djvas Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 (editat) Va prezint un mic montaj pentru testare , experimente , etc pentru op-ampuri simple si duble. Schema este atat de simpla ca prea multe nu sunt de spus... Avem o referinta de 2.5 V cu 431 pentru testul in DC, R1 , R2 sunt folosite ca rezistente de shunt si in acelasi timp de limitare in caz de probleme. IC2 si IC3 sunt amplificatoare diferentiale pentru masurarea curentului pe R1, R2 , in rest... o mana de jumperi . op_amp_tester.pdf Editat Mai 13, 2021 de djvas Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Djvas.Fain montajul!Felicitări!În exploatare însă,pentru altcineva,cred că e cam greoi de folosit.Trebuie să stai cu schema în faţă,până memorezi montajul. Aş fi zis şi că în loc de ştrapuri ar fi mers mai bine nişte comutatoare mini DIP.Săreau mai bine în ochi... Link spre comentariu
djvas Postat Mai 14, 2021 Autor Partajează Postat Mai 14, 2021 Am pus si eu ce-am avut... nu se vrea un proiect comercial. Si oricum este un montaj de experimente ... e normal sa stai cu schema in fata Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Hai sa fiu gica-contra: Pt testarea unui OP cu placa asta iti trebuie un generator de semnal si un osciloscop sau oricum ceva de redat semnalul. Pt o testare de tipul bun sau defect necesita cam multe echipamente pe linga. Link spre comentariu
djvas Postat Mai 14, 2021 Autor Partajează Postat Mai 14, 2021 Ba deloc nu esti ! Fix asta am vrut sa fac... printre altele mai am nevoie sa masor si offsetul si asta se face cu multimetru de banc. Am optat pt bnc-uri pentru ca si in cazul masuratii cu multimetrul folosesc coaxiale si adaptoare la banane. Pt bun / nu bun se poate face ceva simplu , un mod comparator de exemplu. Link spre comentariu
moshu flo Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Pentru bun/defect se face un oscilator si se "vede" oscilatia pe 2 led-uri.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum