Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priboi

zal

Postări Recomandate

Celebrul amplif sovietic cu finale 6R3P. Printre trăsăturile pozitive ar fi: modulele se scot uşor, posibilităţi de modificare, trafo enorme, etc. La capitolul opus: şasiu de aluminiu sudat, poziţionarea alăturată a trafo de ieşire, componente de plastic la carcasă, conectică proastă, brum indus de trafo de reţea, nu exagerat dar sesizabil, etc.

Cercetare, înlocuire piese devalorizate, reglare.

01.jpg

04.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

15.jpg

Se poate observa că modulele de amplificare sînt diferite, probabil unul a fost schimbat.

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

32.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• icar

2

• Cosminf

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua!

Scuze pentru modul in care intervin, dar nu stiu cum sa procedez altfel!

doresc sa iau legatura cu dl “ZAL”, caut 2 integrate STK0029, sau ceva module echivalente. Stiu ca original nu se mai gasesc dar am auzit ca dvs ati avut modulele inlocuitoare sau puteti realiza. Daca puteti in nr. De telefon pentru a discuta. Multumesc!

Link spre comentariu

Lasă o adresă de mail ca să poţi fi contactat, fiindcă nu ai acces la toate funcţiile forumului momentan.Nu te aştepta să-ţi dea numărul în public...

Link spre comentariu

Acest amplif e varianta de 2x75W. În schemă apare notată tensiunea anodică +420V ptr cel de 2x50W şi +480V ptr cel de 2x75W. În realitate are +540V, iar tensiunea ptr G2 şi defazor +275V în loc de +240V. Trafo de reţea are primarul bobinat ptr 220V, acum avem peste 230V.

Link spre comentariu

Scuze de offtopic, daca ar fi mereu 230V, nu ar fi o problema, stii cum sa faci socotelile si gata. Nasol e ca tensiunea de retea variaza mult in cursul zilei. Ba e 218 V, ba e 235 V. Asta, numai pe filamente poate insemna o variatie intre 5,9 V si 7 V, daca s-a calculat 6,3 V pentru 220V.

Link spre comentariu
La 07.05.2021 la 7:11, icar a spus:

Scuze de offtopic, daca ar fi mereu 230V, nu ar fi o problema, stii cum sa faci socotelile si gata. Nasol e ca tensiunea de retea variaza mult in cursul zilei. Ba e 218 V, ba e 235 V. Asta, numai pe filamente poate insemna o variatie intre 5,9 V si 7 V, daca s-a calculat 6,3 V pentru 220V.

Am în jur de 235V tensiunea aproape constantă.

Link spre comentariu

Nu e musai sa fi fost schimbat modulul de amplificare, am intalnit doua situatii de genul asta la doua magnetofoane sigilate...la un Kashtan erau piese diferite pe cele doua module de amplificare, iar intr-un Tesla B115, de asemenea sigilat, doua module de preamplificare sau ce erau, din alea mici, erau identice, dar unul era pe cablaj bej-galbui si celalalt pe cablaj maro inchis...componentele erau identice insa. Ma rog, aratau identic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări