deneinvins Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 După un an de utilizare s-a înfundat filtrul anti-magnetită. După curățare, am observat că un calorifer, care se află montat cu cca 75 cm mai jos decît restul instalației, este plin cu reziduuri, pulberi metalice, nemetalice și alte depuneri. Cum pot spăla acest calorifer în interior ? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri ! Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Scos, dus afara sau in baie si cu furtunul. Alte metode nu-s asa de eficiente. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Îl speli în baie,cum zice şi Sesebe.Atât că ţi-aş sugera să-l speli înclinat ca să fii sigur că ies depunerile.Şi asta să faci imediat după ce l-ai dat jos,ca să nu se usuce,întărească,depunerile. Link spre comentariu
okean Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Tot e bine ca trebuie spalat un singur calorifer, cel " decantor " ! Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Dupa ce este spalat si clatit bine ,pui un flacon complect in calorifer si umpli cu apa ,lasi 1-2 ore.Costa in jur de 11 lei ,original este pt indepartat piatra din masini de cafea. Se gaseste in multe locuri. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Soda caustica e sfanta. Link spre comentariu
norad Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Heitmann etc. etc. citronensäure=acid citric, adica sare de lamaie Cu alte cuvinte, vreo cinci plicuri de sare de lamaie. Adica mai ieftin. Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Contra ruginii din calorifere există aditiv care se adaugă în apa din instalaţie.Dacă acel calorifer e mai afectat decât celelalte, îl puteţi goli complet, apoi îl puteţi ,,trata,, cu vreo două sticle de Coca Cola care va curăţa şi stabiliza oxidul de fier din interior.Ideal ar fi să-l daţi jos pentru asta, agitându-l pentru a îndepărta depunerile şi a uniformiza soluţia de curăţare. Link spre comentariu
deneinvins Postat Mai 15, 2021 Autor Partajează Postat Mai 15, 2021 Mulțumesc mult pentru mesaje, postări, sfaturi și îndrumări. După operație voi reveni cu ce am făcut și cum a ieșit. Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 La furtunul de la dus puneti o tevushca de 4-5mm diametru astfel incat apa sa iasa cu presiune mare (lungime teava 1m) si o bagati pe toate cele 4 gauri dupa ce in prealabil ati scos aerisitoarele si ce mai aveti pe acolo. Teava tb sa fie astupata la cap si sa aiba o gaura laterala de1-2 mm. Link spre comentariu
deneinvins Postat Mai 20, 2021 Autor Partajează Postat Mai 20, 2021 Mulțumesc în cel mai sincer și frumos mod, pentru toate mesajele. Este de ținut minte ! Am spălat caloriferul (în grădină, la țară) cu Coca@Cola, oțet, detergent și multă agitație. De fiecare dată am insistat pînă cînd substanța a ieșit curată. S-a eliminat multă depunere. Apoi, am mers la compania Aqua@util, iar un meșter l-a spălat cu o substanță specifică, spunea că e pe bază de acid fosforic și mi l-a dat curat, la luciu metalic. Vopseaua exterioară n-a fost afectată. Mi-a recomandat să-i duc toate caloriferele pentru curățare, după care să curăț și instalația, apoi să pun antigel specific pentru instalații de încălzire. Așa voi face. Voi ce ziceți, despre acest antigel ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 (editat) Deneinvins.Teoretic,dpdv al coroziunii,ar fi mai bine.Da' şi mai scump...Nu ştiu însă cât de bine se comportă la încălzire.Foarte probabil să reziste deoarece şi la maşină sunt temperaturi mari. Mai greu va fi cu umplutul instalaţiei cu lichid.Ori dintr-un vas plasat la înălţime,ori cu o mică pompă.La final şi o presurizare adecvată... Câţi ani de utilizare are instalaţia şi cum e făcută?Mă refer la materialele calorifer şi ţevi. Am uitat să menţionez ceva.Sunt producători de centrale care nu recomandă antigelul!Posibil ca la combinaţiile oţel-inox-cupru să corodeze mai mult ca apa!... Editat Mai 20, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Otelul/fierul nu corodeaza foarte puternic daca instalatia este inchisa ermetic cum ar trebui sa fie la o instalatie de calorilere cu centrala de apartament. Corodarea este generata in special de oxigenul dizolvat in apa si ala se va consuma repede si apoi ramine asa. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Sesebe.Aia e coroziune chimică cu oxigenul.Da' apare coroziunea electrochimică datorată metalelor cu potenţial diferit,ce sunt în contact. Am zis ca la prima vedere ar fi mai bine cu antigel,dar...dacă nu e experimentat n-aş recomanda! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Acum 2 ore, BRANCA a spus: dacă nu e experimentat n-aş recomanda! Si cine sa experimenteze? In fiecare carte tehnica este specificat, admite sau nu folosirea antigelului. Recomandarile pe forum sunt ca sa fie, dar te poti trezi cu oringuri descompuse si de aici grmada de etansari compromise. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum