validae Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Eu cred că repară prin vreo localitate unde nu există alt depanator şi lumea apelează la el în disperare de cauză.Ca în cazul lui Giorgi TV, care e singurul depanator prin localitatea şi zona lui şi toţi vin la el cu televizoare şi alte electrocasnice.Când stai foarte departe de localităţile mari, te costă uneori mai mult transportul decât reparaţia în sine...iar cineva care se pricepe cât de cât la depanare e foarte apreciat. Link spre comentariu
adydep Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 23 minute, validae a spus: Eu cred că repară prin vreo localitate unde nu există alt depanator şi lumea apelează la el în disperare de cauză.Ca în cazul lui Giorgi TV, care e singurul depanator prin localitatea şi zona lui şi toţi vin la el cu televizoare şi alte electrocasnice.Când stai foarte departe de localităţile mari, te costă uneori mai mult transportul decât reparaţia în sine...iar cineva care se pricepe cât de cât la depanare e foarte apreciat. Nenea Vali,Giorgi e băiat bun,ar trebui să-i deblocați contul. Link spre comentariu
Cristi Burghiu Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 52 minute, sla a spus: Cristi, prietene, daca nu este o farsa (lucru de care inca am indoieli), daca este adevarat ce spui, daca chiar vrei sa te faci depanator, sa traiesti din aceasta meserie, nu cred ca apelarea la acest forum este calea cea mai buna ca sa ajungi la tinta. Intai trebuie sa te pui la punct cu partea teoretica, sa faci un curs de electronica si depanare, sa citesti niste carti cu bazele electronicii, ale radioului si televiziunii, apoi niste carti si reviste de specialitate in depanare, sa urmaresti clipuri pe youtube (acolo vezi cum se lucreaza practic, inveti sa folosesti diferite tehnici pentru depanare si utilizarea a aparatelor si sculelor). Una este daca esti pasionat de electronica si vrei sa-ti repari aparatele tale, risti sa te bagi in ele si o faci pe banii tai. Altceva este cand esti depanator profesionist (chiar incepator) si te bagi in aparatele clientului si nu cunosti ce se intampla pe acolo, poti face mai mult rau decat bine, poti distruge aparate scumpe, te poate costa mai mult decat castigi... Pe acest forum poti cere ajutor, multa lume te ajuta, este binevoitoare si are rabdare ca sa-ti explice si-ti da sfaturi, dar iti trebuie o baza solida pentru a profesa meseria de depanator in electronica. Ti-o spune cineva care nu-i depanator profesionist. Sigur gasesti cursuri de specialitate, carti, reviste, filmulete, etc, chiar daca vei consuma destul timp si bani, n-ai cum sa ajungi depanator cerand doar sfaturi pe forum. Succes! PS: referitor la problema cu aparatul de mai sus, daca sursa functioneaza si tensiunile sunt OK, nu cred ca ai sanse sa-l repari, ai probleme pe placa de baza (posibil soft-ul), lucru greu pentru un incepator ( fara suparare!)... Domnule Sla aveti perfecta dreptate. Repar la sat repspectivele care domni de aicea sunt fie oameni in varsta fie oameni tineri dar nu asta e problema. Problema da este la mine ca nu am niste baze ale electronici dar cu anumite sfaturi de pe acest forum am reparat si fara o cunoastere anume cunosc doar nu te baga in cea ce nu stii ce faci. Da am depistat softul defect am inlocuit placa video si receiverul Functioneaza in parametri.In prealabil client multumit. Va multumesc tuturor. Link spre comentariu
Cristi Burghiu Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 Domnule vali stiu ca radeti de mine ca as fi un esec total in functie de depanator, dar eu invat si poate peste ceva timp o sa ajung bun. Domnule, ati spus ca fiecare a plecat de jos si nu trebuie sa radem pe treaba asta nu toti ne-am nascut profesori, ingineri si etc. Daca era asa, cine mai muncea si facea lucruri. In ziua de azi chinezii ne-au luat patentu, ei cunosc pentru ca invata.Ce daca defectez un aparat, imi asum riscul si caut altul si nu mai repet greseala.Poate radeti toti de mine cei specimenu asta de om pe aicea vrea sa invete de la cei mai buni cand el nu stie cei aia tensiune sau electrocasnic in sine domle nu am masurat pana acuma tensiuni din nestiinta de cauza dar astazi am facut un progres si respectivul aparat l-am reparat schimbandu-i placa video si clientul mi-a multumit, dar daca uni nu inteleg treaba asta, problema dumnealor.Eu va respect domnu Vali, vam urmarit de mai mult timp forumul.Nu am vrut sa deranjez dar cand miam facut aparitia se arunca in mine parc-as fi un mascarici care vrea pomana de electronica pe aicea. Dar Va multumesc tuturor pentru timpul acordat Multa Sanatate Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 23 minute, adydep a spus: Nenea Vali,Giorgi e băiat bun,ar trebui să-i deblocați contul. Userul Radiotelegrafist e ,,vechiul '' Giorgi... Link spre comentariu
adydep Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 (editat) Acum 9 minute, dan-a2 a spus: Userul Radiotelegrafist e ,,vechiul '' Giorgi... Știu,dar i l-a blocat mac-mac. @dan-a2 uitați mai jos: Editat Mai 9, 2021 de adydep Link spre comentariu
sla Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 10 minute, Cristi Burghiu a spus: Domnule Sla aveti perfecta dreptate. Repar la sat repspectivele care domni de aicea sunt fie oameni in varsta fie oameni tineri dar nu asta e problema. Problema da este la mine ca nu am niste baze ale electronici dar cu anumite sfaturi de pe acest forum am reparat si fara o cunoastere anume cunosc doar nu te baga in cea ce nu stii ce faci. Da am depistat softul defect am inlocuit placa video si receiverul Functioneaza in parametri.In prealabil client multumit. Va multumesc tuturor. Bravo! Ma mir ca ai gasit alta placa de baza, dar e bine ca l-ai rezolvat. Nu se stie daca a fost soft-ul sau altceva pe acea placa, dar acum nici nu mai conteaza. Nu te supara pe cei care par ca te critica, nimeni nu face misto (chiar daca asa ar parea, poate fiindca pare ca si tu faci misto punand niste probleme ciudate sau intr-un mod ciudat), dar trebuie sa intelegi ca oamenii se mira cand vad ca cineva fara notiuni de baza vrea sa devina un profesionist in depanare. Probabil ca cu timpul vei invata mai multe, vei dobandi experienta si cunostinte, dar este necesar sa inveti si sa intelegi bine cum functioneaza, cum se masoara, cum se inlocuieste, cu ce se inlocuieste o piesa, ce si cum pui, etc... Faptul ca lucrezi pentru oameni care n-au alta alternativa, ca esti singurul "meserias" in localitate si imprejurimi, nu inseamna ca poti sa risti si sa le strici mai rau aparatele printr-o reparatie necorespunzatoare. Eu zic sa inveti mai multa teorie, practica fara teorie nu exista. Daca chiar nu vrei sa mergi la un curs de specialitate, daca nu ai carti/reviste in domeniu, internetul este plin de documentatie in acest sens, iti trebuie doar timp si bunavointa. Spor la treaba! Link spre comentariu
Cristi Burghiu Postat Mai 9, 2021 Autor Partajează Postat Mai 9, 2021 Va multumesc domnule. Multa sanatate Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Acum 5 ore, sla a spus: Sa ma ierte domnu' Cristi, nu vreau sa fiu rautacios, dar pare ca cineva s-a suparat pe forumistii de aici si incerca sa-i impunga cu tot felul de teme/comentarii ciudate... Dansul vorbeste de clienti, adica este depanator de meserie. Ar putea sa fie incepator, cel putin este pe acest forum (sub acest nume), n-o fi nici profesor de limba romana, nu asta-i problema si n-as vrea ca cineva sa se simta atacat/jignit, dar mi se pare foarte ciudat ca un depanator/meserias sa puna astfel de probleme/intrebari. Chiar nu se observa cum se chinuie sa scrie incorect, uneori vadit exagerat, facand greseli ce nu se gasesc nici la persoane cu 4 clase. Din cand in cand uita sa se prosteasca si scrie fara greseala. Ex: nu toti ne-am nascut profesori chinezii ne-au luat patentu respectivul aparat l-am reparat schimbandu-i clientul mi-a multumit Fata de: Sunt depanator dar sunt incepator si dispun de aceste aparate la sat si incerc sal repar alti mau indrumat sai pun alta sursa si sa incerc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2021 Partajează Postat Mai 9, 2021 Una din postări i-am editat-o eu, că prea n-avea nicio cratimă şi virgulă...cred că exact pe cea citată.Restul sunt ,,originale,,... Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Acum 17 ore, adydep a spus: Nenea Vali,Giorgi e băiat bun,ar trebui să-i deblocați contul. e bun pana ai de-a face cu el,sta cu mortul pe masa,nu are timp de colete,sau de scuze,in schimb avea timp de alte depanari pe forum si de-o consumatie la birt de 40lei (cand zic de mort ma refer la mama lui,cel putin asa a spus,sper sa fie sanatoasa si sa se bucure de fiul ce la crescut) Link spre comentariu
ratza Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Acum 17 ore, adydep a spus: Știu,dar i l-a blocat mac-mac. @dan-a2 uitați mai jos: Da, eu i-am dat nişte puncte de penalizare pentru nerespectarea deciziilor administrative. După ce i-am spus că nu mai are ce căuta cu întrebări la secţiunea începătorilor, în mesajul imediat următor a întrebat, arogant, citez: "dece ,ca asa zici tu ?" Rezultatul a fost o vacanţă de vreo două luni, care va fi prelungită (posibil definitiv) la primul text pe care-l va mai scrie în secţiunea începătorilor, secţiune pe care o moderez. Eu banez persoana din spatele contului, nu un username care poate fi schimbat. Link spre comentariu
adydep Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 (editat) 1 oră în urmă, iuliantv a spus: e bun pana ai de-a face cu el,sta cu mortul pe masa,nu are timp de colete,sau de scuze,in schimb avea timp de alte depanari pe forum si de-o consumatie la birt de 40lei (cand zic de mort ma refer la mama lui,cel putin asa a spus,sper sa fie sanatoasa si sa se bucure de fiul ce la crescut) Ce să zic... în decursul timpului i-am trimis 6 colete cu ramburs și pe toate le-a ridicat(un UPS,un monitor de 19",un pendular,o mașină de tuns,o aeroterma,o pungă cu sacâz). Acum 34 minute, ratza a spus: Da, eu i-am dat nişte puncte de penalizare pentru nerespectarea deciziilor administrative. După ce i-am spus că nu mai are ce căuta cu întrebări la secţiunea începătorilor, în mesajul imediat următor a întrebat, arogant, citez: "dece ,ca asa zici tu ?" Rezultatul a fost o vacanţă de vreo două luni, care va fi prelungită (posibil definitiv) la primul text pe care-l va mai scrie în secţiunea începătorilor, secţiune pe care o moderez. Eu banez persoana din spatele contului, nu un username care poate fi schimbat. Probabil a spus și omul ceva la supărare... Acum 34 minute, ratza a spus: Editat Mai 10, 2021 de adydep Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 (editat) Acum 23 minute, adydep a spus: Ce să zic... în decursul timpului i-am trimis 6 colete cu ramburs și pe toate le-a ridicat(un UPS,un monitor de 19",un pendular,o mașină de tuns,o aeroterma,o pungă cu sacâz). Probabil a spus și omul ceva la supărare... cand te rogi de el sa ridice coletul in mp ,si nu raspunde,intrii pe topicuri unde a postat si tot nu raspunde,si cand intr-un final raspune si spune ca nu avut timp de colete ca ia murit mama,dar el era activ in depanari, nu ma plang de 40lei cat am platit taxe de magazie, plus transportul pentru un colet de 80lei ,si el spune ca 40lei sant consumatia lui la birt pe o seara,in loc de o scuza ,dupa care te ia la injurat in privat,iti spun eu ca nu e om ,,bun,,si are nesimtirea ca in cca 2 saptamani sa ceara in ,,cumpar,, acelasi lucru ce am trimis eu si nu a ridicat,normal ca nu dai 2 bani pe el,si avertizez si pe altii cat de serios e Editat Mai 10, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2021 Partajează Postat Mai 10, 2021 Eu l-am mai banat de vreo două ori că ştiu bine ce poamă e, norocul lui că l-a iertat Vasile atunci.Pentru mine va rămâne ,,persona non grata,,....atât cât va mai rezista pe aci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum