Marius78 Postat Mai 30, 2021 Autor Partajează Postat Mai 30, 2021 Acum 25 minute, +_Florin_+ a spus: Ăia de la magazin fie nu știu fie nu se obosesc să-ți ofere variante. Dacă nu aveau 1200 pF puteau să-ți recomande de ex. doi condensatori de 620 pF pe care să-i pui în paralel (obțineai astfel 1240 pF, valoare perfect acceptabilă). Sau chiar 2.2 nF în serie rezultau o valoare echivalentă mult mai apropiată de necesar, mai precis 1100 pF (compatativ cu 1.5 nF) ... sau ce zici de 1nF în paralel cu 220pF ? ... poate mergea la fix 820 pF în paralel cu 330 pF? ... Chiar nu aveau de nici unii ? Ideea e că poți obține valoarea dorită (sau foarte "pe aproape") combinând două valori standardizate. salut...sincer...nici eu nu m-am gandit la combinatii, dar nu stiu valorile tipice care sunt pe piata, dar aici, cu el, vanzator, si patronul chiar,, poate au vanzari mari si nu vor sa vanda prea multe am memorat sugestiile tale...sa vedem cand ajung la magazin, mai ales ca o sa ploua serios zilele urmatoare... multumesc Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 30, 2021 Autor Partajează Postat Mai 30, 2021 Acum 9 minute, morarul a spus: Pe undeva mi se pare firesc, ca un simplu vînzător, să nu fie condiționat de practicarea profesiei, mă repet: vînzător de componente electronice, de un bagaj minim în domeniu. Cumpărătorul este acela ce trebuie să ştie ceea ce cere. Altfel, dacă lucrătorul comercial, posedă ceva cunoştințe despre legarea serie/paralel, a componentelor pasive, dacă posedă în memorie şi ceva tabele de echivalență in domeniul componentelor active (diode, tranzistori, C.I.), există o mare şansă ca acesta să migreze din domeniul comerțului, spre cel al depanării, unde cîştigurile materiale pot fi mult mai substanțiale. Un electronist, chiar şi amator, trebuie să fie capabil să îşi facă o listă de achiziție componente electronice, şi în varianta unor combinații serie/paralel, sau al echivalenței unor semiconductori, astfel încît să îşi procure componentele necesare, fără a se baza prea mult pe cunoştințele tehnice în domeniu, ale unui lucrător comercial. De ce am ,,divagat" atît? Pentru că în delungul a cel puțin 40 de ani de pasiune către acest domeniu, am întîlnit o grămadă de situații, asemănătoare celei descrise de colegul de mai sus. Nu te duci la măcelărie, şi comanzi carne, fără să ştii ce fel de carne vrei! Că altfel măcelarul (în cel mai fericit caz), sau vînzătorul (cazul defavorabil), îți vor oferii ceea ce vor ei să vîndă! Dacă se consideră off topic, se poate şterge fără supărare! Eu am încercat doar, să dau un exemplu, de cumpărături/achiziții raționale. Să aveți o seară bună! mi-am luat-o... stiu sa fac serii si paralele, dar, am presupus (prima greseala) ca ei stiu ce vand, mai ales ca sunt vechi in domeniul "vanzarii" cel putin...eu nu sunt practicant al electronicii, dar o cunosc minimal...insa sa stiu cam care sunt valorile tipice ale pieselor, asta pare mai grea... m-am implicat in 2 mici proiecte, asta cu RIAA, si inca unul cu miscarea panoului, dupa o schema mofturoasa, pt ca nu am decat jumate de zi de soare si caut sa il protejez in rest....dupa terminarea acestor proiecte, probabil, ca nu ma mai bag in chestii complexe....pana si RIAA asta e greu, ca am mai facut un proiect, care era definit ca RIAA, dar nu a corectat nimic, tot acut se auzea...insa acum, cu toata echipa de pe acest site, am invatat ca totul depinde de tipul si impedantele dozelor... am gasit o schema, doar cu componentele care ca nu ii dau...sau nu ii dadeam de capat azi am facut inca o proba la geanta, si am avut o surpriza la care nu m-am asteptat...mergea motorul, invartea platanul, urca si cobora bratul, dar surpriza, care am observat-o si inteles-o ca o problema grava...deplasarea stanga-dreapta, era extrem de greoaie...adica exista riscul sa sara acul inapoi ,pt ca nu se putea deplasa dupa sant....acum merge lin,, doar sunetul mai lipseste curand Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 Acum 21 ore, Nostalgic a spus: Chiar îi crezi pe cei de la magazin pricepuți în electronică. Ei sunt niște simpli vînzători.Am avut o asemenea ocazie pe Academiei cînd un cumpărător cere un TCA150 și vînzătoarea răspunde - nu avem-. Eu zic , AVEȚI, echivalentul polonez, îl aveți la vedere. Nu trebuie să fie electroniști, dar măcar să aibă un minim bagaj de cunoștiinte în domeniul mărfii pe care o vând. Altfel putem angaja acolo si un vânzător de la aprozar. Dacă avea cunoștinte elementare (care se învață la școală/liceu - nicidecum la vreo facultate) și un dram de bunăvoință vindea 2 condensatori în loc de niciunul. Sau (În exemplul povestit de dvs) vindea un MBA810 AS (sau alt echivalent) fără ajutorul unui alt client aflat întămplător acolo ... zic și eu că acea "minimă competență" e atât în avantajul magazinului cât și al clientului mai puțin cunoscător. @Marius78 , este esențial să respecți valorile. De ex în cazul unui preamplificator corector RIAA, ca să-și merite numele. Mai ales în circuitele de corecție e preferabil să pui o piesă "din bucăți" cât mai apropiată de valoarea prescrisă, decât să pui altă valoare că pe aceea ai găsit-o și dă bine la aspect . Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 31, 2021 Autor Partajează Postat Mai 31, 2021 @+_Florin_+ adevarat ....dar suntem totusi in romania, si a fi competent la locul de munca, nu mai pare sa fie important... azi a fost o zi cum am banuit-o...uda continuu...maine se pare ca sunt liber....sper ca nu si magazinele de electronice....suna egoist, dar greu ajung la ei si maine, de reusesc sa iau si echivalentul 1200pF, ma si pun la treaba sa il asamblez...nu mai am rabdare sa il aud cum trebuie.... Link spre comentariu
Kreator Postat Mai 31, 2021 Partajează Postat Mai 31, 2021 (editat) Cum arata cablajul la corectorul tau RIAA? Doza ta din pick-up e OK sau vrei sa iti strici toate placile? Tare ma tem ca va iesi un fiasco... cam ca emoticoanele tale care rad si au limbile scoase... Editat Mai 31, 2021 de Kreator Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 31, 2021 Autor Partajează Postat Mai 31, 2021 Acum 31 minute, Kreator a spus: Cum arata cablajul la corectorul tau RIAA? Doza ta din pick-up e OK sau vrei sa iti strici toate placile? Tare ma tem ca va iesi un fiasco... cam ca emoticoanele tale care rad si au limbile scoase... hmm...de ce esti atat de presimist...negativist? am postat tot ce am si ce vreau sa fac...doza, motorul, functioneaza, merg, am incercat in prima faza sa bag semnalul direct din doza, in LINE IN al PC-ului... se auzea, frumos, in sensul de crar, dar lipseau cu desavarsire, basii....era sacaitor, acut.... Schema care vreau sa o fac, e postata de mai multe ori, schema cu 2N7000... de ce sa stric placile? Oricum se "strica", uzeaza de fapt, cu mi-a spus-o cineva de aici, i-am uitat numele, spre rusinea mea, dar am memorat tot ce a fost nou pt mine... emoticoanele sunt amuzante....haioase....nu mai fi asa serios....Am facut mai demuuult si un corector ton RIAA, dar, nu cred ca era pt doza ceramica, ca se auzea ca la pc....acut....Insa acum, ca am aflat ce doza am, ceramica, am gasit si o schema pt ceramica, acum, doar cateva ore ma mai despart de fiasco....sau nu....si de este dezamagire, caut alta schema, ca mai sunt cateva postate aici....doar de timp si piese, nu dispun, dar am vointa... Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 31, 2021 Autor Partajează Postat Mai 31, 2021 Acum 57 minute, Kreator a spus: Cum arata cablajul la corectorul tau RIAA? Doza ta din pick-up e OK sau vrei sa iti strici toate placile? Tare ma tem ca va iesi un fiasco... cam ca emoticoanele tale care rad si au limbile scoase... si schema pe care o aplic https://www.petervis.com/record_players_and_turntables/ceramic-cartridge-preamp-circuit/preamp-circuit.html Link spre comentariu
Kreator Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Acum 11 ore, Marius78 a spus: si schema pe care o aplic https://www.petervis.com/record_players_and_turntables/ceramic-cartridge-preamp-circuit/preamp-circuit.html Cablajul tau si cel folosit in proiectul postat sunt la fel? Eu zic ca nu! Link spre comentariu
Marius78 Postat Iunie 1, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2021 Acum 41 minute, Kreator a spus: Cablajul tau si cel folosit in proiectul postat sunt la fel? Eu zic ca nu! Dacă nu e mare deranjul, credeti ca ati putea fi mai la obiect in ce priveste diferența? Va referiți la plăcută? Link spre comentariu
Kreator Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Acum 2 ore, Marius78 a spus: Dacă nu e mare deranjul, credeti ca ati putea fi mai la obiect in ce priveste diferența? Va referiți la plăcută? Da, la placuţă. Nu sunt la fel. De ce sunt folosiţi 2 rezistori în schemă (R3 si R4) si nu unul singur? Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 (editat) N-o fi avut de 3.2K ......poti pune un 3k3 la 0.5W. Si ar mai trebui un 470uF pe placa ,intre + si - ,si in paralel cu el un 100nF. Editat Iunie 1, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 Decuplarea alimentării măcar cu electrolitic e obligatorie. Link spre comentariu
Marius78 Postat Iunie 1, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2021 1 oră în urmă, Kreator a spus: Da, la placuţă. Nu sunt la fel. De ce sunt folosiţi 2 rezistori în schemă (R3 si R4) si nu unul singur? - asta am vazut si eu din prima, dar niciodata nu am vazut placuta ca cea "ceruta" sau vazuta in schema....nu mentioneaza ca trebuie sa fie placuta ca aia... banuiesc cauza, o ecranare cat mai...mare - dupa cum a zis si @Усилитель , nu o fi existant 3,2 .... le-am luat deja Link spre comentariu
Kreator Postat Iunie 1, 2021 Partajează Postat Iunie 1, 2021 (editat) Sau un C de 470u conectat cu plusul intre cele doua rezistente si cu minusul la masa. LE Sunt de 3k3... Nu are nicio treaba cu ecranatul.Va trebui sa faci tu legaturile care erau deja facute de baretele placutei originale. Editat Iunie 1, 2021 de Kreator Link spre comentariu
Marius78 Postat Iunie 1, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2021 Acum 43 minute, Усилитель a spus: N-o fi avut de 3.2K ......poti pune un 3k3 la 0.5W. Si ar mai trebui un 470uF pe placa ,intre + si - ,si in paralel cu el un 100nF. o sa ziceti ca sunt nu stiu cum, ca acum imi vine sa ma urc pe pereti....abia am venit de la magazin, pe o vreme de cacao, uda si friguroasa...am stat mult, sa astept autobuzul, ca nah, si de sarbatoare, si mai rar cu ele.... REPET...nu vreau sa aveti impresia ca nu va iau sugestiile in seama, ca asta am tot facut si voi face, dar fratilor, de ce nu ati zis nimic pana acum ca le luam si pe astea care abia le-ati scris :( Acum 27 minute, +_Florin_+ a spus: Decuplarea alimentării măcar cu electrolitic e obligatorie. fii te rog mai explicit....alt condensator decat cei recomandati de @Усилитель ? Acum 30 minute, +_Florin_+ a spus: Decuplarea alimentării măcar cu electrolitic e obligatorie. ps: multumesc....am rezolvat-o cu 1200pF....combinatia 1n cu 220p Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum