Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre nivel impulsuri de excitatie la tranzistorii sic

c_anicai

Postări Recomandate

Am gasit ceva tabla de cupru doar ca e de 0,35 si lata de 33mm dar nu e taiata latimea constant de 33mm, are 1,3 metri lungine, ar fi ok pentru secundar?

tabla cupru.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

26

• BRANCA

11

• sesebe

4

• CIBY2

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La secţiune similară am mai văzut inverter făcut pentru 100A.

Pe forum s-a mai lucrat cu ţeavă cupru 20x1 mm tăiată pe generatoare şi îndreptată ulterior.Partea proastă că pentru decălire trebuie încălzită la roşu şi băgată în apă.Ideal ar fi trasă prin cilindrii tinichigiu.Greu şi de îndoit.Numai pe şablon lemn.

Din fire de cupru nu are loc pe miez?

Apoi ai calculat orientativ lungimea secundarului după nr spire?Ar trebui bobinat primarul şi măsurat apoi cu o aţă perimetrul.

Era să uit.Dacă îti intră puţine spire nu ţi-ar ajunge "platbanda" pusă pe din două?

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Nici nu m-am hotarat care ferita o voi face, am e70 dar ala nu l-as mai modifica fiindca e facut, mai am un e65 dar e crapat si lipit apoi mai am 3 ferite e55, una buna de cca 3,5 cm patrati sectiune, una crapata pe mai multe locuri dar lipita tot de aceeasi sectiune si una tot e55 de 4,1 cm patrati sectiune dar fisurata de mine si si lipita. Mai am si ferite de traf linii mai multe buc dar alea nici nu ma gandesc sa stric tabla pe ele ca alta n-am de unde face rost. De masurat sigur ca o fac cu o sfoara dupa ce fac primarul, la fel am procedat si pana acum sa nu fac risipa de sarma doar ca in acest moment nu stiu ce sa zic,  sunt un pic nehotarat pe care ferita voi pune tabla.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

In urma cu peste 10 ani am avut un invertor migatronic pilot 140e dar nu-l mai am fiindca a fost furat. Din cat imi amintesc transformatorul era bobinat cu tabla pe ee59 si mergea destul de bine atat cu rutilici cat si bazic, inox si cupru de asta zic ca as incerca sa stric tabla pe un ee55 fiindca si asa e lata de doar 33mm insa problema e ca trebuie sa mai caut tabla de 0,15 pt primar sa incapa si nu prea stiu cate spire trebuie optim pt 65 Khz sa nu-l mai fac asa la plesneala ca astealalte ce am facut pana acum.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări