusesc sa se desprinda, samd. Din pacate, nu toti cunostem procesele de fabricatie, uneori ne inchipuim cum se intampla treaba, si astfel apar postari idealiste ca ale colegului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 21, 2021 Partajează Postat Mai 21, 2021 Caloriferele mele sunt Kermi.Spune clar producătorul că sunt fosfatate.Până şi la un producător turc am văzut protecţia asta! Dacă luaţi ceva noname puteţi să vă aşteptaţi la orice! Am făcut purjă de control după aproape 3 ani.Nema rugină! Normal ca după un nr ani să apară rugină,de aia am întrebat ce durată de exploatare are instalaţia colegului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum