Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dacia 1400 CN

Vizitator bursuc vasile

Postări Recomandate

Vizitator bursuc vasile

Cer sprijin !Posed o Dacia 1400 cu bord CN, fabricată în 1997, motor de 1397 cmc, carburaţie, cutie cu 5 trepte, cumpărată de ocazie, etc, etc.Uitaţi ce probleme am : 1.- nu funcţionează motorul aerotermei şi va trebui să-l dau jos, să-l schimb. Motorul este defect, pentru că face un zgomot infernal şi după aproape un minut de funcţionare se arde siguranţa. Caloriferul funcţionează, furtunurile tur-retur sînt fierbinţi, iar pe sub geam se simte puţină căldură, insuficientă pentru interiorul maşinii. - nu ştiu cum să ajung la aerotermă. Trebuie să demontez bordul ? Ca să demontez bordul, trebuie să dau parbrizul jos ?- aeroterma are nişte componente pe care unii le numesc "supape" şi care sînt conectate printr-un tub, la conducta de vacuum a servo-frînei. Nici acestea nu funcţionează.Culmea este că toţi "meseriaşii" la care am fost, se feresc de modelul CN şi fiecare mă trimite de la unul la altul. 2. Nu funcţionează mecanismul care înregistrează numărul de kilometri parcurşi, cel cu 5 cifre, situat deasupra kilometrajului. Cel cu 3 cifre negre şi una roşie situal dedesubtul kilometrajului funcţionează. Şi kilometrajul fincţionează corect. Ce se poate face la acest mecanism şi cum se ajunge la el ? Cum se demontează acest indicator ? Trebuie dat bordul jos ?3. Dacă aveţi cumva manual de utilizare, carte tehnică, carte de instrucţiuni, carte service, (caiet, carnet, fişă sau cum s-o mai chemna), v-aş fi recunoscător dacă mi-aţi împrumuta-o pentru a o copia xerox.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

1

• adi_0106

1

Top autori în acest subiect

si eu am tot acealsi model de dacie - dar din `95luand in calcul ambele probleme - iti recomand sa dai bordul jose foarte greu doar sa schimbi un bec din bord la CN4 - apoi sa mai faci ceva mesteri prin bordeu noaptea nu vad la masina mea turometrul si vitezometrul. de ce ? pt ca am becurile arse si nu pot sa le schimb altfel decat sa dau bordul jos. am incercat sa bag mana prin gaura de la tabloul de sigurante ... dar dupa ce mi-am belit degetele bine .... m-am lasat pagubasse poate da bordul jos si fara sa dai parbrizul - si pt asta iti trebuie o surubelnita indoita, sau cum zice frate`miu - o surubelnita de infiletat dupa colt, pt ca la baza parbrizului ai niste suruburi care nu pot fi scoase cu o surubelnita normalaodata ce dai bordul jos o sa fie mult mai simplu de remediat problemele, iar daca ai prin zona si un centru de dezmembrari - poti sa iti cumperi piese bune la preturi de`o bere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări