Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat 5V/3A fara sursa de curent

Postări Recomandate

Buna ziua,

Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru ca sunt paralel cu problema mea.

Am un device care consuma 5V/3A dar nu am o sursa de curent.

Din acest motiv as avea nevoie de un UPS sau un invertor? sau altceva ??, toate alimentate de o baterie auto.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

1. Ce ups sau.... Imi puteti recomanda pentru un astfel de device astfel incat sa nu ard aparatul care costa DOAR 600 $.

2. O baterie auto care sa imi ofere o autonomie de 30 sau 40 zile sau chiar mai mult. Am gasit niste solutii de camping, dar autonomia este de cateva zile.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

O seara buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce regim de funcţionare are dispozitivul, continuu sau cu intermitenţă ? Specificaţi despre ce dispozitiv e vorba, altfel nu putem şti ce sfaturi să dăm.E o diferenţă mare între a alimenta corect prin invertor o rezistenţă de încălzire  şi un motor asincron de exemplu, chiar dacă ambele consumă la fel...

Va fi folosit exclusiv în lipsa reţelei ? Câte ore pe zi va funcţiona efectiv ?  O simplă baterie auto nu poate oferi în niciun caz o autonomie aşa de mare, dacă dispozitivul funcţionează permanent trebuie baterii speciale ,,deep cycle,, de capacitate mare sau chiar luat în calcul un mic generator....şi o rezervă de combustibil.Sau nişte panouri solare, controler MPPT şi acumulatori deep cycle, în caz că e vorba de o locaţie foarte îndepărtată şi izolată.Dar veniţi cu amănunte despre consumator ca să vedem ce pretenţii de alimentare are...

Link spre comentariu

O asemenea autonomie doar din acumulatori este nu neaparat dificil de obtinut cat mai degraba foarte scump.

In functie de tensiunea acumulatorilor si metoda de conversie, ai nevoie de capacitati de multe sute sau chiar peste 1000Ah.

Asa cum spuneam, foarte scump....

Puterea in schimb nu-i mare, deci de ce n-ai aborda un sistem fotovoltaic?

Adica un panou de 15-20W nu-i o avere, un acumulator potrivit si un regulator MPPT.

Toate se gasesc deja in comert, trebuiesc doar interconectate, si daca tot ai dat 600$ pe dispozitiv, cred ca merita efortul implementarii unui astfel de sistem.

Conversia de la tensiunea acumulatorului la cei 5V o faci cu un modul buck ( step down ) tot din comert, preferabil unul ceva mai bun pentru a profita mai bine de randamentul tipic bun sau foarte bun al regulatoarelor in comutatie. Sunt o multime de variante de regulatoare buck potrivite, si n-are rost sa spun cat costa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări