Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vinchi 28" LE -2819

ciuca paul

Postări Recomandate

Va salut .Am acest tv. cu main cv9203l-q24 ,panel cx275dledm care are defectul din poza atasata .Are sonor ,raspunde corect la telecomanda pe toate functiile fapt ptr. care ma face sa cred ca am defect displeyul. Tensiuni masurate pe t-con :Vaa=15v,vdd=3,3v,vgh26v,vgl-6v,vghf=33.9,vcc=12,hvaa=7v .Din masurarea acestor tensiuni in opinia mea (de incepator) cred ca sunt corecte,si am zis ca poate am trasee intrerupte pe driverele laterale cof; 8697-a-c516.Date despre aceste cofuri mai multe nu am gasit decat prin a verifica prezenta tens.VGL,VGH si 3,3v care prin  masurare in punctele respective corespund. Experienta  mea pe aceste defecte nu o am rog, intelegere in a ma ajuta sa pot ajunge la un dianostic corect asupra acestui aspect.Va multumesc..

20210514_095852_tv led.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciuca paul

3

• Costica Tv

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masuratorile cu voltmetru pe cof nu sunt concludente, daca un traseu VGL sau VGH are o rezistenta marita de 500 ohmi sa zicem, la masurare va avea aceiasi tensiune, dubleaza cu sarma cele doua trasee VGL si VGH. Ecranul are drivere laterale pe ambele parti sau numai pe o parte ?

Vezi ca nu asta "cx275dledm" este modelul de ecran, la astea chinezesti modelul ecranului este trecut pe o eticheta mica lipita pe pcb/t-con, trebuie sa scrie ceva de genul ST2751A01-8

Daca nu reusesti sa rezolvi displayul, salveaza macar softul din flashul spi 25Q32 ca sa il ai la colectie ca nu se gaseste.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Da asa este,am gasit scris pe eticheta  ST2751A01-8 VER.2.2 iar la dublarea traseelor nu apare decat o modificare,o liniuta verde orizontala si daca o deconectez revine acelasi defect ,pe VGH nu se manifesta nici o schimbare .Referitor la drivere, aceseta nu sunt decat 3 pe o singura parte(si apropoo cum este aici problema ,la toate 3 trebuie verificate traseele sau este valabil numai ptr. unul?).

Link spre comentariu
1 hour ago, ciuca paul said:

Da asa este,am gasit scris pe eticheta  ST2751A01-8 VER.2.2 iar la dublarea traseelor nu apare decat o modificare,o liniuta verde orizontala si daca o deconectez revine acelasi defect ,pe VGH nu se manifesta nici o schimbare .Referitor la drivere, aceseta nu sunt decat 3 pe o singura parte(si apropoo cum este aici problema ,la toate 3 trebuie verificate traseele sau este valabil numai ptr. unul?).

Eu ma tem sa nu cumva sa fi facut cineva update de soft cu stickul si sa fi fost pentru alt ecran, cel mai bine eu zic sa rescrii 25Q32 cu softul de la rusi si te convingi repede daca e din soft sau ecran defect. De regula e valabil doar pentru driverul de pe colt care face legatura cu driverul superior

https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/po_shassi/exclusiv_le2819_shassi_main_board_cv9203l_q24_13_160518/335-1-0-94390

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

D-nu Costica nu am copiat memoria cu softul respectiv dar am pus fizic alta memorie de pe o placa identica dar care nu mai stiu ce panel avea si manifestarea este aceiasi.Risc si dau vina 80% ca panelul este vinovat,acum nu-mi ramane decat sa abandonez problema ptr. ca defect. ma depaseste.Multumesc ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări