Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Crt Inno-Hit de 14 inch

Cristi Burghiu

Postări Recomandate

Buna ziua! dispun de un tv crt Inno-hit adus din italia cu chassis 11Ak56-4.Tv functioneaza normal dar dupa putin timp se incalzeste excesiv circuitul de baleaj vertical.Va multumesc

Editat de Cristi Burghiu
adaugare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristi Burghiu

17

• dan cod

6

• validae

4

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Dacă tot te apuci de reparaţii tv, ia-ţi un ESR-metru că e de bază.De exemplu are @Marele Savant unul la 70 Lei care măsoară şi capacitatea.După un timp condensatorii din sursele smps se deteriorează şi le creşte ESR-ul.Acelaşi lucru e posibil să ai şi la tv-ul în cauză.Vezi că pe lângă integratul de baleiaj sunt nişte electrolitici, care trebuieschimbaţi.Dacă fenomenul persistă trebuie verificată şi bobina de deflexie, să nu aibă scurtcircuit.

Link spre comentariu

Condensatorii inlocuiti. bobina de deflexie ar putea fii in scurt se poate reface sau este nevoie de una noua ?

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu

Bobina se poate recupera doar dacă se văd spire la suprafaţă şi se pot izola uşor.Altfel trebuie înlocuită.Trebuie măsurată rezistenţa ei şi căutate date despre valoarea ei la un tv bun, se găsesc destule topicuri despre asta.

Link spre comentariu

Din cate am inteles daca depaseste 60 de grade acesta se ar

de dupa o perioada de timp din masurarile mele anterioare la mai multe televizoare e normal 30 grade.

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu

Dispun de un aparat de masurat cu  temperatura si cand masor temperatura cand e putin cald e pana la 30 de grade cand frige excesiv duce cam pana la 60 de grade integrat-ul in sine.

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu

Conzi iam inlocuit si integradul parca parca da inapoi dar mai e totusi ceva pitit pe acolo. Nu e din cauza timpurilor de acuma si semnalul pe cablu conteaza fiind HD??

Link spre comentariu
Acum 13 ore, dan cod a spus:

Sa nu te aștepți meargă rece. 

M nu domle nu are cum dar nu trebuie sa se incalzeasca parca asi frige Mititei pe gratar dar asta am facut de sarbatorile pascale :)) dar totusi trebuie sa lucreeze normal la o temperatura din cate am citit eu sa nu te oparesti cand pui mana pe el. Am multe 11ak deastea pe mana si la multe am intalnit baleajele fie orizontal, vertical defecte in zona lor. Dar in sine cine practica invata. multumesc :)

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu
Acum 2 minute, dan cod a spus:

La 45grade este absolut normal

Eu cand masor cu aparatul imi indica maxim 60 de grade si nu pot tine mana pe el. e cu probleme fiind si de 14 inch tv-ul. Multumesc

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări