Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mic montaj pentru testarea op-ampurilor

djvas

Postări Recomandate

Va prezint un mic montaj pentru testare , experimente , etc pentru op-ampuri simple si duble. Schema este atat de simpla ca prea multe nu sunt de spus... Avem o referinta de 2.5 V cu 431 pentru testul in DC, R1 , R2 sunt folosite ca rezistente de shunt si in acelasi timp de limitare in caz de probleme.  IC2 si IC3 sunt amplificatoare diferentiale pentru masurarea curentului pe R1, R2 , in rest... o mana de jumperi .

20210513-161105.jpg

20210513-161111.jpg

20210513-161119.jpg

opamp_t.png

op_amp_tester.pdf

Editat de djvas
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

3

• BRANCA

1

• sesebe

1

• moshu flo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Djvas.Fain montajul!Felicitări!În exploatare însă,pentru altcineva,cred că e cam greoi de folosit.Trebuie să stai cu schema în faţă,până memorezi montajul.

Aş fi zis şi că în loc de ştrapuri ar fi mers mai bine nişte comutatoare mini DIP.Săreau mai bine în ochi...

Link spre comentariu

Am pus si eu ce-am avut... nu se vrea un proiect comercial. Si oricum este un montaj de experimente ... e normal sa stai cu schema in fata

Link spre comentariu

Hai sa fiu gica-contra: Pt testarea unui OP cu placa asta iti trebuie un generator de semnal si un osciloscop sau oricum ceva de redat semnalul.

Pt o testare de tipul bun sau defect necesita cam multe echipamente pe linga. 

Link spre comentariu

Ba deloc nu esti !  Fix asta am vrut sa fac... printre altele mai am nevoie sa masor si offsetul si asta se face cu multimetru de banc. Am optat pt bnc-uri pentru ca si in cazul masuratii cu multimetrul folosesc coaxiale si adaptoare la banane.  Pt  bun  / nu bun se poate face ceva simplu , un mod comparator de exemplu.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări