Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator corector pentru un pick-up de voiaj.

Marius78

Postări Recomandate

Acum 8 minute, Kreator a spus:

Sau un C de 470u conectat cu plusul intre cele doua rezistente si cu minusul la masa.

intre R3 si R4? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius78

56

• Nostalgic

10

• Усилитель

8

• validae

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

În paralel cu alimentarea preului (între + şi -) se pune un condensator de circa 470uF/25V şi unul de 100nF.Asta e decuplarea alimentării despre care se vorbea.Cred că era mult mai puţin deranjul dacă rugai pe cineva să-ţi facă acel modul corector...

Link spre comentariu
Acum 1 minut, validae a spus:

În paralel cu alimentarea preului (între + şi -) se pune un condensator de circa 470uF/25V şi unul de 100nF.Asta e decuplarea alimentării despre care se vorbea.

cele 2 condensatoare in paralel, da? si daca nu va supara prea tare intrebarea, ce anume este aceasta decuplare? sa nu se intrerupa brusc, sa scada tensiunea alimentarii lin? conteaza ca va fi alimentat de la baterie(in prima faza) sau sursa stabilizata (apoi, daca va merge ok schema)?

Link spre comentariu
Acum 21 minute, validae a spus:

În paralel cu alimentarea preului (între + şi -) se pune un condensator de circa 470uF/25V şi unul de 100nF.Asta e decuplarea alimentării despre care se vorbea.Cred că era mult mai puţin deranjul dacă rugai pe cineva să-ţi facă acel modul corector...

doar din cauza ca am deja unul de 220n, e bun si el in loc de cel de 100n?

Link spre comentariu

Se poate pune electrolitic intre 100uF si 1000 la min 12V. 

Ceva piese se cade sa ai pe acasa, eu am pt vreo 3 sateliti...

Da e bun si 220nf.... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Decuplarea alimentării are rolul de a micşora suplimentar rezistenţa internă/impedanţa  sursei de alimentare (baterie, alimentator) faţă de componenta alternativă ce o străbate.Asta fiindcă în afară de rezistenţa internă proprie a bateriei sau sursei, se mai adaugă şi rezistenţa conductorilor şi eventualelor contacte de comutatoare sau relee.Pentru frecvenţele mici, condensatorul electrolitic de sute de microFarazi prezintă o reactanţă mică, iar pentru cele înalte este cel de zeci/sute de nanoFarazi.Astfel curentul alternativ ce se închide de obicei prin baterie, este deviat prin acei condensatori chiar la bornele montajului.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Усилитель a spus:

Se poate pune electrolitic intre 100uF si 1000 la min 12V. 

Ceva piese se cade sa ai pe acasa, eu am pt vreo 3 sateliti...

Da e bun si 220nf.... 

am mlte chestii stranse, dar nu electronice si la cativa ani, mai arunc, ca nu si-au gasit intrebuntarea ani si ani...ce fac acum, e un caz singurar, asa ca ce nu am, cumpar...si nici cu cumparatul nu reusesc...bun cel de 220n,,,poate gasesc in vreo sursa pc, de la munca si cateva sute de uF... multumesc de relaxare :) 

Acum 11 ore, validae a spus:

Decuplarea alimentării are rolul de a micşora suplimentar rezistenţa internă/impedanţa  sursei de alimentare (baterie sau alimentator) faţă de componenta alternativă ce o străbate.Asta fiindcă în afară de rezistenţa internă proprie a bateriei sau sursei, se mai adaugă şi rezistenţa conductorilor şi eventualelor contacte de comutatoare sau relee.Pentru frecvenţele mici, condensatorul electrolitic de sute de microFarazi prezintă o reactanţă mică, iar pentru cele înalte este cel de zeci/sute de nanoFarazi.Astfel curentul alternativ ce se închide de obicei prin baterie, este deviat prin acei condensatori chiar la bornele montajului.

va multumesc din suflet pt explicatie...recunosc ca nu am reusit sa inteleg explicatia dvs, desi, credeti-ma, am citit de 3 ori... am zis ca e o explicatie mai simpla :) 

acum ma apuc in sfarsit de executare, dar fara probe, nu azi...

Link spre comentariu

100n paralel cu electroliticul anihilează eventualele oscilații de inalta frecvență ce pot apărea pe alimentarea modulului. Se pot vedea cu osciloscopul. Pus acolo e o măsură de precauție.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, mannx a spus:

100n paralel cu electroliticul anihilează eventualele oscilații de inalta frecvență ce pot apărea pe alimentarea modulului. Se pot vedea cu osciloscopul. Pus acolo e o măsură de precauție.

Am găsit unul de 470nFla 16v si in paralel cu el si unul de 220nlF între plus si masa...executat întocmai după sugestii

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

Cum arunci ceva care nu a avut utilitate, hop si vine momentul cand ai nevoie de el.... 

Cunosc si asta... :) uite ce am mai gasit si le am scoase piesă cu piesă, dintr-un tv venus cred...sunt pe telefon, sper sa reusesc atasarea

Link spre comentariu

aveti dreptate amandoi, clar e de 470uF, asta am si folosit, doar ca am tastat gresit :) 

o zi buna sa aveti....deseara facem proba la modul

Link spre comentariu

Un filtraj eficace pe Ualim. chiar în apropierea unui amplificator este obligatoriu. Micșorează diafonia între semnalul amplificat și Ualim.

-fără filtraj , cu creșterea nivelului de semnal crește curentul tras din sursă, scade nivelul Ualim. Scade semnalul , crește Ualim.

Deci Ualim dansează după semnal.

În concluzie obligatoriu filtraj pe amplificator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări