Mircea Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 2 hours ago, merck said: Cum adica petarda?? A zis clar: fiabilitate si functionare. Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 3 minutes ago, +_Florin_+ said: Parcă citisem 2 x 40W (ceea ce era ridicol), acum am văzut că e de fapt "output peak power", scuze pentru neatenție. Din partea mea nu-i nici o problema (proprietarul firmei nu-i sora cu mama ), am intervenit doar pentru ca sa nu se denigreze si ce este OK. Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 13 minutes ago, Mircea said: A zis clar: fiabilitate si functionare. qu'on parle en française: Quote Le 1er produit Ayon fut l’ampli intégré Ayon Audio 300B d’une puissance de 2 x 20W. https://www.hifilink.fr/ayon-audio/ Daca astazi inca mai canta => este fiabil si functioneaza cam "in aceeasi gama" cu multe amplifuri SE (care au si ele brum si costa cateva mii de iepuroi). Daca s-a cumparat => audiofilii nu sunt deranjati de brumul ce se aude in boxe (desi ei sesizeaza si daca curentul vine de la termocentrala sau hidrocentrala si au linie de alimentare separata - unii chiar direct de pe stalp!!!) Quote Ayon Audio exporte dans plus de 55 pays avec comme principaux marchés : la Russie, la Pologne, l’Allemagne, les Etats-Unis Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) @merck, se cere în fază preliminară verificarea calității filtrajului. Dacă tot n-avem schemă și detalii foto de sub capotă ... Editat Mai 12, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
KISS Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 3 hours ago, merck said: 23W out din 65W disipati maxim la anod este de bun simt! Eficienta clasa A1 teoretic maxim 25%...deci ..cu 5% distorsiuni ar fi 16,25W cu traf de iesire ideal si 13W cu traf de 0,8. Cred ca aia 20W specificati sunt...chinezesti. La fel si hum_ul de 3mV. Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) La 300B https://static1.squarespace.com/static/5f0983034219c6086e8100ac/t/5f6a5fd0e0355b5bbe62f5d6/1600806867495/©+Western+Electric+300B+-+Full+Letter+-+Specs+Brochure_3.pdf Pentru o tensiune anodica de 450V avem: pentru Ra de 4,5K -> 11,5W (deci cam 28,7% > 25%) si un THD sub 4% pentru Ra de 3K -> 14,6W (deci cam 36,5% > 25%) si un THD in jur de 7% pentru Ra de 2K -> 17,8W (deci cam 44,5% > 25%) Editat Mai 12, 2021 de merck Link spre comentariu
fcon Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Cred ca riplul este ceea ce masori, iar humul, ceea ce auzi, daca riplul depaseste o valoare oarecare. Un riplu de 3mV este inaudibil, chiar pe incinte acustice sensibile. ------------ Faptul ca exista (destule) firme cu staif care fac amplificatoare cu brum/hum nu trebuie nici sa mire si nici sa irite. ------------ Mie mi se pare normal ca moderatorul sa stabileasca/citeze niste (eventuale) reguli, care, odata calcate, sa atraga stergeri de text, mustrari, precum si alte pedepse, in functie de gravitate. Daca moderatorul afirma ca face totul dupa bunul sau plac, dupa cum doreste, fiind astfel discretionar, mai mult decat subiectiv, cred ca ar fi timpul ca (toti) userii sa paraseasca acest forum, in afara de Yes-men, bineinteles.... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Nu fac nimic dupa asazisul meu bun plac, din contra intervin rar asa cum se poate observa, numai ca orice interventie se lasa cu scandal oricat de intemeiata ar fi, din simplul motiv ca sunt polite de platit, si pentru ca se detesta ideea de autoritate, se detesta ideea ca cineva poate modera si pondera modul de exprimare. Scopul meu aici nu-i sa elimin pe nimeni, ci doar sa mentin ordinea, si cand se depasesc anumite limite fireste ca intervin, buliing-ul nu ma impresioneaza catusi de putin. PS: Sa fie clar un lucru, nu am nevoie nici de permisiunea si nici de aprecierea ori aprobarea cuiva de aici ca sa-mi indeplinesc rolul de moderator. Prin urmare pentru ca omeneste nu ne intelegem, topicul se inchide temporar, maine dimineata fac curat si redeschid, si fie postati la subiect fie incep cu sanctiuni! Link spre comentariu
Marian Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Topic redeschis. Subiectul este brumul de 100hz la amplificatorul in discutie, incercati sa ramaneti ontopic. Link spre comentariu
sla Postat August 27, 2021 Autor Partajează Postat August 27, 2021 Salutare tuturor! Revin cu noutati. Atasat este poza cu ce este sub capacul aparatului. Cum ziceam la inceput, pe boxele amicului din Germania brumul de 100Hz era suparator, pe un canal era mai mai tare decat pe celalalt. Pe alte boxe, mai "normale", Backes&Muller (care n-au randamentul primelor), brumul se auzea doar daca te apropiai cu urechea de boxa. In specificatii se spune ca brumul maxim este de 3mV, masurat cu osciloscopul s-a constatat ca valoarea era depasita de cca 4-5 ori. Aparatul este dotat cu urmatoarele tuburi: AA 300B-S; ECC82 si 5687. Filamentele tuburilor sunt alimentate in DC dupa cum urmeaza: - tuburile mici - tensiune filtrata cu cond. de 10.000uF/16V - 300B (fiecare) - tensiune obtinuta prin filtrare cu 10.000uF/16V, stabilizator LM1084, cond. 4700uF/16V Aceste condensatoare s-au inlocuit cu 11.000uF, respectiv 8400uF ( 105grade, originalele erau la 85 grade). Si in poza atasata se poate vedea ca unele dintre acele condensatoare pareau cu probleme ( aveau urme de scurgeri si putin umflate), lucru constatat apoi si prin masuratori. Dupa inlocuire brumul a disparut. Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 27, 2021 Partajează Postat August 27, 2021 Ca sursist, eu zic ca nu strica masurat riplul pe cond. vechi si apoi pe cei noi. Se vedea cat s-a "luptat" LM1084 cu riplul de la intrare. Link spre comentariu
sla Postat August 27, 2021 Autor Partajează Postat August 27, 2021 Acum 15 minute, dumitrumy a spus: Ca sursist, eu zic ca nu strica masurat riplul pe cond. vechi si apoi pe cei noi. Se vedea cat s-a "luptat" LM1084 cu riplul de la intrare. Ar fi fost interesant, dar depanarea nu am facut-o eu, nu s-a masurat si nici nu mai este posibila masurarea, aparatul este inchis si pana la aparitia altor probleme nu cred ca se va mai umbla la el. Amplificatorul are 31kg, iata specificatia: Link spre comentariu
merck Postat August 27, 2021 Partajează Postat August 27, 2021 Acum 8 ore, sla a spus: Cum ziceam la inceput, pe boxele amicului din Germania brumul de 100Hz era suparator, pe un canal era mai mai tare decat pe celalalt. Foarte importanta informatia asta. Era clar de unde trebuie inceputa depanarea. Nu stiu daca ai mentionat acest lucru la inceput. Bine ca s-a rezolvat si proprietarul este multumit. Brumul pe iesire acum ce valoare are? Link spre comentariu
sla Postat August 27, 2021 Autor Partajează Postat August 27, 2021 Acum 26 minute, merck a spus: Foarte importanta informatia asta. Era clar de unde trebuie inceputa depanarea. Nu stiu daca ai mentionat acest lucru la inceput. Bine ca s-a rezolvat si proprietarul este multumit. Brumul pe iesire acum ce valoare are? La inceput n-am avut aceste informatii (n-am stiut nici ca brumul este de 100Hz, nici ca difera pe canale), omul a vrut sa stie daca amplificatoarele pe lampi SE este normal sa aiba un brum cand se folsesc boxe cu randament mare. Cineva i-a spus ca la boxe foarte sensibile se va simti intotdeauna un mic brum. Aparatul are vreo 10 ani dar n-a fost folosit in ultimii cativa ani. Nu stiu ce valoare are acum brumul, daca se incadreaza in cei 3mV, n-a fost masurat. Link spre comentariu
merck Postat August 27, 2021 Partajează Postat August 27, 2021 Chiar daca i-ar fi spus cineva ca la boxele sensibile se va simti un mic brum, el nu auzea ca intr-o boxa brumul este mai pronuntat? Cand vezi ca ai diferenta intre canale => ceva e putred si diferenta asta trebuia sa o sesizeze la ureche daca se da audiofil . Noi astia mai surzi, auzim diferenta .... masurand-o ! Acum 18 minute, sla a spus: Aparatul are vreo 10 ani dar n-a fost folosit in ultimii cativa ani. Aoleoo, aoleoo .... pai e mare pacat asta! Trebuie confiscat imediat si dat pe degeaba la un iubitor de tuburi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum