Marius78 Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Salut...nu stiu unde sa intreb, dar fiind un obiect antic, un picup simplu de genul geanta voiaj...nu stiu cum sa fac rost de un preamplificator pt că pickupul reda sunetul foarte acut...am bagat semnalul direct din acul care "zgarie"placa de vinil, in portul IN de la PC....se aude, dar atat de acut, ca devine stresant...aveti sugestii de schema stereo, desi semnalul este mono... Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Trebuie un preamplificator corector de ton, doza redă cu exagerare în zona frecvenţelor înalte, probabil fiind una piezo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Stie sa faca PC-ul din mono -> stereo :) Si sigur gasesti pe net un equalizer soft. Ai incercat ? Link spre comentariu
KISS Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 RIAA filter, cu corectorul de ton nu faci nimic. Pre_urile de pick_up difera de preu_rile de linie (CD, AUX, TUNER) tocmai prin filtrul ala inclus. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 12, 2021 Autor Partajează Postat Mai 12, 2021 @validae stiu de preamplificator corector de ton, si cum a zis @KISS nu a avut efectul dorit...am gasit o schema RIAA. care avea sursa dubla, am executat sursa, am facut si preamplificatorul, mergea, functional, dar acut... si o perioada, foarte lunga, l-am abandonat, dar mi-e dor sa ascult placile cu povesti si muzica de demult @Liviu.Mihaiu. nicsperam sa semai fi lovit cineva de asa problema, dar sa osi i un PC nu stie sa faca din mono stereo, am pus eu un mic condensator intre canale, sa de-a la amandoua... cat despre cautat, crede-ma atunci, am cautatmult, am incercat sa gasesc si de-a gata, dar...nika... tatal mau avea sau inca il mai are, un radio vechi, cu 100 (exagerez, dar multe) benzi radio, printre care si intrare pickup si ce super se auzea...deloc acut, ci normal... speram sa se mai fi lovit careva de aceeasi problema, dar sa o si fi rezolvat... aceasta schema http://www.redcircuits.com//Page10.htm , chiar daca este pt un canal, voi face 2, dar....chiar va corecta cum spune? cum seataseaza poze? ca nu am reusit sa o fac? Link spre comentariu
KISS Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Prima data identifica doza pick_up_ului...daca e MM (moving magnet) sau Piezo (ceramic) dupa ce scrie pe ea. Daca e piezo ai aici cateva scheme https://sound-au.com/project202.htm Link spre comentariu
Untold Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 E doza piezo-ceramica, clar...asa aveam eu la un Ziphona si cand il bagam la intrarea de aux la un amplif de 2x15W facut de Electromures, tot asa acut se auzea... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Dozele ceramice necesita impedante de intrare mari. "In most cases, the input impedance needs to be somewhere between 'high' (1MΩ or so) to exceptionallyhigh (greater than 100MΩ). Almost without exception, this means a FET input, either JFET or FET input opamp." Aparatele de radio vechi indeplineau aceasta conditie. Placile de sunet din PC-uri, nu prea... Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 4 ore, Untold a spus: E doza piezo-ceramica, clar...asa aveam eu la un Ziphona si cand il bagam la intrarea de aux la un amplif de 2x15W facut de Electromures, tot asa acut se auzea... Salut...Suprafon sau asa ceva se cheamă geanta pickup din 60 si ceva...as fi atasat poze, dar nu știu cum Acum 14 ore, KISS a spus: Prima data identifica doza pick_up_ului...daca e MM (moving magnet) sau Piezo (ceramic) dupa ce scrie pe ea. Daca e piezo ai aici cateva scheme https://sound-au.com/project202.htm Cum pot să aflu asa ceva, de care este... unde sa scrie? Invatati-ma sa atașez poze, sa va dau mai multe informatii Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 3 ore, d2134 a spus: Dozele ceramice necesita impedante de intrare mari. "In most cases, the input impedance needs to be somewhere between 'high' (1MΩ or so) to exceptionallyhigh (greater than 100MΩ). Almost without exception, this means a FET input, either JFET or FET input opamp." Aparatele de radio vechi indeplineau aceasta conditie. Placile de sunet din PC-uri, nu prea... Adică, una din multele scheme oferite de linkul postat de @KISS, cu condiția să știu ce fel de cap folosesc...nu m-am uitat cu atenție sa vad daca scrie ceva pe braț sau pe cap... știu că are un cap cu 2 ace, rotesc si schimb acul folosit... daca te apropii cu urechea de cap, aproape că auzi contorului plăcii, dar caut, strident...cand ajung acasa o sa pun lupa pe cap...invatati-ma sa atașeze poze...daca vrei, aveti chef Link spre comentariu
validae Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Se poate depista ce fel de doză are şi măsurând rezistenţa dozei cu un multimetru, pe domeniul de rezistenţă de 200 Ohmi.Dacă indică o rezistenţă relativ mică sub 200 Ohmi, e o doză electromagnetică, de impedanţă mică.Dacă indică ,,rezistenţă infinită,, sau o valoare de ordinul kiloOhmilor sau mai mult, e o doză piezoceramică cu impedanţă mare. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 iata si geanta mea de voiaj...sper sa reusesc sa atasez Link spre comentariu
validae Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 O veritabilă ,,antichitate,, de prin anii 60.Am avut şi eu ceva asemănător (Ziphona parcă)dar valiza era de lemn, doar aia a mai rămas din el.La al meu doza era cu reluctanţă magnetică, mergea direct conectată la un amplificator cu tranzistori. Link spre comentariu
Marius78 Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 @validae, multumesc mult pt ajutorul cu pozele, nu stiu de ce sunt asa de mari...trebuia sa le rescalez inainte? Am incercat sa masot capul...aparatul meu cika poate masura pana la 200Mohm, dar nimic, adica e peste ce poate el, probabil...aveam si de masurat condensatoare, si dupa aparatul meu, cica ar avea 3,5nF, iar daca atingeam acul, varia pana la 5,4-6nF... deci, ce fel e doza mea? si am facut poza mai de aproape la ace....m-am speriat... desi merge, ca doar l-am auzit, acum cativa ani in urma...unde sunt acele??? Sau mai bine pun sau incerc un cap mai de actualitate...??? Link spre comentariu
nasturica Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Doza ceramica defecta cauta o doza noua . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum