andrei_vasile Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Salut! Am acest aparat, kemppi miniarc 150, l-am cumparat defect, pormeste, dar nu ' da scânteie'. Pe afisaj apare zero indiferent de pozitia potentiometrului. Ledurile indica o functionare normala Am gasit un manual de depanare cu indicatii, tensiuni, masuratori .... Am masurat puntea redresoare, mosfeturile, diodele de iesire, tensiuni de alimentare la partea frontala. Totul pare OK, nimic ars, afumat, corodat, dar nimic la iesire. Are cineva un sfat? Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Demontează şi verifică diodele redresoare de pe secundarul invertorului.Acelaşi defect l-am găsit recent la un invertor ,,francez,, şi au fost câteva diode...vezi că fiind grupate în paralel te pot fenta. Dacă are igbt-urile şi diodele de forţă pe un radiator comun, conectat cu placa de bază prin ,,distanţori,, hexagonali, unul sau mai mulţi distanţori - conectori sunt dezlipiţi de pe cablajul radiatorului. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 @BRANCA - scuze, in viteza am citit "aparate de sudura" @validae - le-am masurat pe placa si nu am scrut pe niciuna, sa le mai demontez? Link spre comentariu
validae Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Pot fi întrerupte, nu am scris de scurt...dacă aveau scurt intra în avarie invertorul. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Piesele pe partea forţă le verifici individual,aşa cum ţi-a recomandat Validae. Dacă toată partea forţă e ok verifică şi termocontactele de pe radiatoare. S-ar putea să ai probleme cu partea comandă şi aia o vezi numai pe osciloscop. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Pai si nu merge si asa daca-s diode intrerupte pe iesire, ele fiind in paralel ? Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 Dar pe afisaj nu creste curentul setat, ramane 0. La alte aparate, reglajul functiona, chiar daca partea de forta era defecta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Păi dacă ai ceva dus pe lanţul de la traductor curent ce ai vrea să fie?!Ţi-am zis că trebuie să verifici tot blocul de comandă.Fără osciloscop nu merge. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Daca are afișaj cred că este vorba de Kempi Minarc 150 EVO. Vedeți că are 2 module albe unul langa altul,unul este pentru pfc iar celălalt este pentru invertor.... Unul din ele este dus..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum