Shambala Postat Mai 25, 2021 Partajează Postat Mai 25, 2021 Marius78, este vorba despre mesageria privata/personala. Condensatorii de pe liniile de semnal pot fi si la tensiuni mici (cativa V), dar e bine sa ii pui la macar 16V. Condensatorii la tensiuni mari pot fi folositi daca incap fizic (sunt mult mai mari). Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 25, 2021 Autor Partajează Postat Mai 25, 2021 Acum 5 minute, Shambala a spus: Marius78, este vorba despre mesageria privata/personala. Condensatorii de pe liniile de semnal pot fi si la tensiuni mici (cativa V), dar e bine sa ii pui la macar 16V. Condensatorii la tensiuni mari pot fi folositi daca incap fizic (sunt mult mai mari). unde, cum daude mesageria privata....sunt nou.... la cat de putine piese sunt, nu e gabaritul o problema....doar ca nu am tinut pasul cu noile metode de denumire a condensatoarelor, ca nu stiu ce am cumparat... am un condensator pe care scrie 2E475K ...??? condensator 152K100V asta sa fie cel de 1500pF la 100v, dar aici e 15nF/100v? condensator 1,5uK63 ....???? multumesc anticipat....exista vreun fel de catalog care decodeaza denumirile astea? Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 25, 2021 Autor Partajează Postat Mai 25, 2021 2E475K inseamna 4,7uF la 250v???? nu zice polarizat sau nu, dar schema cere clar electrolitic :( si nepolarizat Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 2E475K=4,7uF polyester , în schema ce ai , mai bun decît electrolitic, poți folosi. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 26, 2021 Autor Partajează Postat Mai 26, 2021 Acum 12 minute, Nostalgic a spus: 2E475K=4,7uF polyester , în schema ce ai , mai bun decît electrolitic, poți folosi. Deci am scăpat de a mai cauta misteriosul nepolarizat...iar celelalte 2? Au treaba cu valorice cerute 1500pF si 1200pF? Adică as avea toate piesele? Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 26, 2021 Autor Partajează Postat Mai 26, 2021 Acum 11 ore, Nostalgic a spus: ok! Start! cred ca startul incepe in weekend mai e o nebuloasa...ce condensator e 1,5uK63???? nu gasesc nimic despre el...o dau in tv Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 (editat) este 1.5uF la 63 V . Nu ai macar un multimetru care masoara si capacitati ? Totdeuna e buna si o verificare ,un marcaj prost,un defect , pot crea probleme de fuctionare ....si cautare de durata . Editat Mai 26, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 27, 2021 Autor Partajează Postat Mai 27, 2021 Acum 11 ore, Усилитель a spus: este 1.5uF la 63 V . Nu ai macar un multimetru care masoara si capacitati ? Totdeuna e buna si o verificare ,un marcaj prost,un defect , pot crea probleme de fuctionare ....si cautare de durata . Am, am, nu m-am gândit să îi măsor...Nu de 1.5uF mai aveam nevoie, ci de inca unul de 1.2nF, asa ca nu imi îndeplinesc lista de piese :( ms .... back to shopping Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 1.2nF e valoare uzuala ,se gaseste cam in orice.Zilele trecute am luat un videorecorder Hitachi ,doar pt suruburi si maruntisuri ,inclusiv mecanice , cu 10 lei de la unde se preda .Cu cat sunt mai vechi ,cu atat au mai multe piese.( alege cele greeleeee !) Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 27, 2021 Autor Partajează Postat Mai 27, 2021 Acum 11 ore, Усилитель a spus: 1.2nF e valoare uzuala ,se gaseste cam in orice.Zilele trecute am luat un videorecorder Hitachi ,doar pt suruburi si maruntisuri ,inclusiv mecanice , cu 10 lei de la unde se preda .Cu cat sunt mai vechi ,cu atat au mai multe piese.( alege cele greeleeee !) daca este atat de uzual, sau obisnuit, cum de nu am luat toate piesele, desi am fost cu lista la ei... or fi gresit ei, ca eu le-am aratat lista de pe site...in fine - am obiceiul ca din orice obiect, aparat, jucarie, sa o chelesc de suruburi si de ce ar fi interesant din ele iti stiu satisfactia de a strange maruntisurile...spor Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 30, 2021 Autor Partajează Postat Mai 30, 2021 @Усилитель sambata am fost de mi-am luat piese pt un temporizator, si am cerut si un condensator de 1200pF sau 1,2nF, si surpriza...nu au decat de 1,5nF... sper sa nu fie un efect negativ folosind pe cel de 1,5... :( nu pare atat de uzual...nu in orasul meu... ma voi apuca de schema cu piesele care le am...curand.. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 (editat) Ăia de la magazin fie nu știu fie nu se obosesc să-ți ofere variante. Dacă nu aveau 1200 pF puteau să-ți recomande de ex. doi condensatori de 620 pF pe care să-i pui în paralel (obțineai astfel 1240 pF, valoare perfect acceptabilă). Sau chiar 2.2 nF în serie rezultau o valoare echivalentă mult mai apropiată de necesar, mai precis 1100 pF (compatativ cu 1.5 nF) ... sau ce zici de 1nF în paralel cu 220pF ? ... poate mergea la fix 820 pF în paralel cu 330 pF? ... Chiar nu aveau de nici unii ? Ideea e că poți obține valoarea dorită (sau foarte "pe aproape") combinând două valori standardizate. Editat Mai 30, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Acum 36 minute, +_Florin_+ a spus: Ăia de la magazin fie nu știu fie nu se obosesc să-ți ofere variante...... Chiar îi crezi pe cei de la magazin pricepuți în electronică. Ei sunt niște simpli vînzători.Am avut o asemenea ocazie pe Academiei cînd un cumpărător cere un TCA150 și vînzătoarea răspunde - nu avem-. Eu zic , AVEȚI, echivalentul polonez, îl aveți la vedere. Link spre comentariu
morarul Postat Mai 30, 2021 Partajează Postat Mai 30, 2021 Pe undeva mi se pare firesc, ca un simplu vînzător, să nu fie condiționat de practicarea profesiei, mă repet: vînzător de componente electronice, de un bagaj minim în domeniu. Cumpărătorul este acela ce trebuie să ştie ceea ce cere. Altfel, dacă lucrătorul comercial, posedă ceva cunoştințe despre legarea serie/paralel, a componentelor pasive, dacă posedă în memorie şi ceva tabele de echivalență in domeniul componentelor active (diode, tranzistori, C.I.), există o mare şansă ca acesta să migreze din domeniul comerțului, spre cel al depanării, unde cîştigurile materiale pot fi mult mai substanțiale. Un electronist, chiar şi amator, trebuie să fie capabil să îşi facă o listă de achiziție componente electronice, şi în varianta unor combinații serie/paralel, sau al echivalenței unor semiconductori, astfel încît să îşi procure componentele necesare, fără a se baza prea mult pe cunoştințele tehnice în domeniu, ale unui lucrător comercial. De ce am ,,divagat" atît? Pentru că în delungul a cel puțin 40 de ani de pasiune către acest domeniu, am întîlnit o grămadă de situații, asemănătoare celei descrise de colegul de mai sus. Nu te duci la măcelărie, şi comanzi carne, fără să ştii ce fel de carne vrei! Că altfel măcelarul (în cel mai fericit caz), sau vînzătorul (cazul defavorabil), îți vor oferii ceea ce vor ei să vîndă! Dacă se consideră off topic, se poate şterge fără supărare! Eu am încercat doar, să dau un exemplu, de cumpărături/achiziții raționale. Să aveți o seară bună! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum