dan-a2 Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Dar unele module recuperate din amplificatoare nu ar fi de folos ?, gen A350 ..,AS2050 ,etc .. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 16, 2021 Autor Partajează Postat Mai 16, 2021 Acum 2 minute, dan-a2 a spus: Dar unele module recuperate din amplificatoare nu ar fi de folos ?, gen A350 ..,AS2050 ,etc .. probabil ca da, dar daca am un pickup din 1965, nu ineamna ca am antichitati in casa il am de la bunicul meu, dar...."s-a dus", si am destule viniluri clasice, straine si romanesti, pt care as vrea sa imi bat capul cu aceasta "geanta"...e usor sa cumperi unul nou, dar nu promovez consumul, ci repararea la maxim, de inca se mai poate Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 Dle Marius78, scapi din vedere un element esential - discurile vinil sunt din pacate "materiale consumabile", respectiv se uzeaza la fiecare ascultare. Pe un pick-up bun, cu o doza buna suporta 50-70 de ascultari. Pe acel pick-up si acele doze discurile se distrug pur si simplu la nici 10 ascultari - daca acele sunt bune si aparatul perfect reglat. Daca acele sunt tocite si bratul ne-reglat, viata discurilor se reduce inca si mai mult. Banuiesc ca nu va puneti problema sa cumparati vreun disc nou, pt ca ar fi practic iremediabil afectat dupa o singura utilizare. Orice auditie corecta este cu desavarsire exclusa in lipsa unui preamplificator-corector RIIA. Nici un corector de ton nu poate realiza corect curba RIIA. https://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 16, 2021 Partajează Postat Mai 16, 2021 (editat) Sunt pe ebay ,cam 15 dolari https://www.ebay.com/i/174230184996?mkevt=1&siteid=1&mkcid=2&mkrid=711-153320-877651-5&source_name=google&mktype=smartpla&campaignid=11823505674&groupid=117885258954&crlp=485731961674&keyword=&targeted=pla-293946777986&MT_ID=&adpos=&device=c&googleloc=1011840&itemid=174230184996&merchantid=116792603&geo_id=181&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGTxfaMwGxBKyazJBysLxBXcP3hSaVF3utAaSfFhIKxhXd0sj3iuevRoCNWYQAvD_BwE Poti sa gasesti scheme simple cu 2+2 tranzistoare gen BC Totul ,inclusiv o gramada de scheme : https://www.angelfire.com/sd/paulkemble/sound4.html Sau : Ceramic/crystal pick-ups usually give a poorer reproduction quality than magnetic types, but give output signals of far greater amplitude. They can thus be used with a very simple type of equalization pre-amp, and are consequently found in many popular record player systems. Figures 8 and 9 show alternative phonograph pre-amplifier circuits that can be used with ceramic or crystal pick-up cartridges. In each case, the pre-amp/equalizer circuit is designed around Q1, and Q2 is an emitter follower output stage that drives optional volume control RV1. The Figure 8 circuit can be used with any pick-up cartridge that has a capacitance in the 1000pF to 10,000pF range. Two-stage equalization is provided via C1-R2 and C2-R3, and is typically within 1.6dB of the RIAA standard between 40 Hz and 12 KHz. https://www.nutsvolts.com/magazine/article/bipolar_transistor_cookbook_part_4 Editat Mai 16, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 16, 2021 Autor Partajează Postat Mai 16, 2021 Acum 2 ore, Shambala a spus: Dle Marius78, scapi din vedere un element esential - discurile vinil sunt din pacate "materiale consumabile", respectiv se uzeaza la fiecare ascultare. Pe un pick-up bun, cu o doza buna suporta 50-70 de ascultari. Pe acel pick-up si acele doze discurile se distrug pur si simplu la nici 10 ascultari - daca acele sunt bune si aparatul perfect reglat. Daca acele sunt tocite si bratul ne-reglat, viata discurilor se reduce inca si mai mult. Banuiesc ca nu va puneti problema sa cumparati vreun disc nou, pt ca ar fi practic iremediabil afectat dupa o singura utilizare. Orice auditie corecta este cu desavarsire exclusa in lipsa unui preamplificator-corector RIIA. Nici un corector de ton nu poate realiza corect curba RIIA. https://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization waw, ce istorie lunga si controversata are standartul RIAA, acum intelegand de ce este atat de greu sa asculti unvinil, daca nu e deja dotat cu corectorul in el din fabrica... multumesc de acel wikipedia... acum, sincer va spun, desi e firesc sa se uzeze, doar e zgariat de ac la fiecare utilizare, nu ma gandisem niciodata la uzura de care are parte placa, cand este ascultata...am cateva discuri care le ascultam des in fiecare vara cand mergeam la bunica, dar nu la Supraphon, ci la imensitatea aia mare, pe lampi, care are radio cu multe benzi si pickup deasupra...stiu cum arata, dar n-am idee cum se cheama...poate acel pickup era performant si nu le-a uzat prea tare...Stiu ca trebuie sa execut un preamplificator RIAA, maine sper sa ajung la magazin si sa gasesc ce-mi trebuie si il voi executa...sper sa va atasez un clip video, dar nu stiu cum va fi inregistrat ca si sunet, de telefon...curand Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 16, 2021 Autor Partajează Postat Mai 16, 2021 Acum 2 ore, Усилитель a spus: Sunt pe ebay ,cam 15 dolari https://www.ebay.com/i/174230184996?mkevt=1&siteid=1&mkcid=2&mkrid=711-153320-877651-5&source_name=google&mktype=smartpla&campaignid=11823505674&groupid=117885258954&crlp=485731961674&keyword=&targeted=pla-293946777986&MT_ID=&adpos=&device=c&googleloc=1011840&itemid=174230184996&merchantid=116792603&geo_id=181&gclid=CjwKCAjwhYOFBhBkEiwASF3KGTxfaMwGxBKyazJBysLxBXcP3hSaVF3utAaSfFhIKxhXd0sj3iuevRoCNWYQAvD_BwE Poti sa gasesti scheme simple cu 2+2 tranzistoare gen BC Totul ,inclusiv o gramada de scheme : https://www.angelfire.com/sd/paulkemble/sound4.html Sau : Ceramic/crystal pick-ups usually give a poorer reproduction quality than magnetic types, but give output signals of far greater amplitude. They can thus be used with a very simple type of equalization pre-amp, and are consequently found in many popular record player systems. Figures 8 and 9 show alternative phonograph pre-amplifier circuits that can be used with ceramic or crystal pick-up cartridges. In each case, the pre-amp/equalizer circuit is designed around Q1, and Q2 is an emitter follower output stage that drives optional volume control RV1. The Figure 8 circuit can be used with any pick-up cartridge that has a capacitance in the 1000pF to 10,000pF range. Two-stage equalization is provided via C1-R2 and C2-R3, and is typically within 1.6dB of the RIAA standard between 40 Hz and 12 KHz. https://www.nutsvolts.com/magazine/article/bipolar_transistor_cookbook_part_4 multumesc... acum am 3 scheme pt ceea ce imi trebuie, nu acel preamplificator, care cel mai probabil era pt MM. voi face cate un circuit, care va fi alimentat la baterie, pt a elimina eventuala nefiltrare optima, si cine trece testul, asta in functie de cum se va auzi, voi posta, in ciuda unor pareri de pe aici... Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 salutare la toti...nu am disparut, nu m-am dat la fund...am fost la magazinul de electronice, am gasit relativ toate piesele, dar nu chiar conform schemei cu 2n7000...am gasit rezistentele, , dar cu condensatoarele ceva mai greu...nu am gasit acel condensator NEPOLARIZAT de 4,7mF la 50v, dar am luat 2 de 10mF/50v care le voi pune in serie, cu minus la minus....gresesc sau am dreptate...? acum nu am acces la piesele cumparate, dar stiu ca trebuia si unul la 250v, dar mi-a dat o animala la 2kv, daca am retinut bine... :( stiu ca tipul cerea strict anumite tipuri constructive si anumite valori....o sa ma abat mult de la corectia RIAA? nu prea am timp sa ma ocup de ele deocamdata....doar aman, nu abandonez nimic...cele bune Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 (editat) NEPOLARIZAT de 4,7mF la 50v Nu am vazut cond nepolarizat de asemenea capacitate , poate aveai nevoie de 4,7 uf , asta e credibil.Aceea ce zici sa-i conectezi pe cei de 10 mF, iar o eroare ,e vorba 10 uF polarizați , deci electrolitici ,functioneaza , dar mai bine eviti asa ceva. Editat Mai 24, 2021 de Nostalgic Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 24, 2021 Autor Partajează Postat Mai 24, 2021 Acum 7 minute, Nostalgic a spus: fără supărare că-ți fac o rectificare , mai citește despre multipli și submultipli în orice domeniu. apropo de farazi că de spre ei este vorba faradul e unitatea de măsură , pe urmă urmează submultipli, mili, micro, pico. -mF, înseamnă mili / adică a mia parte - uF, înseamnă micro/ a milioana parte - pF, deduce si singur cît este dintr-un farad. Salut...am.invatat si folosit mărimile cu multipli si submultipli din liceu adică de prin '97. Când am scris mF, am sperat ca scriu micro... Nu gasesc simbolul de micro... Dar dacă ești atât de împătimit sa ma corectezi la un m in loc de u, mai bine mi-ai fi spus că merge nepolarizarea mea... Nu te jignesc, dar aici as vrea sa gasesc, daca se poate, cateva confirmări, infirmari.... multumesc pt m si u Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 24, 2021 Partajează Postat Mai 24, 2021 citeste ce am editat mai sus. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 25, 2021 Autor Partajează Postat Mai 25, 2021 Acum 21 ore, Nostalgic a spus: citeste ce am editat mai sus. salut...nu stiu cum, si nici nu intelegeam ceea ce ai scris mai sus...nu apucasem, clar, sa citesc despre a doua postare, despre acel nepolarizat de 4,5uF, dar uite dupa ce schema ma iau, gasita de @KISS cu 2N7000 https://www.petervis.com/record_players_and_turntables/ceramic-cartridge-preamp-circuit/preamp-circuit.html si ofera foarte detaliat, ce si cum cu fiecare piesa in parte, iar la C3, acel 4,7uF/50v, scrie clar, nepolarizat...la mine in oras, am doar 2 magazine, dar niciunul nu avea nepolarizat.... nu stiu exact ce anume se intampla daca le conectezi minus cu minus si cat de aprox 5uF NEpolarizat, ca nu stiu de unde naiba sa il scot :( Am vorbit cu magazinele, daca ar putea sa aduca montaje de-a gata, au zis nu categoric... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 25, 2021 Partajează Postat Mai 25, 2021 (editat) poi ? vezi ,acolo e vorba de 4,7uFla 50v.Ai scris 4,7mF, ce înseamna 4700uF. Daca nu gasesti acel cond nepolarizat , se gasesc conzi ficși nepolarizati la 1uF 63v foarte micuti . Pui 5 în paralel si gata , e foarte bine. https://megadinamic.ro/condensator-1uf-63v-mtps-5-buc/3912.htm Editat Mai 25, 2021 de Nostalgic Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 25, 2021 Autor Partajează Postat Mai 25, 2021 Acum 2 minute, Nostalgic a spus: poi ? vezi ,acolo e vorba de 4,7uFla 50v.Ai scris 4,7mF, ce înseamna 4700uF. Daca nu gasesti acel cond nepolarizat , se gasesc conzi ficși nepolarizati la 1uF 63v foarte micuti . Pui 5 în paralel si gata , e foarte bine. ti-am zis odata ca atunci cand am scris mF, era cu sensul de micro, nu mili... acum revenind....exista de 1micro nepolarizati, uzual? adica as gasi la magazinele mele? iar daca da, chiar nu i-a dus mintea sa imi sugereze asta? Pt ca am stat si m-am gandit la varianta mea, cu legarea -++-, nu ar duce la blocare? plus in plus? sau la semnal audio, e altceva? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 25, 2021 Partajează Postat Mai 25, 2021 (editat) si alta sursa de cond bipolar 4,7uF?100v https://www.electronicservice.ro/cumpara/4-7uf-100v-bipolar-4739891 Daca doresti îți trimit eu condensator.Trimite adresa la mesaje. Editat Mai 25, 2021 de Nostalgic Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 25, 2021 Autor Partajează Postat Mai 25, 2021 Acum 2 ore, Nostalgic a spus: si alta sursa de cond bipolar 4,7uF?100v https://www.electronicservice.ro/cumpara/4-7uf-100v-bipolar-4739891 Daca doresti îți trimit eu condensator.Trimite adresa la mesaje. defineste-mi mai exact, cum anume "la mesaje" sa iti scriu adresa...nu in vazul tuturor? si daca ai posibilitatea de magazine mai dotate, ai putea sa imi iei toate consensatoarele din schema? nu stiu cum e cu tenziunea de lucru...daca e mai mica, se strapunde, incalzeste, pocneste....dar daca tensiunea e cu muuuuult mai mare decat in schema, are vreo inportanta in acest circuit pretentios? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum