Vizitator Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) Exact, cauze multiple și dătătoare de dureri de cap, ce cablu o avea nenea ăla haudiofil între amp și difuzoare, că poate fi și de acolo!? Editat Mai 12, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 4 hours ago, sla said: Total de acord! Multumesc tuturor pentru raspunsuri si timpul acordat. Daca voi avea informatii noi voi reveni. PS: intre timp am primit mesajul: brumul este de 100Hz. Atunci trebuie lucrat la tensiunea anodica. Daca are filtrul CLC de marit capacitatea la condensatori. Se mai poate adauga inca un filtru LC dar va scadea un pic tensiunea anodica. Pentru un test merge mai simplu aceasta varianta pentru ca nu se umbla la celelalte componente. In plus se acest filtru LC suplimentar se poate monta si de un amator (daca nu are doua maini stangi! ) Intamplator pot sa confirm ca o filtrare mai buna "muteste" amplificatorul. Amplificatorul de care fac vorbire este un SE cu GM70 (s-au mai adaugat conzi dupa bobina). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) Pot să spun decât că toate sculele Ayon nu sunt decât niște pușcării audio, cu probleme de fiabilitate și funcționare, le bat la fundul gol multe scule chinezești de 5...10 ori mai ieftine. Mi-au trecut destule Ayon prin mâna, inclusiv petarda care este în discuție. Editat Mai 12, 2021 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Acum 19 ore, sla a spus: Nu, amplificatorul este in Germania. Omul l-a primit doar pentru testare, vorbim despre doi audiofili care nu sunt electronisti. La scule atat de scumpe nu pot sa-i cer sa-l desfaca si sa faca poze, poate pateste ceva scula si am avea probleme. Am sa-i spun sa incerce sa lamureasca problema frecventei brumului ( 50 sau 100), daca va putea, omul are ureche foarte buna, cred ca nu-i va fi imposibil. Oricum amicul mi-a cerut doar sa-mi dau cu parerea despre brumul amplificatoarelor SE, i-am spus ca nu ma pricep dar o sa intreb pe forum. Nici daca s-ar lamuri cauza, nu m-as baga sa-l repar. Să îl dea retur, Magnat RV1 este la ani lumină calitativ față de Ayon. Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 31 minutes ago, viobio said: Pot să spun decât că toate sculele Ayon nu sunt decât niște pușcării audio, cu probleme de fiabilitate și funcționare, le bat la fundul gol multe scule chinezești de 5...10 ori mai ieftine. Mi-au trecut destule Ayon prin mâna, inclusiv petarda care este în discuție. Cum adica petarda??? Uita-te la specificatii (pune-ti ochelarii ca sa nu zici ca nu vezi bine!): Raspuns in frecventa 8Hz-35kHz cu atenuare 0dB si asta fara NFB!!! Eu sincer nu cred sa mai fi vazut vreodata la un SE cu traf de iesire asemenea specificatii! P.S. Ai vazut sper si Peak output power de 40W pe canal, da? (cred ca se poate doar da jos varul de pe perete cu ce se aude in boxa ca muzica sigur nu-i!) Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Specificatiile sint minarite. Nu exista fara feedback. Corect ar fi fost fara global feedback. Link spre comentariu
icar Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Inteleg ca din scula haudiofila, a juns scula flasnetofila! Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 22 minutes ago, sesebe said: Specificatiile sint minarite. Nu exista fara feedback. Corect ar fi fost fara global feedback. Ti spun! Aici la tuburi, reactia locala din catod nu se pune, deci se subintelege ca se face vorbire de reactie globala negativa. Link spre comentariu
KISS Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Ce scrie in specificatii..e o mare vrajeala, incepand de la puterea livrata si, asa cum s-a vazut, nivelul de brum/hum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Și puterea consumată Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) 15 minutes ago, maresaldeflota said: Și puterea consumată Specifications Tube AA 32B-S Plate Voltage 515 V Plate Current 110 mA Plate Current 160 mA max. Plate Dissipation 65 W Transconductance 6.1 mA / V Grid Voltage -106 V Grid Resistor 50K Ohms Amplification Factor 4.0 Plate Impedance 615 Ohms Load Impedance 1200 – 2800 Ohms THD <0.1 % Power Output pure Class-A 23 W Filament Voltage 4.5 – 5.0 V Filament Current 2.0 A Tube size incl. Socket H 195 x 68 mm Editat Mai 12, 2021 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 (editat) Acum 28 minute, maresaldeflota a spus: Și puterea consumată Dă-l naibii de consum, dacă ești "audiofil" nu te deranjează 30 lei în plus la factura de curent . Oricum cifrele alea din tabel sunt varză, apropo de puterea de ieșire și consumul din sursă . Ideea e că acest amplificator poate fi adus pe calea cea bună (a se citi "reconfigurat total") dacă și numai dacă încape pe mâna unui meseriaș. Și dacă transformatoarele de ieșire sunt măcar decente, altfel îi arăți tomberonul și cauți altceva ... Editat Mai 12, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Si regina DHT: The most powerful high current single plate DHT vacuum tube on the market. The “Queen of Single Ended Triodes”. Made in the EU. Specifications Tube AA 62B Plate Voltage 635 V Plate Current 145 mA Plate Current 200 mA max. Plate Dissipation 90 W Transconductance 7 mA / V Grid Voltage -138 V Grid Resistor 47K Ohms Amplification Factor 4.0 Plate Impedance 470 Ohms Load Impedance 1000 – 2400 Ohms THD <0.1 % Power Output pure Class-A 33 W Filament Voltage 4.7 – 5.0 V Filament Current 2.0 A Tube size incl. Socket H 215 x 68 mm Link spre comentariu
merck Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 4 minutes ago, +_Florin_+ said: Oricum cifrele alea din tabel sunt varză, apropo de puterea de ieșire și consumul din rețea. Unde vezi tu varza? Un tub are 65W la anod si vreo 10W la filament (catod in cazul de fata) => 75W maxim si tot ampliful trage 155VA si nu este monobloc, deci 155:2 = 77,5VA pe canal. Corect este sa nu dam cu paru' in orice. La consum vs puterea de iesire mi se pare OK. 23W out din 65W disipati maxim la anod este de bun simt! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Acum 2 minute, merck a spus: 23W out din 65W disipati maxim la anod este de bun simt! Parcă citisem 2 x 40W (ceea ce era ridicol), acum am văzut că e de fapt "output peak power", scuze pentru neatenție. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum