Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Pioneer A-656

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poze cu interiorul ai? 

Loudness-ul functioneaza (adica distingi) la nivel mic. Cum cresti volumul influenta lui se atenueaza. 

E aparat de l-ai avut de nou? Sau e second hand? Au functionat vreodata sau e cumparat cu acest defect? 

Trebuie sa dai mai multe detalii. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Alin_cj a spus:

Poate este apasat butonul "source direct".

Probabil ca este pus pe "Direct" , prin acest comutator semnalul de dupa potentiometrul de balans se duce direct la potentiometrul de volum, respectiv ocoleste blocul de reglaj ton si loudness (mai jos sunt parti din schema unde se vede partea de reglaj ton si comutatorul in cauza):

image.thumb.png.17c71e304c8bfdd29c3a324c817ab144.png

image.thumb.png.978d07b6dc9e6c41b1d94b3c5f80f3bc.png

Editat de sla
Link spre comentariu

Nu este pus pe DIRECT.

Acum 19 ore, Alin_cj a spus:

Poate este apasat butonul "source direct".

Acum 20 ore, Mircea a spus:

Poze cu interiorul ai? 

Loudness-ul functioneaza (adica distingi) la nivel mic. Cum cresti volumul influenta lui se atenueaza. 

E aparat de l-ai avut de nou? Sau e second hand? Au functionat vreodata sau e cumparat cu acest defect? 

Trebuie sa dai mai multe detalii. 

Da, a functionat

Link spre comentariu

Inteleg ca in aparat nu s-a umblat, inainte a functionat bine iar acum reglajele de ton nu mai functioneaza deloc, adica  indiferent de cum este apasat sau nu butonul de "Direct" sunetul este absolut la fel? Acest lucru se poate intampla doar daca comutatorul (contactele) de "Direct" este blocat pe o pozitie indiferent de cum apesi butonul. Daca comutatorul lucreaza si semnalul este trecut prin etajul corector de ton, chiar daca integratul (amplificatorul operational) ar fi defect, tot ar trebui sa se simta o diferenta de sunet in cele doua pozitii ale comutatorului.

Deci, daca sunetul este identic, nu cred ca comutatorul isi face treaba. Fara ca cineva sa umble in aparat si sa faca modificari in montaj, nu cred ca asa ceva este posibil in cazul unui comutator OK...

Link spre comentariu

Am vazut filmuletul si se pare ca corectorul de ton nu functioneaza, cu toate ca comutatorul de DIRECT pare OK, ledul se aprinde cand se apara butonul. Asta m-a facut sa ma uit mai atent la schema si am constatat urmatoarele:

1) daca se apasa butonul DIRECT (led aprins) semnalul de la selectorul de intare se duce direct la potentiometrul de volum (prin contactele DIRECT), nici BALANSUL nu functioneaza, doar volumul este operational

2) daca nu este apasat DIRECT (led stins), semnalul trece prin contactele DIRECT si prin contactele TAPE3 la potentiometrul de balans, trece de tranzistor si se imparte in doua, o parte este BUFFER L/R si trece prin contactele DIRECT la capatul cald al potentiometrul de volum, alta parte din semnal se aplica corectorului de ton inalte/jpase/loudness iar semnalul cu ton corectat, TONE  L/R, ajunge prin DIRECT la o priza a potentiometrului de volum, astfel corectia de ton se simte mai tare la volum mai mic decat la volum spre maxim.

Daca ceea ce am spus este corect si comutatoarele sunt OK, singura problema ar ramane potentiometrul de volum, priza la care vine semnalul corectat. Este ciudat sa se intample pe ambele canale, respectiv ca potentiometrul sa aiba aceeasi problema pe ambele sectiuni...

Link spre comentariu
Acum 14 ore, sla a spus:

Am vazut filmuletul si se pare ca corectorul de ton nu functioneaza, cu toate ca comutatorul de DIRECT pare OK, ledul se aprinde cand se apara butonul. Asta m-a facut sa ma uit mai atent la schema si am constatat urmatoarele:

1) daca se apasa butonul DIRECT (led aprins) semnalul de la selectorul de intare se duce direct la potentiometrul de volum (prin contactele DIRECT), nici BALANSUL nu functioneaza, doar volumul este operational

2) daca nu este apasat DIRECT (led stins), semnalul trece prin contactele DIRECT si prin contactele TAPE3 la potentiometrul de balans, trece de tranzistor si se imparte in doua, o parte este BUFFER L/R si trece prin contactele DIRECT la capatul cald al potentiometrul de volum, alta parte din semnal se aplica corectorului de ton inalte/jpase/loudness iar semnalul cu ton corectat, TONE  L/R, ajunge prin DIRECT la o priza a potentiometrului de volum, astfel corectia de ton se simte mai tare la volum mai mic decat la volum spre maxim.

Daca ceea ce am spus este corect si comutatoarele sunt OK, singura problema ar ramane potentiometrul de volum, priza la care vine semnalul corectat. Este ciudat sa se intample pe ambele canale, respectiv ca potentiometrul sa aiba aceeasi problema pe ambele sectiuni...

Potentiometrul nu este cel original. Pe original era la 2x 60k. Eu i-am pus unul la 2x50k pentru ca nu am gasit pe original. Sa fie de la asta?

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Vlad Cristian a spus:

Potentiometrul nu este cel original. Pe original era la 2x 60k. Eu i-am pus unul la 2x50k pentru ca nu am gasit pe original. Sa fie de la asta?

Asta-i informatia cheie! Nu cei 10K in minus sunt problema, problema este constructia celor doua potentiometre, cel nou are acea priza pentru semnalul corectat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări