yokoono Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 (editat) Deci este vorba de televizorul din titlu cu placa de baza TP.MS6308.PB711. Asta m-a bagat coplet in ceata. Mai bine zis placuta IR. Nu are telecomanda si am incercat mai multe modele. Televizorul are led rosu pentru stb si alb/albastrui pentru functionare. Primeste toate telecomenzile din butoane si functioneaza ok. Am scos placuta IR care este modelul SPAD_401_Rx+LED. Are conector cu 5 pini: 5V, masa, led rosu, led albastru, IR. Pe iesirea IR am 5v si vine de la colectorul unui tranzistor npn. Pentru culorile rosu/albastru are un led cu 3 pini: pin comun la masa, pin pentru + led rosu si pin pentru + led albastru. UNDE ESTE LEDUL PENTRU IR ?. Dupa cum se monteaza placuta este posibil sa nu fie a lui. Dar chiar si asa nu gasesc ledul receptor pentru telecomanda. Sa fie bagat tot in ledul pentru stb/on ? Am pus si o poza dar mai aproape nu am cu ce face. https://i.postimg.cc/gjG6kM0c/IMG-20210508-111048769-HDR.jpg Editat Mai 8, 2021 de yokoono Link spre comentariu
yokoono Postat Mai 8, 2021 Autor Partajează Postat Mai 8, 2021 (editat) M-am gandit, dar nu vad nici o antenuta. Este doar cea care banuiesc ca este pentru wireless. Posibil sa foloseasca drept antena circuite aflate pe spatele placutei, facute din trasee de cupru. Daca foloseste: este ansamblat in Polonia. Aici o poza care poate fi marita https://www.ebay.at/itm/IR-SPAD-401-Rx-LED-Key-Board-KEY-288D-7-V1-1-Sharp-LC-/124174839587 Editat Mai 8, 2021 de yokoono Link spre comentariu
tehtronics Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 Cauta telecomanda RF compatibila, apoi "imperechere" cu TV-ul ... Link spre comentariu
yokoono Postat Mai 8, 2021 Autor Partajează Postat Mai 8, 2021 Caut dar nu se merita. Se cere pe una cat face tot televizorul. Link spre comentariu
tehtronics Postat Mai 8, 2021 Partajează Postat Mai 8, 2021 Atunci doar modificare cu senzor IR in locul modulului RF si telec. MFY 155 ... Ar fi buna o schema Link spre comentariu
yokoono Postat Mai 8, 2021 Autor Partajează Postat Mai 8, 2021 (editat) Si la asta m-am gandit. Dar imi este teama ca nu o sa se pupe cu softul de pe placa de baza si incepe alta nebunie. Doar daca codurile sunt aceleasi si difera doar suportul de emisie/receptie. Ramane ca la inceput. Proprietarul mi-o fi el prieten dar este prea mare deranjul. Multumesc pentru ajutor. Editat Mai 8, 2021 de yokoono Link spre comentariu
yokoono Postat Mai 10, 2021 Autor Partajează Postat Mai 10, 2021 Am inlocuit placuta RF cu una IR si functioneaza. Placuta chioara. Are pe ea dioda dubla rosu/verde, dioda de receptie ir si o rezistenta. 5 pini: +5v, rosu, verde, ir, masa Deci codurile tastelor sunt aceleasi indiferent de suportul de transmisie : rf sau ir. Telecomanda ir este de Blaupunkt. Link spre comentariu
bobomarc Postat Noiembrie 22, 2021 Partajează Postat Noiembrie 22, 2021 Salut,placuta ir de unde ai luat-o,am aceeasi problema cu un tv sharp,multumesc Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 (editat) Am "prostul obicei" sa nu-mi notez. Chiar ca nu-mi mai amintesc. Regret. Daca nu gresesc am pus doar ledul de receptie. Editat Noiembrie 23, 2021 de yokoono Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 (editat) Acum 1 oră, yokoono a spus: Am "prostul obicei" sa nu-mi notez. Chiar ca nu-mi mai amintesc. Regret. Daca nu gresesc am pus doar ledul de receptie. sant module gata facute de cumparat,dar acolo nu.i mare ,,branza,,un receptor infrarosu,ce are 3 pini ,+5v(3v) gnd(- masa) si pinul ir (ce transmite informatia primita)eventual mai trebuie adaugat un condesator 6,3v,10v,16v la 22-47mf intre masa si 5v,si o rezistenta cca 10k-20k intre 5v si pinul ir, deci cred ca doar sa adaugat receiverul ir in locul celui rf Editat Noiembrie 23, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Dupa cele scrise de Iulian imi amintesc ca m-am folosit de o electronica Vestel. Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Acum 7 ore, yokoono a spus: Dupa cele scrise de Iulian imi amintesc ca m-am folosit de o electronica Vestel. si eu am destule ,,donatoare de organe,, as fi procedat la fel Link spre comentariu
bobomarc Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Si telecomanda?Universala sau dedicata?multumesc de raspuns Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Originala (cu rf) costa cat televizorul. Parca placa de baza este si in Blaupunkt si am cumparat o telecomanda pentru el. "Am inlocuit placuta RF cu una IR si functioneaza. Placuta chioara. Are pe ea dioda dubla rosu/verde, dioda de receptie ir si o rezistenta. 5 pini: +5v, rosu, verde, ir, masa Deci codurile tastelor sunt aceleasi indiferent de suportul de transmisie : rf sau ir. Telecomanda ir este de Blaupunkt." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum