Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sharp LC40CFE6242 problema telecomanda

Postări Recomandate

Deci este vorba de televizorul din titlu cu placa de baza TP.MS6308.PB711. Asta m-a bagat coplet in ceata. Mai bine zis placuta IR. Nu are telecomanda si am incercat mai multe modele. Televizorul are led rosu pentru stb si alb/albastrui pentru functionare. Primeste toate telecomenzile din butoane si functioneaza ok. Am scos placuta IR care este modelul SPAD_401_Rx+LED. Are conector cu 5 pini: 5V, masa, led rosu, led albastru, IR. Pe iesirea IR am 5v si vine de la colectorul unui tranzistor npn. Pentru culorile rosu/albastru are un led cu 3 pini: pin comun la masa, pin pentru + led rosu si pin pentru + led albastru. UNDE ESTE LEDUL PENTRU IR ?. Dupa cum se monteaza placuta este posibil sa nu fie a lui. Dar chiar si asa nu gasesc ledul receptor pentru telecomanda. Sa fie bagat tot in ledul pentru stb/on ? Am pus si o poza dar mai aproape nu am cu ce face.

https://i.postimg.cc/gjG6kM0c/IMG-20210508-111048769-HDR.jpg

Editat de yokoono
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yokoono

8

• tehtronics

3

• iuliantv

3

• bobomarc

3

Top autori în acest subiect

M-am gandit, dar nu vad nici o antenuta. Este doar cea care banuiesc ca este pentru wireless. Posibil sa foloseasca drept antena circuite aflate pe spatele placutei, facute din trasee de cupru.

Daca foloseste: este ansamblat in Polonia.

Aici o poza care poate fi marita

https://www.ebay.at/itm/IR-SPAD-401-Rx-LED-Key-Board-KEY-288D-7-V1-1-Sharp-LC-/124174839587

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Si la asta m-am gandit. Dar imi este teama ca nu o sa se pupe cu softul de pe placa de baza si incepe alta nebunie. Doar daca codurile sunt aceleasi si difera doar suportul de emisie/receptie. Ramane ca la inceput. Proprietarul mi-o fi el prieten dar este prea mare deranjul. Multumesc pentru ajutor. 

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Am inlocuit placuta RF cu una IR si functioneaza. Placuta chioara. Are pe ea dioda dubla rosu/verde, dioda de receptie ir si o rezistenta. 5 pini: +5v, rosu, verde, ir, masa  Deci codurile tastelor sunt aceleasi indiferent de suportul de transmisie : rf sau ir.

Telecomanda ir este de Blaupunkt.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am "prostul obicei" sa nu-mi notez. Chiar ca nu-mi mai amintesc. Regret. Daca nu gresesc am pus doar ledul de receptie.

Editat de yokoono
Link spre comentariu
Acum 1 oră, yokoono a spus:

Am "prostul obicei" sa nu-mi notez. Chiar ca nu-mi mai amintesc. Regret. Daca nu gresesc am pus doar ledul de receptie.

sant module gata facute de cumparat,dar acolo nu.i mare ,,branza,,un receptor infrarosu,ce are 3 pini ,+5v(3v) gnd(- masa) si pinul ir (ce transmite informatia primita)eventual mai trebuie adaugat un condesator 6,3v,10v,16v la 22-47mf intre masa si 5v,si o rezistenta cca 10k-20k intre 5v si pinul ir,

deci cred ca doar sa adaugat receiverul ir in locul celui rf

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Originala (cu rf) costa cat televizorul. Parca placa de baza este si in Blaupunkt si am cumparat o telecomanda pentru el.

"Am inlocuit placuta RF cu una IR si functioneaza. Placuta chioara. Are pe ea dioda dubla rosu/verde, dioda de receptie ir si o rezistenta. 5 pini: +5v, rosu, verde, ir, masa  Deci codurile tastelor sunt aceleasi indiferent de suportul de transmisie : rf sau ir.

Telecomanda ir este de Blaupunkt."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări